Doğu Ve Güneydoğu'da Üniversiteye Giriş Sınavlarında Açık Şekilde Kopya Çekiliyor
-
Kaçırdığınız nokta bence şu;
Kişi pkk sempatizanı ve apoyu çok seviyorsa bu öss yi kazanamaz diye birşey var mı ? Çalışır kazanır. Bizim öss sistemi bunları elemiyor.
Ne yazık ki bizim öss sistemimiz iki kelimeyi bir araya getirmeni de istemiyor zaten kelimeler bir arada sen sadece seç diyor onun için iki kelimeyi yan yana getiremeyen adam da çok iyi üniversiteler kazanabilir.
Ve Doğuda kayırma olayı olabilir mi bence olur 6 7 kişiye para yedirsen biraz da şerefsiz adamalrsa bunlar rahatlıkla istediğini yaptırabilirsin. Ama bu dediğim batı'da da yapılıyor olabilir.
-
konuya gelecek olursak kırsal olan heryerde bu tip yolsuzluklar olabilir. şimdi trabzonda birileri bunu yapsa bundan lazlar veya karadeniz insanı mı mesul olacak.
ben yozgatlıyım ve yozgatta özellikle açık lise sınavlarında filan bi ton dalaverenin döndüğünü çok duyduk. şimdi yozgatlılarda mı sistematik çalışıyo.
sistemde de hata var. mesela benim sınava girdiğim dönemde soyadına göre sınıfa yerleştiriyodu. sınav yerine bi gittim yengemle aynı sınıfta sınava girdik.
haberlerde doğuda bazı yerlerde sınıfların tamamen kuzenlerden oluştuğunu filan verdi. böyle sisteme böyle ......
-
Olabilir değil. Doğudaki birçok ilde ehliyet sınavında, össde, kpssde kopya olayı var. Bunu Şırnak'ta 2 yıl öğretmenlik yapmış biri olarak söylüyorum. Kimse ayranım ekşi demez.
Ayrıca İlber Ortaylı Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi siyaset bilimcisi ve tarihçidir. Kitapları hemen her üniversitede referans alınır.
Komşunuz Ali Veli için öyle böyle dediğinde aklınızda şüphe uyanıyor da ilim sahibi birinin söylediklerinden mi şüphelenmiyorsunuz?
Doğu illerinin çoğunda devlet zaafiyeti var. Kaçak elektrik de var, su da, kopya da, kaçakçılık da. Sınır illerine giderseniz karpuzun bile kaçak olduğunu görebilirsiniz.
Ayrıca ağızlarından salya akarak kendini acındırmaya çalışan ya da acıdığınız o doğuluların altında sizin binemediğiniz jeepler var. Bunların çoğu uyuşturucudan ve kaçakçılıktan elde edilen gelirle alınıyor. Ama fakiri de çok fakirdir.
Bu forumda bazı elemanların söylediği bilinçli ve art niyetli yönlendirmelere takılmayın. En azından İlber Ortaylı'dan daha fazla itimat etmeyin. Dağ dururken çakıla yuva yapılmaz.
-
hepsinde her salonda kopya var demiyor kimse ama bu olayın olduğu bir gerçek.yaw radyodan vermedilermi cevapları zamanında.hala neyi idda ediyorsunuz.
ha birde ardakaşın teki adam apo ve pkk senpatizanıysa üniversite kazanamazmı demişya. bunlara senpatizan olan kişinin üniversiteyi kazanabilecek kapasitesi olduğuna ben inanmıyorum, bu devletin okulunda oku, hastanesinde bakıl, yeşil kartı ile ilaç al sonra devletin düşmanlarına sematim var de.ulen anlamıyorum yaw anlamıyorum ne ayrım yapılıyor hala da bunlara senpatiginiz var.neyse çok şey söylicem ama neyse Allah'ınızdan bulun.
-
ilini yanlış hatırlamıyorsam daha birkaç yıl önce diyarbakırdan çıkan öss 1.si terör eylemleri kapsamında araba kundaklamaktan içeri alınmadı mı? ben mi yanlış hatırlıyorum
-
V_For_Vendetta bunu yazdı:
-----------------------------
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
İyi de ben kürt değilim ki abi sadece Diyarbakır'lıyım.
-----------------------------asimile olmuşsun sen.. Senden hayır gelmez..
-----------------------------Asimile olmuş kaç kişi memleketine sahip çıkar?
Bir çok kürtten daha fazla memleketime sahip çıkıyorum. Ve ailem kırımdan göç etmiş aslen tatarız. Asıl asimile olan sizin gibi dinini unutan erifler.
-
sadece öss mi :D ? ehliyet sınavı,kpss, açıköğretim üniversitesi.. özellikle aöf..bizim burdan o tarafa sınıf geçmek için gidenleri duydujm arkadaşlarımın arkadaşları.. hepside takıntısız geçti nedense ;) hemde liseyi zor bitiren adamlar :D
-
eee nolmuş yani doğu ve güneydoğuda kopya çekiliyosa ?
siz istanbulda ankarada vs batı illerinde hiç mi duymuyorsunuz hocalara para verdi sınıfı geçti gibisinden şeyler ? batı illerinde olmuyormu zannediyorsunuz ?
bunun kürtlükle ne alakası var ? otu boku kürtlere yamamak için bu gayret niye? götünüzden niye terler boşaliyor kürtleri kötülemek için ?
siz bu kafayla gittikçe bu Türkiyeden hiçbibok olmaz rüyamızda görürüz dünyaya kafa tutan tam bağımsız bir Türkiye ... -
ulen 6. büyük kent'iz (Gaziantep) 2 milyon küsür nüfus var.
ama össde 67. yiz. bu bizim için utanç kaynağı ama, kopya çekilmediğinin de kanıtı ;)
-
Geçen senelrde Diyarbakır öss birincisi pkklıydı molotofla dükkan mükkan yakarken yakalanmıştı şimdi anlaşıldı nasıl birinci olduğu