Dolar 2.025 Tl Oldu
-
ONEMINUTE bunu yazdıjoe_black bunu yazdıThe_Cure bunu yazdı
Hacı zamanın varsa bi de sen açıkla da görek ya böyle cevap verince adamlar diyor "ben verilerle konuştum sen cevap veremedin" vs..
joe_black'i hala sahalarda göremedim ayrıca valla 6 sayfa o adama baktım birşey demiş mi diye
girmiyodum ne zamandır az işler vardı. özledin demek beni :) diyecek tek şeyim var. felaket tellallığı yapanın amk sıkıntı yok doların yükselmesinde. tek doların göz önüne alan zaten ekonomiden zerre skim anlamıyordur. bir çok bilgi ile harmanlayıp yorumlamak lazım. uzun uzun yazardım ama gerek yok herkes gene kendi bildiğine getirecek olayı..
sıkıntı yok ekonomi sağlam, durmak yok yola devam, yani dert etmeye gerek yok :)
Yandasa hayat guzel joe vatandasa zulum........
ha ben yandaşım bana hayat güzel, ama sen vatandaşsın sana zulum. bunu mu demek istedin :))))))))))
-
joe_black bunu yazdı
girmiyodum ne zamandır az işler vardı. özledin demek beni :) diyecek tek şeyim var. felaket tellallığı yapanın amk sıkıntı yok doların yükselmesinde. tek doların göz önüne alan zaten ekonomiden zerre skim anlamıyordur. bir çok bilgi ile harmanlayıp yorumlamak lazım. uzun uzun yazardım ama gerek yok herkes gene kendi bildiğine getirecek olayı..
sıkıntı yok ekonomi sağlam, durmak yok yola devam, yani dert etmeye gerek yok :)
Tek doları göz önüne alarak ekonomi yorumu yapılamayacağı konusunda joe_black haklı...
Ekonomi konusunda yorum yapabilmek için, bütçe açığı, ithalat - ihracat dengesi, enflasyon ve işsizlik gibi verileri de bir araya koymak lazım...
Ekonomimizdeki son sevindirici haber, ihracatımızın arttığı yönünde..
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24627952.asp
----
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ağustos ayı ihracat verilerini Bodrum’da açıkladı.
Buna göre bu yılın ağustos ayında ihracat 10 milyar 594 milyon dolar oldu.
Bu yılın ilk 8 ayında gerçekleşen ihracat rakamı 98 milyar 887 milyon dolara, son 12 aylık (geriye doğru 1 yıllık) ihracat ise, 151 milyar 389 milyon dolara yükseldi.
---
-
Benzin 5.18 olmuş. Akşam gördüm yollarda. 5.5 olur, 6 olur mu acep dolarlın 2.50 'ye dayanmasıyla ...
Bekleyip göreceğiz.
-
Merkez bankası dolar stoklarını tüketecek son 55 gün. Ardından altın stokları eritilecek, ve sürec sonunda hem dolar hem altın yükselmeye başlayacak. Hammadde maliyeti artınca nihai ürün maliyeti artacak ama maaşlar artmayacak, durgunlukla birlikte işci sayıları düşecek işletmelerin... Gerisinide siz düşünün artık.
-
Akp şimdiye kadar sıcak para akışını özelleştirmeler ile sağladı,yani iyileştirilmiş birşey yok ama satılmış olan şey çok .. en basitinden tekel'in satışı başlı başına bir rezalet örneğidir..dolar'ın normal veya anormal yollar ile uzun bir süre boyunca 1.90'ın altına inmesi imkansıza yakın ki bu bahsettiğim süreç en azından 2014'ün ilk çeyreğine kadar devam edecek,anormal yollar'dan kastım ise artık bakan'lar tarafından bile alenen dile getirilen kara para aklama planları ve olası bir suriye saldırısı sonrasında abd'nin türkiye'ye sıcak para yardımıdır..söylentilere göre italyan bir firma isviçredeki 200 milyar'ını Türkiye'de değerlendirmek istiyormuş hatta işbankasında 500.000 euro'luk bir açılış bile yapmışlar ve bu hareket ilgili makam'lar tarafından destek görmüş..ayrıca abd'nin suriyeye saldırmak istemesinin ardında suudi istihbaratının bir kaç sene önce esad'ı bitirene 200 milyar diye bir teklif'te bulunduğu iddaaları var,bu iddaa doğrudur veya değildir bilinmez tabi ama savaşın maddi çıkarlar doğrultusunda yapıldığı zaten aşikar'ken kimse türkiyeye zart diye yüzlerce milyar vermez ve savaşa girersek altına girdiğimiz maliyetinde problemlerini yaşarz
-
RETRET bunu yazdı
Merkez bankası dolar stoklarını tüketecek son 55 gün. Ardından altın stokları eritilecek, ve sürec sonunda hem dolar hem altın yükselmeye başlayacak. Hammadde maliyeti artınca nihai ürün maliyeti artacak ama maaşlar artmayacak, durgunlukla birlikte işci sayıları düşecek işletmelerin... Gerisinide siz düşünün artık.
Yani alacak olanlar şuan dolar alsın 2 ay sonra parasını yer
-
Hacılar dolar düştü biraz.
Bide şunu soracam bu sitelerde mesela doviz.com da dolar oku aşağı gösteriyor.Bu dolar düştü demek mi düşecek demek mi ?
-
Felaket tellallar konuya üşüşmüş.
-
HolyOne bunu yazdı
daha gecen gun yarim kilo altını sattım şimdi tavan yapti aq
yarım kilo mu. ? -
u235 bunu yazdı
Hacılar dolar düştü biraz.
Bide şunu soracam bu sitelerde mesela doviz.com da dolar oku aşağı gösteriyor.Bu dolar düştü demek mi düşecek demek mi ?