folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder DNS Sorunu - Herhangi Bir Sitenin IP Adresini Öğrenme (Yardım)

DNS Sorunu - Herhangi Bir Sitenin IP Adresini Öğrenme (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

2 senedir Ttnet'ten kaynaklanan DNS probleminden muzdaribim. Şimdi DNS problemi deyince aklınıza ilk gelen, TCP/IP'den bilmem nerenin DNS'leri yazınca düzelebilen bir problem aklınıza gelicek, fakat benim problemim bu değil. Bendeki problem herhangi bir siteye girerken ya da herhangi bir bağlantıya tıkladığımda normal insanlarınki gibi girmemesi. Yani www.tahribat.com yazınca girmiyor (canı isterse giriyor hemen), 67.43.237.82 yazıp girince hemen giriyor. Sırf bu girmemesi yüzünden bir sürü açık arttırma kaybettim.

Şimdi sizden ricam, sık kullandığım sitelerin ip adreslerini nasıl bulucağımı söylemeniz. Böylece bu sitelerin ip'lerin bağlanıp bu sorunu göz ardı edebileyim.

Saygılar.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

bende sen gibi 7-8 aydır proxy kullanarak giriyorum.sununucunun proxyleri tamamamen engelliyor erişimi.yurtdılı çıkışlar türk telekomun elinde eğer İp statik ise yandın ne kadar kapalı site varsa giremiyorsun.anca who s yaparak o sitelerin ip lerini host dosyana yazarak tarayıcını ona göre yönlendiriceksin bilinenler bunlar benimde bildiğim bu.diğer yollar ise meşakatli program kuruyosun domainciden kullanıcı alıyosun vs ayrıntılar var.konu tbt de olması lazım.nette dolu gouugıllayıver.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

cmd ye nslookup yaz yanına sitenin adını yaz entere bas :)

örn :

nslookup www.tahribat.com

gibi :)

validen
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Blitz bunu yazdı:
    -----------------------------

cmd ye nslookup yaz yanına sitenin adını yaz entere bas :)

örn :

nslookup www.tahribat.com

gibi :)

gittigidiyor.com'un 85.111.0.240 diye gösterdi ama yazınca sayfa görüntülenemiyor.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

BiUyeOlamadim bunu yazdı:

Blitz bunu yazdı:

gittigidiyor.com'un 85.111.0.240 diye gösterdi ama yazınca sayfa görüntülenemiyor.

bu siteyle alakalı birşey ipden giriş engellenebiliyor...

gittigidiyor engellemiş fakat mynet ( 212.101.97.35 )  giriyor mesela...

validen
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

tek bir ip üzerinde birden fazla domain kullanılabiliyor. ip ile her siteye giremezsin. hem para vereceksin hem hizmet alamayacaksın var mı öyle saçmalık :) hakkın hocam o senin. alternatif aramaya gerek yok bana kalırsa. iyice üzerine git derim ben.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocam her siteye Direk ip den erişim sağlanmaz malesef çoğu sitenin ip si shared ip dir yani paylaşımlı bu yüzden tek bir siteye tahsiz edilmez dedicated ip veya kendi serverini kullanan bazı sitelerden direk ip den ulaşırsın

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

ipnear.com yardımcı olabilir.. aynı serverdaki tüm sitelerin ip'lerinide görmüş olursun (:

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

ping atabilirsin mesela siteadı yazıp.

edit: ipnear.com saldırgan site olarak fişlenmiş

The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL:

http://www.ipnear.com/

The following threat was encountered:

The requested object is INFECTED with the following viruses: Trojan-Clicker.HTML.IFrame.aky

Generated:
    12:27:35 AM
    Kaspersky Internet Security 2010

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:

tek bir ip üzerinde birden fazla domain kullanılabiliyor. ip ile her siteye giremezsin. hem para vereceksin hem hizmet alamayacaksın var mı öyle saçmalık :) hakkın hocam o senin. alternatif aramaya gerek yok bana kalırsa. iyice üzerine git derim ben.

Haklısın ama 3 kere aradım arıza kaydı aldılar. Dayının biri arıyor, bir IP adresi veriyor, Mynet'e giriyorsa DNS problemin var diyor. Evet diyorum Mynet açıldı, bana TCP/IP'den bir şeyler yazdırıyor ama sonuç gene aynı. Sorun orda değil diyorum, sorun sizde diyorum sen yaz anca gelir o diyor kapatıyor telefonu.

Ben de bıktım aramaktan, giden kontörün haddi hesabı yok. 150 kontörüm gitti Mozart dinledim bir defasında, müşteri temsilcisiyle dahi konuşamadım. Bıktırdılar açıkcası.

IP ile her siteye de girilmiyor o konuda da haklısın. Ne yapayım, alıştım zaten bu sorunla kullanmaya, devam edicem mecbur.

Sağolun yardımlarınız için.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam dns adreslerini sabit ip verirmisin 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 diye

sitelerin iplerini bulman birşeyi değiştirmez çünkü 100 siteden 95 ine ip ile ulaşamazsın...

ekşisözlüğe ulaşırsın

tahribata ulaşırsın

google a ulaşırsın

mynete ulaşırsın...

nadir siteler var...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 4349 Toplam Mesaj: 17