DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!
-
cevap sudur nettir ve kesindir islam tarihinde hz.ibrahim örnegidir.insan yaratılış olarak bir yaratıcı arar bunun sebebi sudur:bizim bildigimiz alemde hiçbirsey yoktan varedilemez varolan hiç bir seyde yok edilemez ancak maddi sekli degişir hiçbir seyyoktan varedilemez sözü bilinen en eski kavramlardandır bu yüzden insanoglu hep bir yaratıcı aramıstır.bize göre dogru olan yaratıcıyı bulmak kişininn kendisi ile ilgili bir sorundur cünkü saglıklı bir beyin verilmişşe kişiye, yorumlamak ve dogruyu bulmak onun görevidir.bizim müslüman dogmamız sanstır belki ama hesap günü herkese aynı seylerden hesap sorulacak diye biliriz bana sorulan hesapla hrıstıyan dogmus birine sorulan hesap aynıdır tabiki bence hz ibrahim gayrimüslim dogmustur ve tamamen yardımsız kendi cabalarıyla ALLAH I bulmustur son bir sey ben okudugum için söylüyorum ilahi kitapları incelerseniz gercekten fark coooooooooooook acık bir sekiilde ortaya cıkar zaten KURAN-I KERİM dısında diger ilahi kitapların degişime ugradıgı nı tarih de yazar biraz
-
valla ladre arkadaşımızın cevabından sonra benim cevabım biraz basit olacak bu benim kendi görüşüm:
eğer bir insan hayatında müslümanlığı hiç duymamışsa onun zaten herhangi bir mükeelefliği yoktur. Müslümanlığı duyan ama Diğer dinlere mensup olan insanlara gelince araştırarak doğruyu bulmak zaten her insanın bir görevidir bence. Bu bizim için de geçerli. kulaktan duyma şeylere inanırsak işimiz var. Bunun için araştırmalı ve en önemlisi mantığımızı kullanmalıyız. Çünkü Allah'ın yarattığı hiçbirşeyde mantıksızlık yoktur. Bana göre eğer bir insan yaratıcıya inanıyor ve kendine göre ibadet ediyorsa ve insanlara birşeyler kazandırmaya ve elinden geldiğince onlar birşeyler yapmaya çalışıyorsa bu insan cennetliktir."Yaradılanı sev yaradandan ötürü" sözü bunun en güzel açıklamasıdır bence. Hristiyanların da kendilerine göre bir ibadet şekilleri var ve inandıkları tanrı da aynı. E o zaman cennete sadece müslümanlar girecek inanışı saçma geliyor bana... Saygılar...
-
tHe lord kardesim saol gercekten ii yazmıssın sende .arkadaslar bu soru uzun yıllardır varolan bir sorudur ama cevap kesindir bize manayı katan aklımızdır
örnegin , 00000000000000 hiçtir yüzlerce sıfırı yanyana koysak mana ifade etmez ama biz 1 koyarsak sıfırların önüne 1000000000000000 mana yı ancak ozaman elde ederiz yani hersey etrafımızda var bize düsen manayı bulmak tır daha önce yazdıgım gibi örnegi hz.ibrahim in hayatıdır
-
Alacakaranlık arkadaşım sana sorduğun asıl soruyu cevaplamak için ve diğer benzeri konularda sormak için bir arkadaşımın msnini vermek istiyorum eğer ilgilenirsen.Çünkü bu konuda gerçekten bilgili ve aynı zamanda genel olarak her konuda bilgili olduğu için konulara aklına yatıcak cevapları konuyu uzatmadan farklı açılardan güncel cevaplar verir.Eğer ilgilenirsen bana tahribattan PM atabilirsin.Bende sana o arkadaşımın msnini ulaştırırım.
-
walla 2 gün once arkadasla bu konuyu konustuk: diyalog burda
Ben: Olm düşünsene len amerikada felan doğmuşuz evlerin arasında beyaz çitler felan var: :p nasıl müslüman olacaktık?
Arkadaş: Bilmiyom walla hem şimdi müslümanız ne yapacan düşünüp
Ben: ...... (uzun bi düşünme süreci)
Yine Ben: Olm ben internetten felan araştırırdım ya bulurdum müslüman olurdum :):)
Arkadaş. ........................................................
Ben: hihihi :)
-
ALlah kuranda peygamber göndermediğimiz kavme zulmetmeyiz buyuruyor.birinci mesele bu birde şu varki herkesin sorumluluğu bilgisine göredir.küfür diyarında yaşayıp kendisine gerçek islam tebliği ulaşmamış kişilerin sorumluluğu bizim gibi değildir.maalesef biz müslümanlar müslümanız diyoruz ama islamı gerçek şekilde yaşamıyoruz.müslüman olmayan dünyada islamiyet deyince usame bin ladin yada taliban anlıyor.islamın gerçek yüzünü göstermeliyiz onlara görevimiz budur.islam gerçek barış ve sevgi dinidir.bunun en güzel örneği Hz. peygamberdir.kendisini taşlayan döven söven çocuklarının vefatına sebeb olan memleketinden sürgün eden mekkelileri affetmiştir.amcası hz hamzayı şehid eden vahşiyi bile affetmiştir.kendisi taşlayan ayakkabısını kanla dolduran taiflileride affetmiştir.islamda aman dileyene el kaldırılmaz.o yüzden Hz peygamberin hayatını iyi okumalı ve anlamaya çalışmalıyız.
kafanızı ağrıttysam kusura bakmayın.ben ilahiyat fakültesi mezunuyum ve şu anda imamlık yapıyorum.
-
Birincisi çok kurcalarsan uzaklasırsın anafıkrınden herkes farklı dınde doğar evet ama bunlar degısıtırılmıstır mısal ıncıl 12 tane dın adamı oturmus bazı seylerı degıstırmıs he denıorkı kuranda degısmemıs ama o gercek kuran dedıklerı hanı ceylan kanıylamı ne yazılan oda bır yapraktakı boya maddesı çıkmıs ben konudan uzaklastım mu bılmıyorum ama dine daır mahsere cennet ve cehennemı tartıstıgımda hep su nu gozume aldım dunya var muhtesem bır duzen var ve cennet ve cehennem (ödül ve ceza) vaadedilmiş şimdi varmı yokmu bılemem yada bazı dın gostergelerınede ınanmayı bekleyemem benım ınancıma gore
yaratan tek
ve o yaratan bazı seylerden hoslanmıyor
yalan,hırsızlık,zina,hak yeme
iman ibadet dersen ben bir sözden etkılendım bugun allah ıcın neyaptın dıyor sana demıyor oruc tuttunmu namaz kıldınmı dıye bunada tamam dedık pekı gıdılecek bır yer varsa ve ben bu kötü sayılan seylerı yapmıyorsam bence ben oraya layıgımdır.Neticede göremediğimiz ama görmekten korkmadığımız bir başlangıç olabılırde olmayabılırde bence zaten bu yasaklarda burda burayı cehenneme cevırmemek ıcın .Son söz Allah diyen mahrum olmazmış. -
çok şey yazılmış bu konuda musadenızle bende bır kaç şey soylemek istiyorum....ınsanlar bılmedıkleri islami esaslarda gunahlardan sorumlu değildir yanı bır gunahı onun gunah olmadığını bılmeden işlersen ceza sana değil senı o yaptığın şeyın gunah olduğunu izah etmeyen ınsanlara kesılır..işte islamı bilip bılmemekte bundan ibarettir elbetde dunyada islam dinini bılmeyen yoktur ama bit müslüman çıkıpta islamı anlatmassa insanlara ve o insanda müslüman olmadan ölürscee rabbinin karşısında şöyle diyecektir;senin dinini bana hiçbir müslüman anlatmadı benim suçum yok diyecek.(bu kur'an da da yazar)ve o adam cennetıne gıdecek dunyada ıslamı yaymakla sorumlu olan muslumanlarda görevlerini yapmadıkları için cezasını çekecektir.yanı suçlu biziz kardeşim musluman olarak soğmak güzeldirde sorumlulukları ağırdır yanı sadece kendımıze musluman olmamamız lazım....
-
ıyı bır noktaya temas etmıssın ama her toplumun bellı bır ınanc sııstemının getırdıgı kurallar vardır...eger yaradan nasıp etmısse onlara da enınde sonunda hıdayet erısır..ona bakarsan hz.muhammed efendımıze de ılk zmanlar ınanmıyolardı,yanı zamanda degısen bısey yok,hem o ınsanlara gıtmedıklerını nerden bılıyosun....su anda bıle kutuplarda o buzdan magaralarda allah anlatılıyo ıslam ı yaymak ısteyenlerce,,,oralara sogukları gze alarak gıden kabılelere haylı haylı gıder..ya da sen kendın tam anlamıyle yasa eger kı ıstıyosan..o zman yapacak ve verecek cok cvpın olur bırader...
-
Din kelimesine fazla anlam yüklemem.Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların tanrı adına hertürlü kötülüğü yaptıklarını gördüm..
Kutsallık..Doğru yolu seçmektir!
Ve cesaret..Kendini savunamayanları savunduğunda cesaret olur..
Ve iyilik..Tanrı nın istediği türden..Beyninde ve kalbindedir..
Hergün yapmaya karar verdiğin şeylerle iyi bir adam olursun, yada olmazsın.
Din işte budur..
Kingdom of Heaven // 48:28