DNS Sorunu - Herhangi Bir Sitenin IP Adresini Öğrenme (Yardım)
-
2 senedir Ttnet'ten kaynaklanan DNS probleminden muzdaribim. Şimdi DNS problemi deyince aklınıza ilk gelen, TCP/IP'den bilmem nerenin DNS'leri yazınca düzelebilen bir problem aklınıza gelicek, fakat benim problemim bu değil. Bendeki problem herhangi bir siteye girerken ya da herhangi bir bağlantıya tıkladığımda normal insanlarınki gibi girmemesi. Yani www.tahribat.com yazınca girmiyor (canı isterse giriyor hemen), 67.43.237.82 yazıp girince hemen giriyor. Sırf bu girmemesi yüzünden bir sürü açık arttırma kaybettim.
Şimdi sizden ricam, sık kullandığım sitelerin ip adreslerini nasıl bulucağımı söylemeniz. Böylece bu sitelerin ip'lerin bağlanıp bu sorunu göz ardı edebileyim.
Saygılar.
-
bende sen gibi 7-8 aydır proxy kullanarak giriyorum.sununucunun proxyleri tamamamen engelliyor erişimi.yurtdılı çıkışlar türk telekomun elinde eğer İp statik ise yandın ne kadar kapalı site varsa giremiyorsun.anca who s yaparak o sitelerin ip lerini host dosyana yazarak tarayıcını ona göre yönlendiriceksin bilinenler bunlar benimde bildiğim bu.diğer yollar ise meşakatli program kuruyosun domainciden kullanıcı alıyosun vs ayrıntılar var.konu tbt de olması lazım.nette dolu gouugıllayıver.
-
cmd ye nslookup yaz yanına sitenin adını yaz entere bas :)
örn :
nslookup www.tahribat.com
gibi :)
-
Blitz bunu yazdı:
-----------------------------
cmd ye nslookup yaz yanına sitenin adını yaz entere bas :)
örn :
nslookup www.tahribat.com
gibi :)
-----------------------------gittigidiyor.com'un 85.111.0.240 diye gösterdi ama yazınca sayfa görüntülenemiyor.
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı:
Blitz bunu yazdı:
-----------------------------gittigidiyor.com'un 85.111.0.240 diye gösterdi ama yazınca sayfa görüntülenemiyor.
-----------------------------bu siteyle alakalı birşey ipden giriş engellenebiliyor...
gittigidiyor engellemiş fakat mynet ( 212.101.97.35 ) giriyor mesela...
-
tek bir ip üzerinde birden fazla domain kullanılabiliyor. ip ile her siteye giremezsin. hem para vereceksin hem hizmet alamayacaksın var mı öyle saçmalık :) hakkın hocam o senin. alternatif aramaya gerek yok bana kalırsa. iyice üzerine git derim ben.
-
Hocam her siteye Direk ip den erişim sağlanmaz malesef çoğu sitenin ip si shared ip dir yani paylaşımlı bu yüzden tek bir siteye tahsiz edilmez dedicated ip veya kendi serverini kullanan bazı sitelerden direk ip den ulaşırsın
-
ipnear.com yardımcı olabilir.. aynı serverdaki tüm sitelerin ip'lerinide görmüş olursun (:
-
ping atabilirsin mesela siteadı yazıp.
edit: ipnear.com saldırgan site olarak fişlenmiş
The requested URL could not be retrieved
While trying to retrieve the URL:
http://www.ipnear.com/
The following threat was encountered:
The requested object is INFECTED with the following viruses: Trojan-Clicker.HTML.IFrame.akyGenerated:
12:27:35 AM
Kaspersky Internet Security 2010 -
Fikret bunu yazdı:
tek bir ip üzerinde birden fazla domain kullanılabiliyor. ip ile her siteye giremezsin. hem para vereceksin hem hizmet alamayacaksın var mı öyle saçmalık :) hakkın hocam o senin. alternatif aramaya gerek yok bana kalırsa. iyice üzerine git derim ben.
-----------------------------Haklısın ama 3 kere aradım arıza kaydı aldılar. Dayının biri arıyor, bir IP adresi veriyor, Mynet'e giriyorsa DNS problemin var diyor. Evet diyorum Mynet açıldı, bana TCP/IP'den bir şeyler yazdırıyor ama sonuç gene aynı. Sorun orda değil diyorum, sorun sizde diyorum sen yaz anca gelir o diyor kapatıyor telefonu.
Ben de bıktım aramaktan, giden kontörün haddi hesabı yok. 150 kontörüm gitti Mozart dinledim bir defasında, müşteri temsilcisiyle dahi konuşamadım. Bıktırdılar açıkcası.
IP ile her siteye de girilmiyor o konuda da haklısın. Ne yapayım, alıştım zaten bu sorunla kullanmaya, devam edicem mecbur.
Sağolun yardımlarınız için.
-
Hocam dns adreslerini sabit ip verirmisin 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 diye
sitelerin iplerini bulman birşeyi değiştirmez çünkü 100 siteden 95 ine ip ile ulaşamazsın...
ekşisözlüğe ulaşırsın
tahribata ulaşırsın
google a ulaşırsın
mynete ulaşırsın...
nadir siteler var...