folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Derin Psikolojik Konular

Derin Psikolojik Konular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

akşmama okurum...

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Arkadaşın, ramazan başına vurmuş anlaşılan..

Havalardan bu hacı havalardan, yeminle bak..

Bendede oluyo bu tarz sapıtmalar arada bi, intaar edecem diye korkuyom mk..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

la herkes parayı görmüş sadece geri kalanı okumadan ötüp durmuş.

kardeş sen dinle ilgili ikilemlere düşmüşsün normal olarak. hani türkiyenin yüzde 80-90 ı müslüman diyolar yalan aq.

tamam müslüman sayısı var ancak sadece müslümanım diyor adam. müslümanlığın gereklerini yerine getirmiyorlar doğrudur. 

ancak tüm bunlar hayat şartlarından dolayı olmaktadır. adam asgari ücret alıp evine çoluğuna çocuğuna zor bakıyor birde bodrumda tatil yapıp altında gıcır arabalarla gezenlere bakıyor benim ne eksiğim var diye allah beni sevmiyormu bana neden zenginlik vermiyor gibi düşüncelere kapılıyor.

şimdi bi adam var çok zengin allaha şükrediyor ve istiyorki allahım bana yol göster zenginliğimle insanlara faydalı olayım yardımcı olayım, allah bir yol gösteriyor.

başka bir adam üzerinde giyecek bişeyi yok kendine ağaç yapraklarından avret bölgesini kapatacak şekilde bişey yapıyor ve neyine şükredeceğim halime baksana neyim var diyor. sonra bir rüzgar çıkyıor yapraklardan yaptığı da uçup gidiyor.

her genç senin gibi düşüncelere takılıp durur belli dönemlerde ancak sen biraz fazla kalmışsın bu durum içinde. bunun içinden çıkman için adam akıllı irfan sahibi insanlarla konuşup aklındaki bir takım sorulara cevap bulman gerek. bu bir hoca olabilir (cami hocası değil. onlar bi bok bilmiyor ak.) çekirdekten yetişen insanlar var bunları bulmalısın. bak cübbeli ahmet mesela bu tarz bir adam olmalı. ( bu adamın ne yaptığını yazacaklar birazdan kimsenin yaptığı yada yapacakları beni bağlamaz adam sana ne yapmanı neyin doğru olduğunu söylüyor kendi yapar yapmaz kendi bileceği iş, hani özgürlük diyonuz ya.) 

" İslamı çok bilemekle bağdaştıran ANSİKLOPEDİ kıvamında arkadaşlarım oldu onlar beni cahillikle ve bilmemekle şuçladılar." böyle arkadaşlardan uzak dur islamda ötekileştirme yoktur. eğer sana cahil diyorsa mantıklı bir açıklama yapmak zorundadır.

bir iki hadis yazmışsın , öyle yazılan her şeye hadis diye inanmak biz türklerin yapısında var. herşeye körü körüne inanırız ne olduğunu bilmeden etmeden. örnek nihat hatiploğlu herkes bu adama laf söyletmez ama bu kadar hikaye uyduran bi adam daha görmedim. 

hz.muhammedin karısıyla ne konuştuğunu birebir anlatırlar bu adamlar ulan aradan 1400 yıl geçmiş tamam doğru olabilir ancak sonuçta peygamberde olsa islamda karı-koca arasındakiler ne zamandır dışarıda konuşulur olmuş.

sana tavsiyem kendine sana her konuda düzgün mantıklı cevap verecek birilerini bulman. insnları çok kafana takma her koyun kendi bacağından asılacak ancak yanlış yapanı uyarmakda senin görevin.

hadi selametle 

imzayı bıraktım basıyorum artık
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

risk alman seni bu anlam karmaşasından kurtarabilir.

nasılsa öyle veya böyle çok hızlı bir şekilde sona erecek olan kısıtlı zamanımızı ve ölmeye mahkum olan o bedenlerimizi hatta ve hatta 

nasılsa mutlak anlamda özgürlüğü olmayan bedenlerimizin özgürlüğünü riske atarak,

geriye kalan ömrünü boş meşguliyetlerden arındırarak tamamen kendini varoluşçuluk düşüncesine adayabilirsin. 

deli olman veya derviş olman içten bile değil. 

sende bizden istenenin para kazanıp ev geçindirmek, çocuk bakmak, işe gidip eve gelip sex yapmak arada bir gezip görmek ,

ibadet etmek, uyusturucu kullanmak olmadıgını biliyorsun. 

bizden istenen tek ibadet : düşünmek.

tabi lan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

nasıl olsa ölecem diye bir şeyleri bırakamıyor insan. Obesesiflik filan :S geç bunarı hacı

yoluna bakman gerekiyor b ir noktadan sonra. Bugün ölecem yarın ölürüm diye diye

bir bakmışın epey bir yaşamışsın :D onun için ölüm geldiğinde zaten olmayacağın için biraz sal işi akışına

helalinden göm paraya kendini belki fakire fukaraya yardımın olur.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Çok düşünüyorsun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

sonuna kadar okudum, benzer ruh hallerine sahibiz müslüman olmasam, içimde inancı hissetmesem paraya gömerdim kendimi robin hood hesabı ne denir bilinmez, aradığın güç içinde, güç içinde.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sutoktas
    sutoktas's avatar
    Erkek

Üstadın bir lafı vardı; ''Daha önce islamda olup da şuan yer almayan her şey, islamın değil islamı anlayamayanların işidir'' diye. Bahsettiğin marka müslümanları faydadan çok zarar veriyor bu dine, velhasıl Dini insanlar üzerinden değerlendirmememiz gerektiğini biliyorum. Din'e değindiğinden ötürü sana NFK'dan Mümin-Kafir kitabını tavsiye edebilirim. Filmi, kitabı okuduktan sonra izleyeceğine inanarak youtubeda kitabın adı üzerinden arattığında kitabın film halini aynen göreceksin. Genel bir bakış açısıyla da ezbere bir müslüman olacağına veya ezbere bir yaşantı süreceğine sorgulamaların gayet güzel hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    splintercell
    splintercell's avatar
    Erkek

edit.

splintercell tarafından 25/Tem/13 13:13 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

İşin içinde paranın var olduğunu ve bunun senin paran olduğunu görünce okumadım geri kalanını :D

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
Toplam Hit: 7190 Toplam Mesaj: 58