folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dolar 2.025 Tl Oldu

Dolar 2.025 Tl Oldu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

daha gecen gun yarim kilo altını sattım şimdi tavan yapti aq

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

ben simdi bu akp li ekonomi savunucularını merak ediom ne düşünüolar :D gerçi onlar halen ekonominin güçlü oldugnu düşünüodur.beyin yok adamda halen yorum yapar konuşur.

yıl sonuna kadar dolar artacak altın artacak haberiniz olsun.parası olan yatırımını yapsın

Ekerci tarafından 27/Ağu/13 22:54 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    dolar yukselince noluyo? samimi soruyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

çok basit hocam.türkiye bildiğin gibi ithalat yapan bir ülke.mısırını ununu bile ithal ediyor.basit örnek verelim.simdi sen yurt dışından x getiriyorsun dolar bazında.eskiden 1 dolar 1.5 iken sen gidiordun 1dolar a x alıorsun diyelim 1.5 tl verirken o mal için simdi gideceksin 2 tl vereceksin.bide küçük yatırımcıysan bu aradaki 1.5 ile 2 tl arasındaki farkıda vermeyebilirsin.giderlerin artıyor bu doğrultuda.bunu genelle işte.daha neler neler var.

şimdi bide ingiltereyi düşün.sterlin ne kadar pahalı gecen baktıgımda 3dü.bu adamlarda ithal edior.simdi senin paranda o kadar değerli olsaydı ithal ettiğin mal daha ucuza mal olacaktı.1.5 vererek x maldan belki 2-3 tane alacaktın.

simdiki durumdan x maldan 2 lira vererek 1 tane alıorsun..bla bla...hocam bu bide en boktan zarar.daha neler neler var

edit: sebeplerine gelirsek.ülke ekonomisi sıcak parayla gelişiyordu.abd sıcak paranın dolaşımını kısıtlamaya gitti.tabi nooldu tr de hemen krize girdi.ekonomi balon ekonomisi finans ekonomisi.borsada yabancıya dayalı olunca onlarda paralarını çektiler.borsan deger kaybetti.üretim ekonomisi olan ülkelerde sorun yok.onlarda bu kadar yükselme yaşanmadı.

Ekerci tarafından 27/Ağu/13 23:01 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

şu anda kullandığın o bilgisayarın alış fiyatı 1000 liraysa 1400 lira oluyor

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

çok basit hocam.türkiye bildiğin gibi ithalat yapan bir ülke.mısırını ununu bile ithal ediyor.basit örnek verelim.simdi sen yurt dışından x getiriyorsun dolar bazında.eskiden 1 dolar 1.5 iken sen gidiordun 1dolar a x alıorsun diyelim 1.5 tl verirken o mal için simdi gideceksin 2 tl vereceksin.bide küçük yatırımcıysan bu aradaki 1.5 ile 2 tl arasındaki farkıda vermeyebilirsin.giderlerin artıyor bu doğrultuda.bunu genelle işte.daha neler neler var.

şimdi bide ingiltereyi düşün.sterlin ne kadar pahalı gecen baktıgımda 3dü.bu adamlarda ithal edior.simdi senin paranda o kadar değerli olsaydı ithal ettiğin mal daha ucuza mal olacaktı.1.5 vererek x maldan belki 2-3 tane alacaktın.

simdiki durumdan x maldan 2 lira vererek 1 tane alıorsun..bla bla...hocam bu bide en boktan zarar.daha neler neler var

edit: sebeplerine gelirsek.ülke ekonomisi sıcak parayla gelişiyordu.abd sıcak paranın dolaşımını kısıtlamaya gitti.tabi nooldu tr de hemen krize girdi.ekonomi balon ekonomisi finans ekonomisi.borsada yabancıya dayalı olunca onlarda paralarını çektiler.borsan deger kaybetti.üretim ekonomisi olan ülkelerde sorun yok.onlarda bu kadar yükselme yaşanmadı.

+ olarak eklemek istiyorum doların yükselişi cari açığı kapamaz çünkü ithalatımız kısılırsa ihracatımız da kısılacaktır. ihracatın belli bir kısmı ithalatadayalı bir ülke olduğumuz için..

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

aynen ekerci dogru demis.

zaten zeitgeist'de bu durum ongoruluyordu. fed'in politikasi abd'yi ve ardindan tum dunyayi buyuk buyran etkisinde birakacak bir krize sokacak denilmisti, yavas yavasta dedikleri gerceklesiyor.

rezervler yavas yavas eriyor, merkez bankasi bir yere kadar dayanabilir devaminda balon patlar, gosteris ekonomisi coker.

umalim ki mudahaleye turkiye katilmasin, mudahale savasa donusmesin.

=)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ercag
    ercag's avatar
    Erkek

Herkes 300 400 tl den bahsetmiş.

Dolar 1,93 iken müşteriyle sözleşme imzaladım.

Şuan 2,02 Ve 1,93 iken hammadde sipariş etmediğim için toplam proje üzerinden 78 Bin TL zararım var.

Halinize şükredin..

Profesyonel Satış Pazarlamacı - Lojistisyen
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    ercag bunu yazdı

Herkes 300 400 tl den bahsetmiş.

Dolar 1,93 iken müşteriyle sözleşme imzaladım.

Şuan 2,02 Ve 1,93 iken hammadde sipariş etmediğim için toplam proje üzerinden 78 Bin TL zararım var.

Halinize şükredin..

hocam geçmiş olsun yanlız doların artışı daha olacak.2.200 görürü yıl sonuna kadar

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

daha gecen gun yarim kilo altını sattım şimdi tavan yapti aq

arabayı 2 hafta önce satmıştım parası duruyor hala, cuma günü çok gittim geldim yapıp yapmamak arasında, 85 tl den yaptıraydım bugün 91-92 den bozdurmuş olacaktım..

şimdi yapsak tepe taklak oluruz 

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 9629 Toplam Mesaj: 83