Dükkana Gelen Dilenciler Ve Vicdan Meselesi
-
Her yerde olduğu gibi bunda da kötüye kullanım oluyor bu kez de gerçekten ihtiyacı olan arada kaynıyor.
O yüzden eğer yardım edecekseniz kesin emin olduğunuz yerlere verin. Veya ihtiyacını temin edip teslim edin. Bana en mantıklı bu geliyor.
-
http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13029/duha-suresinde-sende-dilenciye-cikisma-mealinde-bir-ayet-var-peygamber-efendimiz-asv-dilencilere-cikisiyor-onlari-hor-mu-goruyordu-ki-bu-ayet-geldi.html
Bazı dilenciler bokunu cıkarıyo ve bildiğin sahtekar o ayrı. Adam ekmek parası istiyodu önceden sonra gelmiş bana bi 10 ekmek parası versene abi diyo. Bazılarına çalış kazan diyemiyosun çünkü bildiğin sakat ayağı yok bacağı yok vs. Bilemiyorum. -
scienz bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...
kişilerin düşüncelerine saygım sonsuz ama konuyu okurken sadece bi ben gülmemişim heralde. hz.hızır ne ya. allah desen neyse.allahda yok hz.hızırda.sorgulayıcı olun.
ahahah Allah da yok diye hemen yazmış yaa ulan kafanın icinde plastik ördek mi var beyin yerine. sorgulayıcı olunmuş, hayır sen neyi sorguladın da bu sonuca vardın anlatsana biraz :)
-
scienz bunu yazdırhodostethia bunu yazdıscienz bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hz Hızır muhabbetini ilk defa duydum, Bu devirde bu kafada adamlar hala varsa bunlardan ne para toplamışlardır ha...
kişilerin düşüncelerine saygım sonsuz ama konuyu okurken sadece bi ben gülmemişim heralde. hz.hızır ne ya. allah desen neyse.allahda yok hz.hızırda.sorgulayıcı olun.
ahahah Allah da yok diye hemen yazmış yaa ulan kafanın icinde plastik ördek mi var beyin yerine. sorgulayıcı olunmuş, hayır sen neyi sorguladın da bu sonuca vardın anlatsana biraz :)
hz hızır yerine allah dese neyse bi nebze anlayacam dedim ondan sonra ikiside yok sorgulayıcı olun dedim direk allah yok mu dedim ?
Şu fonttaki kısmı tekrar bi okurmusun güzel kardeşim.
-
rhodostethia bunu yazdı
http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13029/duha-suresinde-sende-dilenciye-cikisma-mealinde-bir-ayet-var-peygamber-efendimiz-asv-dilencilere-cikisiyor-onlari-hor-mu-goruyordu-ki-bu-ayet-geldi.html
Bazı dilenciler bokunu cıkarıyo ve bildiğin sahtekar o ayrı. Adam ekmek parası istiyodu önceden sonra gelmiş bana bi 10 ekmek parası versene abi diyo. Bazılarına çalış kazan diyemiyosun çünkü bildiğin sakat ayağı yok bacağı yok vs. Bilemiyorum.hocam kurbanlarda ben kendi adıma da kestiriyorum , onun eti budu bizim eve hiç uğramıyor. köylerde afganlı dediğimiz özbekler falan oluyor onlara gider. bir yardım oldu mu dağıtılıyor illaki. bu insanlar çalışan insanlar , kazandığım paranın yarısını da versem koymuyor. ben bu dilencilere nasıl davranacağımı kestiremedim , ama fazla ısrar ederse siktir çekeceğim onu anladım. yaşlı falan diyoruz da bi benden alsa iyi kapı kapı dolaşıyorlar , dükkandan seyrediyorum tüm esnafı geziyor.
-
tustanbakanadam bunu yazdırhodostethia bunu yazdı
Bazı dilenciler bokunu cıkarıyo ve bildiğin sahtekar o ayrı. Adam ekmek parası istiyodu önceden sonra gelmiş bana bi 10 ekmek parası versene abi diyo. Bazılarına çalış kazan diyemiyosun çünkü bildiğin sakat ayağı yok bacağı yok vs. Bilemiyorum.hocam kurbanlarda ben kendi adıma da kestiriyorum , onun eti budu bizim eve hiç uğramıyor. köylerde afganlı dediğimiz özbekler falan oluyor onlara gider. bir yardım oldu mu dağıtılıyor illaki. bu insanlar çalışan insanlar , kazandığım paranın yarısını da versem koymuyor. ben bu dilencilere nasıl davranacağımı kestiremedim , ama fazla ısrar ederse siktir çekeceğim onu anladım. yaşlı falan diyoruz da bi benden alsa iyi kapı kapı dolaşıyorlar , dükkandan seyrediyorum tüm esnafı geziyor.
Valla ben para vermedim diye küfür yedim bi dilenciden. İşin kötü yanı çocukları bu işe alet etmeleri. İçlerinde drama filmlerinde oskarlık performans sergileyebilecek tipler var. Ama şöyle bişey olabilir. İçlerinden birini al otur muhabbet et evini vs öğren. Durumu seni inandırıyosa gercekten kötüyse yardımlarını sadece o kişiye yap.
-
scienz bunu yazdırhodostethia bunu yazdıscienz bunu yazdırhodostethia bunu yazdıscienz bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
hz hızır yerine allah dese neyse bi nebze anlayacam dedim ondan sonra ikiside yok sorgulayıcı olun dedim direk allah yok mu dedim ?
Şu fonttaki kısmı tekrar bi okurmusun güzel kardeşim.
ya tamam allah yok dedim ama direkt allah yok demedimki onu diyorum ben.
holyone ortaya lafı atıyorsun , sonra kargaşa çıkıyor banla kendini :) -
Haymatlos bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıfuturist bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
hz hızır varda bu devirde var mı işte orası sorun.
eskiden saf temiz kalplilere yardım eder. bazende yardım ister ama verdiğini iki adım sonra kenara bırakıp kaybolurmuş.
şimdilerde yoktur çünkü ne yardımsever adam kaldı, ne de temiz kalpli.
çocuklar bile masumiyetini yitirdi.
yolda küçük sevimli birini görüyorum yanına gitsem sevsemmi diye içimden geçirirken,
arkadaşına bir küfür ediyor varya küfür lügatına yeni kelimeler türeterek :))
şu halimle düşünüyorum ne demek istedi diye. yaşıda en fazla 3-4
Hz. Hızır ilgili çok şey okudum. Yani onun devri felan olmaz bence, her an görülebilir.
Ancak şunu diyebiliriz devirle ilgili olarak, insanların eskisi kadar imanları kuvvetli değil, o yüzden de pek gören eden olmayabilir.
Ayrıca şöyle de bişi var, daha önce denenmiş ve görenler olmuş;
Kim ki, 40 gün ara vermeden sabah namazını Bursa Ulu Cami’de cemaatle eda eder, muhakkak Hazreti Hızır ile karşılaşır.
Hocam desene o zaman o caminin imamı Hz. Hızır'ın kankası? Direk baatıla giriyor ya böyle şeyler.
hocam deneyipte sonuç alamadın mı?
eğer ki öyleyse eyvallah, ama uygulamadan bilemezsin.
zaten görenlerin çoğu da onun Hz. Hızır olduğunu anlayamıyor başta, bununla ilgili sayısız hikaye var nette biraz araştır istersen.
-
Hızırın Her cumayi bursa ulucamide kıldığını bende duymuştum is yerinde bi arkadas söylemişti Ayrica hz Hızır bizim Konya da Ladikli Ahmet Hüdaiyle rahmetli olmadan once sik gorusurmus Konyada herkes bilir ahmet hudainin arsalarıni devlet park yapmis burda baya bi arsasi varmis adamin bizim evin Karşısı komple onun çok hikaye var hizirla ilgili hatta bir tanesini anlatayim bizim ladikliye birgun kankasi gelmis demiş sen hiziri taniyon sole bir gün bizede yemege gelsin demis o da tmm demis ertesi gun hizirla konustum yarin aksam sizde demis bu da heyecanla ertesi gun yemekler corbalar yaptirtmis evin etrafıni temizletmiş sonra cigercinin biri gelmis bunlarin kapisinin onunde baslamis ciger satmaya .d bu da kovalamis git la burdan leş gibi kokuttun etrafi diye cigerci gitmis ertesi gun adam ahmet hudaiye senin hizir gelmedi cok bozuldum felan ahmed hic mi kimse gelmedi diye sorunca cigercinin hizir oldugu çıkmış ortaya :D
-
2-3 ay önce oturduğum semtteki avm ye gitmek için köprüden geçiyorum bir tane kadın ve çocuğu yanıma yaklaştı "bir dakikabakar mısınız?" dedi. bende durdum kadını dinliyorum. kadın "istanbula gideceğim ancak cüzdanımı kaybettim" dedi. bende acıdım cebimden çıkardım 10 tl verdim ve avm ye gittim. 2 saat fln sonra eve gitmek için tekrr köprüden geçtim aynı kadın yine para dileniyor beni görünce zaten ordan uzaklaştı. bunlar artık bu böyle şeyleri kendilerine iş kabul etmişler günlük 30 lira kırpsa milletten aylık 900 tl para ediyor mk. artık bi müridin dediği gibi bürolara fln gelen olursa büroda, dükkanda yapılacak küçük işleri yaptırın verin hakkını. onun dışında birine para fln vermeyin ( her ne kadar yaşlı biri görüncede bi ekmek parası vermiyor değilim ).