Duman Dedektörünü Devre Dışı Bırakma?
-
Odada duman dedektörü var üzerinde oynama vs yapılınca sessiz sinyal yolluyo bunu nasıl etkisiz hale getirebiliriz etrafını vs kapatsak sanırım bir süre sonra hava almadığı için yine sinyal çakar aşağıya
-

sar etrafını dene :S yerse
-
ben ünide okurken bizim yurtda odalardada vardı biz içiyoduk bişi olmuyodu :)
-
DJ_Alper bunu yazdı
abi sen ünideyken eski modeli varmıştır bence :)
-
DJ_Alper bunu yazdı
bizde ilk dumanı çektikten sonra bütün yurdun yangın alarmları çalıyo geçen yatakta sigara içme fantezisi olan adam yüzünden gecenin üçünde dördünde kalkıyoduk sürekli
-
islak bezle kapat üstünü cogunlukla ışe yarıyo.
-
strec film işe yarar merak etme havasız kaldıgını bıldırmıyo sensorler :D
-
Bizim yurtta ötmüyor hala da öyle :)
-
Yangın dedektörleri ile uğraşacağınıza sigarayı bıraksanız nasıl olur.
O dedektörleri koyan ben ve benim gibi meslektaşlarım ibnelik olsun diye koymuyoruz, var bir bildiğimiz.
Sorun dedektörde değil yönetiminizde. Büyük ihtimal adresli dedektördür ve bağlı olduğu santralin ön alarm özelliği vardır. ön alarm demek duman halinde ana alarm sirenlerini değil uyarı ledini yakmak ve biraz bekleyip sonra ana alarmı açmaktır. Uyarıyı iplemeyen olmassa ana alarmları açar.
idareniz ön alarm fonksiyonunu takip etsin. Ekranda oda numarası yazar. Sigara içilen odaya telefon edip söndürün lan sigaraları camlarıda açın desin.
Eğer çok dandik bir marka değilse dedektörü kapamakta işe yaramaz zira kirlilik alarmı diye birşey var. Bir süre sonra yine ötecek.
Siz en iyisi sigarayı bırakın. -
Duman dedektörünün fotosunu koy tipini bi görelim ona göre kılıf uyduralım. Yada Kola şişesinin kıçını kes kapat üstüne , üst tarafınada küçük bi delik aç çiviyle tamamdır. :D
Sanalcaptan tarafından 28/Eyl/13 18:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Prezervatif tak kesin çözüm