folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dizel Mi Benzinli Mi?

Dizel Mi Benzinli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    Sserkan bunu yazdı

Tabiki benzin. Masrafı-bakımı az. Aracına göre 100bin 150 binde çok rahat satılıyor.Dizelde öyle değil 100'den fazla araç almak binevi kumar oynamak gibi.  Baktın benzinli çok yakıyor taktırırsın bi sıralı sistem tüp olur biter. Uyum sorunu felan hikaye artık koskoca Honda bile fabrika çıkışlı LPG'li araç üretiyor.

uyum sorunu hikaye mi hocam sanayide iyi bir lpg ciye git sonra deki ben benzinli araba alıp lpg taktırıcam neleri alayım yada almayayım nedenleri ile sor anlatsınlar

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

konfor istiyorsan, kalite istiyorsan benzin. araba yağ gibi çalışır. ancak dizel araba traktör gibi ses ile çalışıyor.

çok yol yapıyorsan günlük 30 km falan ozaman dizel. tatillerde kullanıyorsan hafta sonu, aksam vs. ozaman benzinli. 

///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

Tabiki benzin. Masrafı-bakımı az. Aracına göre 100bin 150 binde çok rahat satılıyor.Dizelde öyle değil 100'den fazla araç almak binevi kumar oynamak gibi.  Baktın benzinli çok yakıyor taktırırsın bi sıralı sistem tüp olur biter. Uyum sorunu felan hikaye artık koskoca Honda bile fabrika çıkışlı LPG'li araç üretiyor.

uyum sorunu hikaye mi hocam sanayide iyi bir lpg ciye git sonra deki ben benzinli araba alıp lpg taktırıcam neleri alayım yada almayayım nedenleri ile sor anlatsınlar

750 Liraya atikerde var 2000 Liraya BRC'de tutup 50 milyarlık arabaya 750 liralık Atiker taktırırsanı uyum sorunu uyum sorunu diye dert yanmıycaksınız.Firmalar markalara özel ürün geliştiriyolar artık. Aracınıza en uygun ürünü bulup taktırırsanız emin olun sorunsuz bi sistem. Çevremdeki araçlarım %95'i LPG'li ve hiç bi sorun yaşamıyorlar.

Örneğin;

BRC bugün hondaya 100 bin km motor garantisi veriyor. Hyundai kendi servislerinde Lpg montajı yapıyor dediğiniz gibi sorunlu bi sistem olsa üreticiler bu riske girmez. LPG'de markadan sonra en büyük 2. etken montajdır.

Aracınıza en uygun markayı araştırıp bulduktan sonra düzgün bi montaj yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.  

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Benzin tabikide.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

yani kısaca sana şu soruyu sormak lazım . uzun süre mi kullanacan yoksa bi kaç sene kullanıp satacan mı ? uzun süre kullanacaksan benzinli

hemen satacam dersen dizel. bence bu kadar net.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

dizel aldım memnun mutlu huzurluyum daha önce de tüplü aracım vardı her ikisini de kullandım ikiside üzmedi ama ikiside diri düşük km araçlardı

birde şu az kullanıyorsan lafına sakın kanma arabanın kullanılması direk yakıtla alakalıdır az yakarsa çok kullanırsın bakkala bir gidersin çok yakarsa az kullanırsın benim tüplü olanda az yakıyordu 5 ayda 7500 km yol yaptım

aynen bizde aldığımız da anca şehirler arası kullanırız filan diyorduk amk aldık alalı belediye otobüsüne binmiyorum :D

araba alıyorsan kullanıyorsun, kullanıyorsan yakıyorsun, yakıyorsan harcıyorsun. hadi buyur çık işin içinden :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    Sserkan bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

750 Liraya atikerde var 2000 Liraya BRC'de tutup 50 milyarlık arabaya 750 liralık Atiker taktırırsanı uyum sorunu uyum sorunu diye dert yanmıycaksınız.Firmalar markalara özel ürün geliştiriyolar artık. Aracınıza en uygun ürünü bulup taktırırsanız emin olun sorunsuz bi sistem. Çevremdeki araçlarım %95'i LPG'li ve hiç bi sorun yaşamıyorlar.

Örneğin;

BRC bugün hondaya 100 bin km motor garantisi veriyor. Hyundai kendi servislerinde Lpg montajı yapıyor dediğiniz gibi sorunlu bi sistem olsa üreticiler bu riske girmez. LPG'de markadan sonra en büyük 2. etken montajdır.

Aracınıza en uygun markayı araştırıp bulduktan sonra düzgün bi montaj yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.  

hocam sürekli honda demişsinde honda nın bu kadar lpg uyumu olmasının nedeni 2013 e kadar dizel üretmemesiydi o yüzden lpg yada cng ye önem vererek uyumlu olması sağlamışlardır

ww de brc fsi motor için deli gibi ar ge yaptılar benzi ile lpg karıştırılıp direk benzin enjektöründen karışımı verdi çok sevinildi ohbe bu motora da lpg takıldı denildi taktırıldı sonra hala uyumsuz olduğu zamanla yaşanılan problemler anlaşıldı

opel astra foed focus un bir modelleri vardı şimdi kesin konuşmayayım ama belki takıldıktan 250 belki 250000 km ama sonunda pistonlar zarar görüyor ama bunu göze alıp yine yaptırıyorlar çünkü her türlü kârda olacaktır

sonuçta benzin sıvı bir yakıttır lpg kuru bu motlaka bir şekilde size sorun yapacaktır 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Benzinli Focus ile İstanbul Iğdır arası 2500 tl :-)

Dizel Polo ile aynı yol 800 tl :)

Bilmem anlatabildim mi ? :-)

Serilik konusuna gelince hangi arabayla kalktığına göre değişir.

Ferrari gibi 4 saniyede 100 km hıza ulaşmayı düşünme yani.

10 saniyede 100kmye ulaşırsın zaten. :-)

MbK tarafından 26/May/14 00:35 tarihinde düzenlenmiştir

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Multijet dizel al geç. imkanın varsa chevrolet aveo bak, aveolarda fiat multijet motor teknolojisi ve irice bir kompresör var, benzine yakın performans sunarken inanılmaz derecede de ekonomik sürüş sağlıyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

tartışılmışı var

http://www.youtube.com/watch?v=0-o1kMNdMqM

66albay tarafından 26/May/14 00:22 tarihinde düzenlenmiştir

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
Toplam Hit: 3590 Toplam Mesaj: 35