folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dövme Yaptırcam?

Dövme Yaptırcam?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hoobastank
    hoobastank's avatar
    Erkek
    ozhamann bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoobastank bunu yazdı:

ArmadA bunu yazdı:
    bende şöyle bişi duydum (Abdest Tutmaz Diyenlere) su derinin 7 kat dibine kadar işliyebiliyormuş. dövme derinin 4 katına geçiomuş su 7 kata kadar giddiğine göre eğer öyleyse tabi. günah olmaz abdestte tutar!

kardeşim anlamamk için seni silah ile tehdit mi ediyolar bak ne diyorum o yaptırdıgınız dövmeler abdest alınırken orda var oldugu için yani insan vicudundan temizlenip arınmadıgı için temiz olamayacaksınız ve dolayısı ile vicudunuzdan cerrahi yöntem veya lazer tedavisi olmadan vicud tan atılamayan bir kimyevi neydügü belirsiz bir madde vicudunuzdan temizlenemiyor bu yüzden abdest tutmaz abdestin amacı vicudu temizlemek degilmidir (gusul abdesti)

herşeyi ne kadar çok iyi biliyosunda araştırmışsında dövme yapılırken kullanılan boyanın ne olduğunu nasıl yapıldığınımı öğrenemedin araştıramadın... Forumda sorulan soruya cevap ver sen ARKADAŞ YAZI TİPİYLE İLGİLİ SORU SORMUŞ onu yanıtla konuyu sapıtıp başka yerlere getirme saçma bi reklam yapmana gerek yok herkezin dini kendine inancı kendine.. Allah akıl vermiş,fikir vermiş isteyen açar KURAN-I KERİMİ okur aklının el verdiği şekilde yorumlar,inanır hata yapıosada gene cezasını insan çeker. Nutuk atmak sana kalmadı. Aç birazda biyoloji oku,öğren bakalım eğer o bahsettiğin ne idüğü belirsiz boya (kimyevi de demişsin:D) sen domates yerken suyu koluna sıçradığında koluna ne kadar zarar veriyosa oda o kadar zarar veriyo.. He yaptığın yorumla ilgili anlatmak öğretmek veya paylaşmak istediğin bişi varsa aç yeni konu orda senin gibi düşünen veya benim gibi düşünen insanlarla konuş tartış.. ki.. bu zamana kadar bu ve buna benzer pek çok konu tartışıldı bu forumda (beni yeni zannetmeyin holyone.cjb.net ten beri takip ederim siteyi ancak pek aktif diilimdir) Eğer bu yazdıklarımdan sonra hala diretirde saçma sapan cevaplar verirsen yazık keşke hiç okumasaymışın yazdıklarımı der zaten cvp bile vermem sana...

Arkadaşım bu arada sende iyi düşün yazı karakterine karar vermeden önce hayatın boyunca taşıcağın bişey sonuçta sıkılmadan otur iyice araştır en beğendiğini yaptır.. istersen pm at bana bnm kendi yaptırdığım dövmenin resimlerini gönderirim sana görn çok beğeniyor

güzel kardeşim kimyevi olur byolojik olur yada zararsız herhangi ne olursa olsun yada kurşunun ergimiş halini döksün bi yerine umrumda degil sonrası bunun enfeksiyonu da var üniversitede bir angut koluna kocaman bir ejderha memesine de küpe taktırmıştı. ne mi oldu kolu 3 4 gün sonra enfeksiyon kaptı intihap toplayıp şişti kullandgı ilaçlar olsun agrıyı dindirmek için yaraya sürdügü kremler ve kolunu sarması falan döwmesini tamamen tahrip etti ve bok gibi derinin altında yayıldı. ayrıca göğsüne taktırdıgı o pearcing mi ne diyolar demir parçası gece uykusunda gögüs ucunuda kopararak çıkmış en basit örnek bunlar. Allah insanı şüpesiz en güzel hali ile yaratır bu marjinal şeylere hiç gerek yok ! 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    persian bunu yazdı:
    Zokoro bunu yazdı:

Abendrot bunu yazdı:
    eğer oraya su geçmese o deri çürür ve ordan bi daha kıl çıkmaz..

öncelikle abi biz ot muyuz "suyla deri canlı kalır" yorumu yapmışsın buna acayip güldüm :D

Ot olan sensin suyla deri canlı kalır dememiş arkadaş... Dediğide doğru su geçmezse deri çürür zaten ;)

BEN dövmeye karşıyım çünkü yaptırdıktan sorna sıkılırsan,pişman olursan eğer değiştirme ihtimalin yok :S ama gusülü etki etmiyor...  Günah olması ayrı bir  konu arkadaş açıklamış nedeni bu... "hz.muhammedin dövme yaptıranlara güzelleşmek için vücudundaki şeyleri değiştirenlere estetik yaptıranlara felan lanet etmiş"  bu sözde doğru...

Önceleri bende öyle düşünüyordum araştırınca öğrendim... ZATEN BÜTÜN DİN ADAMLARINADA GUSUL ABDESTİ ALMAYA ETKİ EDEN BİR DURUM YOK DİYOR GÜNAH OLMASI AYRI MESELE...  inanmayanlara yarın kaynakta gösteririm...

sen otun önde gidenisin bence ;)

şimdi sen yıkanmazsan derin çürür mü süper zeka arkadaşım ;)

az kafayı kullanın yaa yaş sewiyeniz kaç bilmiyorum ki :S

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayteach
    ayteach's avatar
    Erkek
    beyler tamam anladım burda bu tarz muhabbetler hemen tartışma oluyo sormamış farzedin bari kusura bakmayın şantiyedeydim nete giremedim )

Bir Serseriyi Öldürecek Yine Serseri Kurşundur...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    hoobastank bunu yazdı:

dövme deri altına işlendigi ve temizlenemedigi için günahtır gusul abdesti ve namaz abdesti tutmaz

kına deri üzerine uygulandıgı için temizlemesi kolay dinen yada insan sağlıgına bir zarar vermedigi için ayrıca istenildigi zaman kolayca temizlendigi için günah degil

cenabet cenabet abdest bile alamadan gezmektense hiç yaptırma daha iyi :) 

Dövme Abdest almayı engelledigi içinmi günahtır yoksa Vücütta kalıcı degisiklik yaptıgı için mi ?

Biraz araştırırsan dövmenin Günah sayılmasının sebebininde Vücudumuzdaki kalıcı degisikliginden kaynaklandıgını anlayabilirsin ;) ( Aynı kapsamda keyfen yapılan Estetik ameliyatlarda Haramdır.)

Ayrıca Font arıyosan Trebuchet MS yada dafont.com daki Western(Bleeding Cowboys) Bence seçimin olmalı :)

Bu arada Arkadaşımız konuyu 'Hangi yazı tipini yaptırsam' diye açmış ... Günah vs.. Midir diye açmamış.. Dikkat Lütfen!

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    dövdürecekmisin şimdi sen bi yerlerini bence arial ile yaptır okunması kolay olsun :D

yunusozturk.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayteach
    ayteach's avatar
    Erkek
    beyler lütfen ya inanclarımızı bu olaya katmayalım.ben sadece yazı tipi olarak sormuştum.siz saptırdınız.ayrıcada ''comic sans , time roman , arial black '' felan yazıpda dalga gecmeyin :S

Bir Serseriyi Öldürecek Yine Serseri Kurşundur...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    koluna hostel filmindeki elit hunter avcı köpeği dövmesini yaptır bence :):)

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Abendrot bunu yazdı:
    eğer oraya su geçmese o deri çürür ve ordan bi daha kıl çıkmaz.. BAŞKA Bİ ARKADAŞIN YAZISI

öncelikle abi biz ot muyuz "suyla deri canlı kalır" yorumu yapmışsın buna acayip güldüm :D   BU ARKADAŞIN BAŞKA ARKADAŞA VEERDİĞİ CEVAP

Ot olan sensin suyla deri canlı kalır dememiş arkadaş... Dediğide doğru su geçmezse deri çürür zaten ;) BU BENİM YAZIM

----------------------------

SONRASI ARKADAŞIN TEKRARDAN YAZDIĞI YAZI....

SÜPER ZEKA ARKADAŞIM ORDA ANLATMAK İSTEDİĞİM DÖVMENİN DERİYE Bİ ETKİSİ YOK... YIKANMAYINCA DERİM ÇÜRÜR DİYE BİŞİ DEMEDİM...  HER SEFERİNDE KENDİNE GÖRE BİŞİLER YAZIP DURMA... AMA SEN HİÇ BİYOLOJİ DERSİ GÖRMEMİŞSİN VE OKUDĞUNU ANLAMA YETENEĞİNDE BİRAZ GERİDE KALMIŞ...

Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir?
    CEVAP
    Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez.Su geçtiği için söz konusu değil. Su geçmemesi çürümek demektir buda olanıksızdır.  Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir

Bak kalınlaştırdığım yerleri iyi oku :))

BURDAN ADMİN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM BENİM HADDİME DEĞİL AMA ARKADAŞ MADALYA ALMAK İÇİN ISRAR EDİYOR...

LÜTFEN BİR GÖZ ATIN

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    katılıyorum persian sana..bende acaip dinimi seven bi insanımdır..araştırdım oraya su gitmese hava gitmese o deri çürür orda yenilemek ister kendini..ki dövmeyi ilk yaptırdığın hafta orası yenilenio kabuk atıyor..oraya elbetteki su gidio..yoksa dövmeciler ilk 1 hafta oraya su deydirmeyin demez su gitmicek olsa..gusüle mani değil sadece peygamber efendimiz lanetlemiş dövme,estetik vb. şeyleri..Bende yaptırdım bende günah işledim ama dövme bana haz verdi arkadaşım.. cenabet felanda gezmiyecem Allahın izniyle ömür boyu.. algılayın artık şunu kafanıza..uydurmuş bi tanesi gusül olmaz gusül olmaz..ne demek ya gusül olmaz bu kadar basitmi binlerce insan var belki dövme yaptırmış ama sonradan tevbe etmiş senin mantığına göre bu adam tevbe etmiş olsa bile namaz kılamıcak kuran okuyamıcak hatta camiye bile giremicek..niye? cenabet? saçmalamayın arkadasım..güney doğuda adettir dövme 80-90 yaşındaki nenelerin cenelerinde burunlarında alınlarında var dövme..aynı şekilde deri altına işlenmiş..ayteach'in açtığı konunun içine edildi gusül vs muhabbetine.. :S

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    persian bunu yazdı:

Abendrot bunu yazdı:
    eğer oraya su geçmese o deri çürür ve ordan bi daha kıl çıkmaz.. BAŞKA Bİ ARKADAŞIN YAZISI

öncelikle abi biz ot muyuz "suyla deri canlı kalır" yorumu yapmışsın buna acayip güldüm :D   BU ARKADAŞIN BAŞKA ARKADAŞA VEERDİĞİ CEVAP

Ot olan sensin suyla deri canlı kalır dememiş arkadaş... Dediğide doğru su geçmezse deri çürür zaten ;) BU BENİM YAZIM

----------------------------

SONRASI ARKADAŞIN TEKRARDAN YAZDIĞI YAZI....

SÜPER ZEKA ARKADAŞIM ORDA ANLATMAK İSTEDİĞİM DÖVMENİN DERİYE Bİ ETKİSİ YOK... YIKANMAYINCA DERİM ÇÜRÜR DİYE BİŞİ DEMEDİM...  HER SEFERİNDE KENDİNE GÖRE BİŞİLER YAZIP DURMA... AMA SEN HİÇ BİYOLOJİ DERSİ GÖRMEMİŞSİN VE OKUDĞUNU ANLAMA YETENEĞİNDE BİRAZ GERİDE KALMIŞ...

Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir?
    CEVAP
    Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez.Su geçtiği için söz konusu değil. Su geçmemesi çürümek demektir buda olanıksızdır.  Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir

Bak kalınlaştırdığım yerleri iyi oku :))

BURDAN ADMİN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM BENİM HADDİME DEĞİL AMA ARKADAŞ MADALYA ALMAK İÇİN ISRAR EDİYOR...

LÜTFEN BİR GÖZ ATIN

bende sana anlatamıyorum sana madalyayı cuukk diye vericekler ;)

dövme her türlü deri altında bunda hem fikiriz :)

sen şuan dini olarak fetva vermişsin şimdi sorarım sana senin fetva verme yetkin var mıdır :)

ayrıca ben şii olduğum için dinime açıkçası senden de daha bağlıyımdır ve çoğu gerekleri bilirim :)

döwmeyi yaptırınca da abdest alınmaz istersen diyanet.gov.tr'ye mail at sor istersen de git cami hocasına sor :)

din kardeşiyiz g*tünden element uydurup fetva verme :)

sewgi ve dua ile (f) xD

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 7854 Toplam Mesaj: 44