folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Dövüş Sanatı Yardım.

Dövüş Sanatı Yardım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

önce psikolojik olarak bir insana vurup vurmama gücün olacak, ben bulaşan adamı bayıltana kadar döverim gözümü kırpmam arkama bakmam yoluma giderim, kimi vardır iki yumruk atar acır bırakır, kimisi vurup vurmamaya karar veremez, hatta öyle salak insanlar vardır ki bana bir kaç tane vursun gitsin diye düşünür. Önce karşındakine zarar verme canını yakma arzun olacak bu bir.

İkincisi acı çekmekten korkmayacaksın, dayak yemekten korkan adam kendisini savunamaz, kavga ettikçe dayak yeme korkunu atacaksın, dayak yemeden dayak atmayı öğrenemezsin.

bunlardan sonra diğer tavsiyeleri değerlendirirsin. el ayak bileklerin kuvvetli olsun, doğru düzgün yumruk tekme atmayı gard almayı bil, 20-30 yumruk attıktan sonra şişmeyecek kadar sportif ol gerisi gelir.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

hocalar peki refleksleri en iyi geliştiren savunma sanatı hangisi? bende bu savunma sanatı öğrenmek istiyorum.felsefesi, öğrenim kolaylığı, bide ist.da bulunanlardan hangisini önerirsiniz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam refleks yok bu sporda cok yok bunda az diye birşey yok.

O sana bağlı birşey. İsteyerek ve severek, inanarak yapıyorsan zaten görüceksinki bunlar refleks haline gelmiş.

kendi yaptığım spordan örnek verirsem dışarıda sana herhangi biri tekme atmaya çalıştığında diz block, yumruk atmaya çalıştığında eskiv alma olayları refleks haline gelmiş oluyor.

Herşey sende bitiyor..

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

Dostum bende senin gibi hevesliydim böyle dedim videolardan çözerim felan yani " nesi varki adamın yapış tarzından yavaşlatır bi şekil öğrenirim " fakat öyle olmuyor. Öğrenmesi bambaşka çok farklı.  O eğitim videolarından izlediklerinle bir şey yaparsan Allah korusun sakat kalma ihtimalin bile var. Ama salon'a gidersen hoca sana duruşunu vuruş şeklini, vururken nerelerini çevireceksin nasıl blok yapacaksın yanlış yapıyorsan düzeltmen gerekenler, yeni hareketler o hareketleri geliştirmek gibi şeyler hepsini ancak salonda öğrenirsin.

Ben Kick Boksçuyum, aynı zamanda kick boks aşığı bir insanım. İnan hevesle başlarsan çok çabuk kavrarsın hareketleri vs, evdekilerle konuş iknâ et benim sana önerim ya kick boks yada muay thai'dir. Çünkü aikido, karate, wing tsun, taekwondo gibi sporlar vur çek yani pek darbe vermeyen etkili savunmaya sahip sporlardır. Sokakta işine yarar ama böyle yıllardır gitmen gerekir, içinde heves olmazsa en kralı öğretse gene bir işe yaramaz.

Ben kick boks'a başlamadan önce tüm dövüş sporlarını araştırdım didik didik hepsini. Yapanlarla görüştüm vs vs.. Ama real hayatta işime yarasın hemde beni formda tutsun diyorsan kesinlikle Kick Boks yada MT ( Muay Thai ) öneririm.

Bu iki spor kardeş gibi zaten. Mesela boksörler kick boksculardan her zaman tırsar ve uzak durur. Çünkü boksçular tamamen yumruğa ağırlık verir. Kick boksçu mesafesini koyup adama bir high kick ( kafaya tekme ) attığı zaman boksçu serilir yere. KB ve MT tamamen karşındaki rakibine darbe vermeye yönelik yapılmış sporlar. Her hareketi riskli ve tehlikelidir.

Ama bunlar bana ağır biraz daha hafif yaparım diyorsan Güreş ve Judo öneririm. Bu iki spor yakın dövüşte affetmeyen sporlar. Bunun eğitimine başla kralı sana yakınlaşsa her türlü adamı oyuncağın edersin.

Merak edilen bir soru var ise bildiklerim ile cevaplamaya çalışırım. Ama kesinlikle salona gitmeden pek bir şey öğrenemezsin. İstersen burda ben sana riskli bölgeleri karşındakini yığacak önerilerde bulunurum. Ama onun vuruş tekniği, sert vuruş vs gibi şeylerini öğrenmeden vurduğun zaman pekte fayda etmez.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Anladığım kadarıyla savunma sanatlarına izin çıkmamış jimnastik'e yazıl, şimdi sende esneklik sıfırdır biraz esneklik kazan daha sonra vidyoda gördüğün göreceğin hareketleri çok tekrarla en kralını yapabilirsin aksi halde kendini sakatlamaktan öteye geçemezsin,ayrıca salona gidenleri izlemeye gidebilirsin orada hocalar tekniğin doğrusunu gösterir ve izah ederken tiyo kapa bilirsin buda benden ipucu olsun.     

ama bu ben esneklik kazandım hareketide yapabiliyorum sanmaki müsabıksın dövüşe hazırsın kesinlikle değilsin

tekmeyi atmak kadar ondan kaçmak ta mühimdir refleks ve canlı rakip üzerinde çalışmak gerekir ki oda spor salonlarında korumalıkları kuşanırsın o şekilde olur. spora yazılacaksan da bu formda çok kez yazdım bu işe ömrünü harcamış biri olarak taekwondo ile başla wushu ve thaibox la kendini geliştir

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

Kapoeraya gidiyorum de tekwondoya git dicem ama elbiseden çakarlar..

Kapoerayı öneririm esneklik ve hareket hızlılığı kazandıracağına inanıyorum, kendini savurma savrulma filan üst düzeyde olur.

bide hangi spora gidersen git görüceksin bacak kadar veletlerde siyah kuşak olur moralini bozmasın şirin görünüyolar diye veriyolar =D kuşak imtaanında. sonuçta elbiseyi tutmak içindir kemer :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Wing Tsun Kesinlikle önericeğim Bir daldır.

Hem savunma Hemde Saldırma Sporudur.

Hem savunur hemde Saldırırsın.

Teknikleri Basittir Genellikle el kullanılır, 6 Ayda Kendini Geliştirirsin ama 6 ay Gidip bırakırsan Zikilirsin.

2 yıl düzenli Bir Hocaya Gidersen Kralı gelsin :D

İp man Serisini İzle.

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

peki giden arkdaşlara soruyorum bunların maliyeti-ücretleri nedir?_?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    kukunku bunu yazdı:
    -----------------------------

Yerine göre değişir. 30 TL'den tut 60 80 90'a kadar yolları oluyor bu bahsettiğim Taekwondo için.

ne diyon?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

kukunku bunu yazdı:

Hocam bizim salona ben 100 lira yatırıyorum. Hiçte paraya kıyma gibi bir olayım olmuyor. Çünkü aldığım eğitim bu işin ustalarındandır.

İki hocamda siyah kuşak 7. dandadır. 2 salona gittim. İlk başladığım salona 1 ay ara verdim ve başka salonlardaki eğitimi görmek istedim.

2. salonumda 1 ay durdum ve salona başlayanlar daha bir alt seviye tekme  (lowkick) nasıl atılır darbeli vuruş nasıl olur, yumruk nasıl olur, eskiv nasıl alınır, ayakları acık değilken üst seviye tekme (highkick) atmaya çalışıyorlar ve maç yapmaya çalışıyorlar.

Ben 2. salona gittiğimde daha 6 aylıktım ve 2. salonda 1 ay boyunca sürekli maç yaptım. 20 kişi vardı salonda 16'sını çok rahat darbe almadan indiriyordum.

Aradaki farkı anlamışsındır umarım. Eğitimi veren hoca çok önemli..

Kurtla sevişen mazoşist koyun
Toplam Hit: 6744 Toplam Mesaj: 33