folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din-İ Bütün Arkadaşlar



Din-İ Bütün Arkadaşlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    invisible_1905
    invisible_1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Bilmem dikkat ettiniz mi? Ama ben dikkat ettim.!!! Bazı arkadaşlar din den bir konu açıldığı zaman baya bilgililer. Fakat iş bilgiye , kültüre geldiği zaman ya da mesela bilgisayara geldiğinde baya sessiz kalıyorlar. Ben aslında tamamen kendi düşünceme göre böyle bir sitede dinden konuşulmasına karşıyım!!! Ama neden? Çünkü bir tek İstanbul! u düşünelim mesela. Bir tek İstanbul' da tahminen 72 dilden insan var. Bu da değişik dinden insanlarında oldupunu ortaya koyuyor. Ortada birleşmemiz gereken konu din değil Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımız ve bu ülkede yaşayan insanların Türk oldukları olmalı tamamen bana göre. Türk olupta dini müslüman olmayan bir sürü tanıdıklarım var. Onlar inanın Mustafa Kemal Atatürk'e hayran insanlar ve onun hakkında bazen benden daha bilgili oldukları da oluyor. Zaten Atatürk ' te hiçbir zaman iyi bir Türk iyi bir müslümandır dememiştir. Önemli olan düşman topraklarımıza girdiği anda, birleşerek tek yumruk olup düşmanın suratında patlamak. Bu tamamen benim fikrimdir.

    Ayrıca o dini bütün arkadaşalara bir sorum olacak. Ben de elhamdülillah müslümanım ama bulamadığım bir soru var aklımda. Bunun cevabını bana verirlerse sevinirim.

    SORUM: Biz bu dünya ya neden geldik? Allah bizi dünya ya neden yolladı. Biz inanılışa göre bir ruhtuk ve allah tarafından bu düya ya bir beden de yollandık. NEDEN? Bu sorunun cevabını bana verebilir misiniz? Ama cevap sakın allaha kulluk yapmak için allah bizi yolladı olmasın!!! Çünkü allah eksiksizdir. Çünkü allah tamdır. Biz ona kulluk etmezsek bi tarafı eksilmez, ya da iyi birer kul olursak bi tarafları çoğalmaz. E herşeyi de bildiğine göre bizim ona nasıl kulluk yapacağımızı da bilir. Biz bu dünya ya neden geldik?


    TIGER şimdi asker 87/2/B Tankçı (www.divxhome.net) Herkesi bekleriz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Kal-u Bela'da ruh olarak yaşarken dünyaya gönderileceğimizde bize sen soyle soyle yapabilirsin,su su gunahları işleyebilirsin dünya burası gibi değildir orda çeşitli zevklere dalarak Allah'ı ve ona imanı unutabilirsiniz denildi.Bizde hayır ben Allah'ı gordum ve biliyorum boyle bir şey asla yapmam dedik ve bunun üzerine dunyaya getirildik.Yani sadece kendimizi haklı çıkarmak için...


    Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2005
    Erkek
    Kardeş madem sen herşeyi biliyosun Kuranı Keriminde neler yazdığınıda biliyorsundur.Ve benden önce cevap veren arkadaşımın yazısındaki bilgileride biliyorsun dur.Yüce Allah Ayetinde "Sizi ancak bana kulluk edesiniz diye yarattım" demiştir.Ha bildiğin üzere Allah c.c. nin bizim kulluğumuza ibadetimize ihtiyacı yoktur .Yine bizim isteklerimiz doğrulusunda dünyaya geldik ve şükirki O yüce peygamberin ümmeti olarak dünyaya geldik.Sen şimdi Bu ayet bana yetmiyor diyosan Allah'a inancını bir muhasebesini yap.Sen biliyorsundur ki yüce Allah'ın ayetlerinden birini bile kabul etmeyen müslüman sayılamaz.Ya ni uzun lafın kısası biz buraya sadece ahireti hakketmeye geldik.Nasıl dünyada çalışmadan karnını doyurmıyorsan ahirete de çalışmadan kazanamzsın.Birde demişsinki "Zaten Atatürk ' te hiçbir zaman iyi bir Türk iyi bir müslümandır dememiştir" Atatürk dedi diyemi müslümanlığımın limitini belirleyeceğim.Ben Allah cc. seviyorsam ona inanmışsam kim nederse desin inancımıda yaşarım.He bu arada sen bunuda biliyorsun isteyen istediği dine inanır ama son ve gerçek din İslamdır.

    Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2002
    Erkek

    küçükken okuduğum din kitaplarında hep şeyden bahsederdi, dünyada şeytana karşı bi imtihan içinde olduğumuzdan, malum kazanan cennete kazanamayan cehenneme, bide meyve mevzusu var, Hz. Adem ve Hz. Ayşe yasak meyveyi yerler, cennetten kavolurlar, tabi gerçekten öyle bi meyve var mıdır yoksa bize soyut bişeyi anlatmak için somut olarak bi örnek mi verilmiştir  bilemiyorum


    jack daniels 160 yaşında
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Son zamanlarda açılan en saçma konu diye düşünüyorum , ne yapılsın yani bahsettiğin kişiler siteden mi uzaklaştırılsın ? veya bilmedikleri konulara sazan gibi atlamalarınımı istiyosun , sanırım hepimiz bu konuda hemfikirizdir;bi kişinin bilmediği bi konuya yorum yazmasını Terbiyesizlik,ukalalık die değerlendiririz ..madem konuyu açtın bide çıkar yol söyle bakalım..

    dont think twice its all right
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Dini bütün kardeşlerin şu an gece ibadeti ile meşgul,,

    soruna gelince; özellikle bilgisayarla ilgili konularda birisi konu acınca  önce google a bak arastır bulamassan  buraya  yaz dıyoruz degıl mı ? Baktın da googla bulamadın mı sorunun cevabını yoksa bizim bilgimizi mi ölçmeye çalışıyosun ? hadi bakalım google ın geniş kanatlarının altına 

     


    Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2005
    Erkek

     LD  ismli arkadaşım bir sonraki sayfada ne yazmış arkadaşa ve soruya cevap arıyanlara cevap olsun ve daha iyi görünsün diye notumun üstüne ekledim.

     

    FikirLere saygı duyuLması gerekir her şeyden önce.. TabirinizLe dini bütün arkadaşLar bunu gayet iyi biLir.. Önce bunu beLirtmek istedim..

    Çok büyük bir kesimi müsLüman oLan Türkiye Cumhuriyeti' nde diğer dinLere mensup insanLarın yaşamaLarı ve ibadetLerini yerine getirmeLeri için yeterince imkan var.. Yeri geLiyor anLamadığımız LisanLarLa da özgürce konuşabiLiyorLar.. Yeri geLiyor sesLerini yükseLtebiLiyorLar.. MüsLüman oLup oLmamaLarı beni aLakadar etmiyor.. Sorunsuzca yaşayıp gidebiLiyorsak ne aLa.. Tahminim, bahsettiğimiz insanLarın Türkiye' de yaşayan müsLümanLara bakış açısı hiç de oLumsuz değiL.. Beni üzen nokta bizden oLanLarın bizden rahatsız oLmaLarı..

    Atatürk' ün öyLe bir sözünü hatırLamıyorum.. SöyLediğini de zannetmiyorum.. İyi bir Türk, iyi bir müsLüman oLabiLir.. Yeter ki güzeL ahLakLa ahLakLanmış oLsun.. KurtuLuş savaşında bu vatan için öLenLer tek yumruk oLmamış mıydı? MüsLüman değiL miydi yine çoğu? Sabah vaktinde düşmanLa çarpışmadan önce topLu haLde namaz kıLmamışLar mı bu insanLar? Düşmana doğru giderken '' Allah Allah '' söyLemi nerden çıkmış oLabiLir sizce??? Savaş sırasında askerLerimize Allah katından yardımLar geLmedi mi? Tarihten haberiniz yok mu? Bu savaşLardaki şehitLerimiz mükemmeL denebiLecek derecede Türk-MüsLümanLardı.. TabirinizLe dini bütün insanLardı..

    Hiç kusura bakmayın '' eLhamdüLiLLah müsLümanım '' demek çoğu şeyi haLLetmiyor.. Dinini seven insan, dinden bahsediLen ortamLardan rahatsız oLmamaLı.. kaLdı ki bu forumda dinden bahsediLen aLan beLLi.. Sadece bir başLık..

    Sorunuza geLince.. biLiyorum ki hiç bir cevap tatmin etmeyecek sizi.. Ahirette kendisine yöneLtirsiniz bu soruyu.. Tatminkar bir cevap aLacağınızdan şüpheniz oLmasın..

    800 küsür defa denmiş bize.. '' hiç düşünmez misiniz? Ne kadar az düşünürsünüz.. OLa ki düşünürsünüz.. ''

    SaygıLar..

     

     

     Bu jısmı ben yazdım

    yaben zaten gıcık oluyorum bu tip sorulara adamım Allah kitabında yazmış niye yarattığını.Buralarda kendi fikirlerine ve başka insanların fikirlerine inanışlarına zarar vermektense  ac yüce kitabı cevabını bul için açılsın o kitapki içinde ne güzel ayetler barındırır .O kitap ki senin  benim bilimin bilmediklerini bilim yokken yazmıştır.O kitaba göre yaşamay çalış yaradılış sebebini anlayacksın zaten.


    Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek

    en basit olarak , bu hayatın bir sınav oldugunu ve bu sınavı gecenlerinde sonsuz hayata kavusacaklarını söylesek bence gayet acıklayıcı olur.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Zaten din inanç meselesidir ve dini bilgiler kesindir,sorgulanamaz.

    λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    he bide böyle igneleyici sekilde konusman yanlış, yani soru soruluo cevap verilio , cevabı begenmeyincede baslanıo ignelenmeye, cevapları begenmiosanız sormayın yada gidin kendiniz arastırın.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2002
    Erkek

    Toplanıp dövelim adamı istiyosanız, merak etmiş bişey sormuş kafa karıştırma amacında olduğunu sanmıyorum ama gerçekten öyle olsa bile sağlam bi cevap bulup yazın, yok oraya bak yok buraya bak, bunlar cevap değil. Kafa karıştıran sizlersiniz.


    jack daniels 160 yaşında
Toplam Hit: 2709 Toplam Mesaj: 21