DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!
-
peygamberimizin bir hadisinde "doğan her çocuk fıtrat üzerine doğar onu annesi ve babası islam,hristiyan,yahudilik vb. dinlere yöneltir" yani inanmayanların sonu pek iyi olmayacak
-
dostum benimde aklıma takılıyordu önceden ama cvp çok basit Yüce Allah insana akıl vermiş sen doğru yolu bulursun ama tabiki islam dünyasında olmamız bizim için ne gzl Allaha şükretmek lazım insanda akıl var araştırınca doğru yolu elbet bulur.
-
biz onlardan sorumluyuz
islamı duymayanlardan
hesabı sorulacaktır -
alacakaranlik bunu yazdı:
ya arkadaşlar bide ben bu zencileri merak ediyoum ilk nasıl ortaya çıkmışlar hepimiz Adem ile Havva 'dan geldik şüphesiz peki bu zenciler nerden geldi yanlış anlamayın pls sadece merak din dil ırk ayrımı yapmıyorum,yapmamda. .. DEmiş!!
ARkadşaım bildiğim kadarıyla Zenciler Çok güneş altında yaşadıkları için çölde Onların Genlerinde değişiklik oluyor ve çocuklara yansıyor derken bu renk değişimi yıllarca sürüp gidiyor olsa gerek ..!!! ve konu başlıdığı açalı baya oldu cevapları okuyunca hem araştırmalarınız için teşekür ediyorum Hemde sorunun cevabını hala bulamadığım iiçin önüme gelene soruyorunm kaln sağlıcakla...
tenlerinin siyah olmasının nedeni gunes ısınlarıdır ama bu olyle bir surectir ki artık genlere aktarılmıstır...yane burda en az 100.000 yıl filan vardır...gunes gorunce genleri degisiklige ugramıyo yane yok ole bi olay beni guldurdun))) -
arkadaşım şu bir ilk önce kur'anı okuyarak biraz bilgilen iki asıl kendi sonumuzun ne olacağını bunlardan çok çok daha fazla düşünmemiz lazım bunlar allahın işidiryani senin anlayacağın bunları yorumlamak bize düşmez ve bizde seningibi hiçbirşey biliyoruz sen ne biliyorsan bizde onu biliyoruz yani bu mevzular bizede sanada boş yani bizi aşar diyer arkadaşların dediyi gibi asla orada hak yenmeyecek eyer onlar birşey bilmiyorsa duymamışlarsa bu onların suçu deyil NOT: ASIL BİZİ KİM DÜŞÜNECEK
-
dostlar bu söyleyeceklerim çok tartışma teşkil edebilir.. ama doğru olan bu....
Kuran-ı Kerimde "Lailahe illallah" yani Allah birdir diyen Müslümandır. diyor....
İslam'ın Şartı diye bişey yoktur... Bize hep bunu dayattılar... Hiçbir ayette öle şey yok... İslamın Şartı dediğimiz Mü'minliğin basamaklarıdır.... Eğer Şart olsaydı namazını 5 vakit kılmayan dinden çıkmış olurdu..
İmanın Şartları vardır... Onlardan biri de Peygamlere İnanmak... yani hiçbir peygamberi Birbirinden ayırt etmeyeceksin... Kuran-ı Kerim de Peygamberlerimi Birbirinden ayırt etmeyin diye açıkça belirtiliyor.
Peygamber Efendimiz Bir Hadisinde "Lailahe İllallah" diyen cennete girecektir diyor. Bir sahabe soruyor... "zina etse hırsızlık etse de mi" Peygamber Efendimiz Bu söz üzerine kızıyor ve o kişinin ismini söyleyerek "onun burnu yere sürtsede" diye cevap veriyor..
bunlar karışık meseleler... Allah'ın işine karışılmaz... Kararı o vercek... Biz bilemeyiz belkide o yamyam dediğin kabilelerden bizden daha yüksek mertebeli insanlar çıkacaktır mahşerde...
-
Elbetteki bunun bir açıklaması vardır şüphesiz ama yargılanınca o afrikadaki yamam dediğimiz ( bu arada bu söz baya meşur oldu ) neyse bu insan demezmi ey rabbim benide müslüman ülkesinde dünyay yollasaydın benımde anam babam çevrem müslüman olsaydı bende müslümanlığa daha çok yakın olup bu dini seçecektim ve sana iteat edecektim ...?? işte bunun çok kısa ve öz bir açıklaması ollaı beyler Hiç olmazsa cuma namazlarını kaçırmam ama cami çok kalabalık olduğu için hocaya soramıyorum bir aa siz sorun ve cevabı yazın ... Allaha emanet olun yazıları harfi harifyen takıp ediyorum ...
-
Ömer Hayyam dan
Beni, toprak ve sudan kazdı; benim suçum ne?
Dokuduğu ipek, çul, sazdı; benim suçum ne?
İyi, kötü yaptığım her şeyi ve her sözü
Bu alnıma kendisi yazdı; benim suçum ne? -
Alacakaranlık ' Tan
Herşeyi Yaşadık Yalan Olsada
Binbir Kahırla Keder Bizi Bulsada
Günahsız İnsanların CAnı yansada
Kulu Pişman Olanın Rabbi Ne yapsın..... -
Valla alacakaranlık dostum, ilginç bir konu, fikrimi beyan edeyim, şimdi insanların hepsinin doğuştan beri içinde vardır Allah sevgisi yüce yaradan fikri, Taaaaa o yamyam kabileleri dediğinki yamyamlık eden kalmamıştır o kabile insanları diyelim, onlarda bile tapınma süretinde bir allah varlığı bilinci hasıl vardır.
Fakat müslim bir topluluktan uzak veya yakın olmasıda kanaatimce bir önem arzetmemektedir, insan oğluki, uzayı keşfetmeye dair çalışmalar başlatmış bir yaradılış mükemmelliği içindedir, nasıl olurda son derece mantıklı bir izahatle konulara değinmiş vede Allahın varlığının tüm safalarında kusursuz yaratıcı olduğunu beyan eden adeta kurandan bir sayfa gibi olan dünyadaki mükemmel örnekleri anlayamaz hiç değilse saçmalamasada (Ağaca, Güneşe, Taşa) Yaradılmışlık ihtiyacı duyan bir maddeye tapmasada Kuranı duymamışsa bile o mükemmel beyni ile allahı bilse ve mantıklı olanı etse o yönde anne babasıyla bile mücadele etse kurtuluşa erenlerden olacaktır, Bütün mesele öğrenmek yada öğrenmemek, Reddetmek yada reddetmemektir arkadaşlar.
Adam mutlaka yamyamda olsa duymuştur, duymasada kalbinde bir vakitler hissetmiştir illa islam fukuatında kuranın istediği gibi olmasada en azından allahı tek rab kavramını bilip kendini sakındırsa genede mükemmel verilmiş beyin ihsanının şükrünü etmiş olcaktır yüce Yaradıcısına, ve Cennet veya cehennem konusunda da Allah inanın Rahmeti çoktur, Allah cümnemizi Rahmetiyle feyizlendirsin.