folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Dışa Bağlı Olmayan Program Yapımı



Dışa Bağlı Olmayan Program Yapımı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaşlar selam

    Böylemi denir artık nasıl denir bilemiyorum ancak ufak bir program yapmam gerekiyor

    Yapıcağım program hiçbir şekilde ekstra bir şey gerektirmeyecek , yok frameworkmus, yok güncelleymiş hiçbirşeye ihtiyaç duymadan xp,win7,win 8,win 8.1,win 10 da sorunsuz şekilde calısması gerekiyor

    Program herhangi bir zaralı yazılım vs değil çok basit işlevi olacak bişi öyle gizlilikmiş , fudmuş falan derdide yok.

    3-5 tane butonu olan, güncelleme desteği olan basit bir program olucak. Ama dediğim gibi hangi dilde bu şekilde sorunsuz birşey yapabilirim. Aklıma delphi geliyor ancak delphi 7 den sonrasını hiç kullanmadım. Şimdi bakıyorum delphi 10 falan çıkmış bunu indirsem xp de veya windows 7de falan .net gibi ayrı bir framework falan kurulmasını istemez dimi ?

    imkanlarım , yüklü boyutta setup dosyası içerisine istediğim dosyayı atabilirim,innosetup ile istediğim yere yükleme yapabilirim. Uygulama ile aynı klasörüne istediğim dll veya başka dosyayı koyabilirim , yeterki sorunsuz olarak açılsın.

    visual studioda .net kullanmadan c++da yaptım msvcp120d.dll diye hata verdi, yanına dllyi atıyorum olmuyor illa system32ye falan atacakmışız falan.

    Bir yol yordam gösterin hele 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    win 7 de .net 3.5 client profile default olarak gelir.

    xp ye sallarsan yapacagin uygulama .net 3.5 client profile gore kodlarsan sorun yasamazsin.


    https://dnscheck.name.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    abü yaptık zamanında azımsanamayacak derecede xp kullanıcılardan şikayet geldi program calısmıyor diye

    edit : .net 2.0 ile yapılan uygulama windows10a acılmadı , .net 3.5 gerekli diye açmadı valla :\

    Genki tarafından 05/Ara/15 17:51 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    hocam delphi7 kullanıyorsun sanırım. ben de daha yeni delphi7 ile ufak bir program yazdım; güncel işletim sistemlerinde çalışıyor fakat bu bence daha çok bazı işlemler için (örneğin dosya extract etmek) işletim sisteminin ya da antivirus'un felan bazı işlere izin verip/vermemesiyle ilgili. en iyi bildiğin yazılımı kullan, daha sonra uyumsuzluk gösteren durumlar varsa onları düzeltirsin derim. tabi bunlar ben gibi programlama bilgisi çok sınırlı bir kişinin naçizane tavsiyeleridir. kolay gelsin.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    .net 3.5

    ve

    .net 3.5 client profile

     

    farkli seyler.

     

    .net 3.5 client profile  en cekirdek surum :|


    https://dnscheck.name.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    .NET 3.5, önceki .Net sürümlerini de kapsar. Ayrıca .net programlarının açılırken abü şu fw lazım, sende yok. İstersen açayım indirme sayfasını, indir yükle, kullan beni diye ayarlanabildiğini söyleyebilirim.

    msvc*.dll'lerin doğru düzgün kurulması gerek (msvcredist[sürüm] diye aratırsanız ulaşabilirsiniz). Olmadı her şeyi statik derleyeceksiniz.

    Benim ilgimi Vala çekiyor. Windowsta kullanmak biraz sıkıntı (mingw ile önce derleyiciyi derlemek gerekiyor vs.). 

    Neden python, tcl gibi bir şeyde yapmıyorsunuz? Örneğin python ile gui uygulamalar oluşturabilir, internetten dosya çekebilirsiniz. py2exe ile exe haline getirip python yüklemeden çalıştırabilirsiniz.


    Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Erkek

    Python diyecektim yeniharman yazmış Build-in modüller işini görüyorsa yapabilirsin hocam gerekirse arayüz kısmına yardımcı olabilir Tkinter vs. ise veya hertürlü yardımcı olan çıkar zaten

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    Yeni proje den Win32 tip i seç ve eklenti, ilave kütüphane vb.  kullanma. Mesala Net yada framework desteği win32 de standar değildir. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    vb6?


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2015
    Erkek

    eskiden c++builder xe2 de bisey vardi c++ linker->dynamic RTL=false

    packages->RuntimePackages->Linkwithruntimepackagec=false 

    yapinca sistemden bagimsiz oluyordu hatta ben bir iki deneme projendeyapmisdim esdeki xp dede okuldaki win7 dede calisiyordu, tabi simdi xe10 cikmis ilk gordugumde sok oldum xe3un crackini az aramadim hani :) neyse hala oluyor mu hic bilmiyorum....


    i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    öncelikle ne yapacaksın? Jquery işini görmez mi?


    Kader, gayrete aşıktır.
Toplam Hit: 1748 Toplam Mesaj: 20
c++ delphi c# purogram