folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din-İ Bütün Arkadaşlar



Din-İ Bütün Arkadaşlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek

    sana bunu bir temsille anlatıcam

     Bir zaman bir sultan varmış. Servetçe onun pek çok hazineleri vardı. Hem o hazinelerde her çeşit cevherler elmas ve zümrüt bulunuyormuş. Hem gizli, pek şaşırtıcı defineleri varmış. Hem mukemmelce garip sanatlara de pek çok becerisi varmış. Hem hesapsız şaşırtıcı fen ilimlerine bilgisi , kapsamı varmış. Hem sonsuz guzel sanatlara ilim ve bilgisi varmış.

    İşte her guzellik ve mukemmellikl sahibi kendi guzelligini ve mukemmelliğini görmek ve göstermek istemesi sırrınca, o şan ve şeref sahibi sultan  dahi istedi ki, bir sergi açsın, içinde sergiler dizsin, ta insanların bakıslarında egemenliğinin buyukluyunu , hem servetinin gosteişini hem kendi san’atının harikalarını, hem kendi bilgilerinin ilgincliğini göstersin. Ta, cemâl ve kemâl-i mânevîsini iki yonle ile seyretsin etsin: Bir yonu, bizzat inceliklere nufus eden bakısıyla görsün. Diğeri, baskalrının bakıslarıyla baksın.

    işte cenabı hakda bir saray şeklinde bu dunyayı kurduki kendi guzellilerini gorsun ve gostersin 

    mesela bir ressam resimler yapıyor daha sonra bir sergi acıyor taki insanlar gelip onu takdir etsin. yaratılmıs olan insanda bu duygu varsa cenabı hakta olan guzellikler buna kıyas edilsin elbette oda guzelliklerini gormek ve gostermek istiycektir.

    cidden bu konuda merakı olan arkadaslar varsa pm yoluyla msn adresimi isteyebilirler.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    kafa karıstırıcı bişey yazmıo hacı burda ben hepsini okudum, ama arkadasın yazdıklarını okursan bi tiye almanın oldugunu görürsün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    cevap verdim sadece hacım isteyene..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek
    Gladiator,üstaddan güzel bir alıntı yapmışsın..

    Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Hıtbaytar haklısın kardeş..

    gerçekten o soruyu bizden once  kendısıne sorsa...  Ben neden yaratıldım, Niye varım, etrafımdaki şeyler neden var ?diye eminim buraya açmazdı o konuyu.


    Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LdLd
    LdLd's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Forumda yeniyim. Kim ne zamandır takıLır buraya, uzun zamandır takıLanLarın ağırLığı var mıdır biLmiyorum.. GeneLde bu tür konuLarda sessiz kaLmaya çaLışmışımdır ama hiç beceremedim..

    - ''Ben aslında tamamen kendi düşünceme göre böyle bir sitede dinden konuşulmasına karşıyım!!! Ama neden? Çünkü bir tek İstanbul! u düşünelim mesela. Bir tek İstanbul' da tahminen 72 dilden insan var. Bu da değişik dinden insanlarında oldupunu ortaya koyuyor. Ortada birleşmemiz gereken konu din değil Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımız ve bu ülkede yaşayan insanların Türk oldukları olmalı tamamen bana göre. Türk olupta dini müslüman olmayan bir sürü tanıdıklarım var. Onlar inanın Mustafa Kemal Atatürk'e hayran insanlar ve onun hakkında bazen benden daha bilgili oldukları da oluyor. Zaten Atatürk ' te hiçbir zaman iyi bir Türk iyi bir müslümandır dememiştir. Önemli olan düşman topraklarımıza girdiği anda, birleşerek tek yumruk olup düşmanın suratında patlamak. Bu tamamen benim fikrimdir.'' 

    FikirLere saygı duyuLması gerekir her şeyden önce.. TabirinizLe dini bütün arkadaşLar bunu gayet iyi biLir.. Önce bunu beLirtmek istedim..

    Çok büyük bir kesimi müsLüman oLan Türkiye Cumhuriyeti' nde diğer dinLere mensup insanLarın yaşamaLarı ve ibadetLerini yerine getirmeLeri için yeterince imkan var.. Yeri geLiyor anLamadığımız LisanLarLa da özgürce konuşabiLiyorLar.. Yeri geLiyor sesLerini yükseLtebiLiyorLar.. MüsLüman oLup oLmamaLarı beni aLakadar etmiyor.. Sorunsuzca yaşayıp gidebiLiyorsak ne aLa.. Tahminim, bahsettiğimiz insanLarın Türkiye' de yaşayan müsLümanLara bakış açısı hiç de oLumsuz değiL.. Beni üzen nokta bizden oLanLarın bizden rahatsız oLmaLarı..

    Atatürk' ün öyLe bir sözünü hatırLamıyorum.. SöyLediğini de zannetmiyorum.. İyi bir Türk, iyi bir müsLüman oLabiLir.. Yeter ki güzeL ahLakLa ahLakLanmış oLsun.. KurtuLuş savaşında bu vatan için öLenLer tek yumruk oLmamış mıydı? MüsLüman değiL miydi yine çoğu? Sabah vaktinde düşmanLa çarpışmadan önce topLu haLde namaz kıLmamışLar mı bu insanLar? Düşmana doğru giderken '' Allah Allah '' söyLemi nerden çıkmış oLabiLir sizce??? Savaş sırasında askerLerimize Allah katından yardımLar geLmedi mi? Tarihten haberiniz yok mu? Bu savaşLardaki şehitLerimiz mükemmeL denebiLecek derecede Türk-MüsLümanLardı.. TabirinizLe dini bütün insanLardı..

    Hiç kusura bakmayın '' eLhamdüLiLLah müsLümanım '' demek çoğu şeyi haLLetmiyor.. Dinini seven insan, dinden bahsediLen ortamLardan rahatsız oLmamaLı.. kaLdı ki bu forumda dinden bahsediLen aLan beLLi.. Sadece bir başLık..

    Sorunuza geLince.. biLiyorum ki hiç bir cevap tatmin etmeyecek sizi.. Ahirette kendisine yöneLtirsiniz bu soruyu.. Tatminkar bir cevap aLacağınızdan şüpheniz oLmasın..

    800 küsür defa denmiş bize.. '' hiç düşünmez misiniz? Ne kadar az düşünürsünüz.. OLa ki düşünürsünüz.. ''

    SaygıLar..


    Kimsenin hikayesi yoktur.. Bir hikaye vardır, aynı hikayeyi yaşarız..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    psYCho
    psYCho's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    ya insanlar yarattığınızı düşünün, yarattığınız insanlar sizi hiç görmediler konuşmadılar v.b. sizin onları niye yarattığınızı nekadar anlayabilirler? sonuçta insanca düşünüyolar beyinlerinin %2-3-4 ünü kullanıyolar %10 unu kullananlara dahi diyecek kadar gelişmişler... bu haldeyken buakdar cahilken sorgulayıp sonuca warmak kesinlikle böyledir demek nekadar doğruki?


    Old psYCho.. Now B-Rk..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    psYCho
    psYCho's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    yani hacı şöle.. Allah ı yukarda yada sağda solda ötede beride oturmuş bizi izleyen yöneten bi TANRI olarak düşününce bunun sonu yok... niye yaratılmışız niye gönderdi, herşeyi bilio ibadetlerimizede ihtiyacı yok niye yolladı v.b. kimse tatmin olacak cvabı bulamaz bu durumda... İnsan önce kendini tanımalı ben neyim sorusunun cevabını verebilmeli ondan sonra Allah niye yaratmış? ı düşünmeli... hayvanlarda yiyo içiyo çiftleşiyo.. bizi ayıran özellik beyin.. kullanmadıktan sonra ne farkımız war...


    Old psYCho.. Now B-Rk..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _RaPsTaR_
    _RaPsTaR_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2005
    Erkek

    Allah (c.c) bizi neden yarattı sorusuna şu cevabı verelim herkezin ici ferahlasın.Allah (c.c) bir gun tıpkı melekleri yarattıgı gibi bir ruh yaratmak ister ve peygamberimiz (s.a.v) in ruhunu yaratır.O yarattıgı ruh o kadar guzel olmuşturki onun yüzü suyu hörmetine bu koskoca evreni,peygamberleri ve bizleri yaratır.Sonrası zaten malum hz.Adem ve hz.Havva (a.s) dan biz insan ırkı türetilir ve dünya bu günkü şeklini alır.

     Yukarda Allah (c.c) dünyayı sergi icin acmıştır gibi bir cevap vermiş.O konuda yanlış düşünüorsun aga.Çünkü Allah (c.c) herşey in sahibidir.Herşeyi o yaratmıştır.Yarattıgına bi şey ıspatlama geregi duyacagını zannetmiyorum.


    !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byrauL
    byrauL's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2007
    Erkek
    Allahü Teala kuran-ı kerimde "bilinmek istedim" dememiş mi???
Toplam Hit: 2723 Toplam Mesaj: 21