Dünya Pi Gününüz Kutlu Olsun !
-
cümleten pi gününüz mübarek olsun mürid kardeşlerim büyüklerimin elinden küçüklerimin gözlerinden öperim..
bugün cebin şeker dolsun yanakların öpülmekten solsun küçük çocuklar cüzdanını soysun.Pİ GÜNÜN KUTLU OLSUN -
Herkezin pi gununu kutlar tum islam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim..
-
ya pi çok işe yarasada ne geregi var yaw bi günü ona tahsis etmeye
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
ya pi çok işe yarasada ne geregi var yaw bi günü ona tahsis etmeye
-----------------------------Kendin söylemişsin zaten, çok fazla işe yarıyor.
-
Dünya Pi gününün hayırlara vesile olmasını dilerim, ne de olsa ;
1 Pi nin nesi var , 2 Pi nin sesi var..(pipi)
-
bize niye tatil vermıolar la
-
Bizd birgün bir gün yapalım...
Ve tüm insanlık aleminin pi(3,14) günün kutlarım... Altın oranı da deniliyor sanırsam... Altın günü gibi biiş...
-
Pi sayısıyla ilgili bir abimizin hatırası ,paylaşan abimiz samsun anadolu lisesinin eski mezunlarındandır.
yahoo gruptan gelio mail, iizinsiz paylaşıyorum, beni şüphesiz bağışlayacaktır :)
...........
Pi sayisina hala gelemedik .Neyse yanima 60-65 yaslarinda, tipik laz,olmazsa olmaz korkunc sigara icen bir beyamca oturdu.Poposu daha koltuga degmeden basladi konusmaya.Detaylari cok hatirlamiyorum ama bi ara sobaci oldugunu,soba borularini imal ederken, kivirip yuvarlamadan once saci kac santimdenkesecegini uzun yillar bilemedigini soyledi.Muhendislik ogrencisiyiz ya kulak kabarttim, anlattigi enistesininbasur ameliyatindan sonra uzun sure kayisiyedigi halde, disari cikmakta zorlandigi, bir sure sonra ciktilarininsilindirik degil (silindirik kelimesi ona ait degil,o ya yovarlakh yada yuvallek diyordu saniyorum),eliptik kesitli (bu da onun kelimesi degil basik dedi sanirimyada baska baska biseyler soyledi de hatirlamiyorum) gibi konularhic ilgimi cekmedigi icin sadece kafa sallamakla veictigi sigaranin son sigarasiolmasina dua etmekle geciriyordum zamanimi.Boruyu kac santim capinda yapacaksam, onun capinda bir kavanoz vs bulupetrafina ip dolayip ipi acip saci o uzunlukta kesiyordum hep dedigini hatirliyorum."Ama" dedi "adam celiyor, capi 29 cm olan boru istiyor ben saci kac cm kesecegimi bulabilmek icincapi 29 cm olan bir nesne her zaman bulamiyordum" dedi."Bu ise yilllarimi verdim ama insan azmedince oluyor" dedi, "Allaha sukur simdi sikintim yok".Nasil yani dedim ?Sonunda cozdum dedi kac cmlik boru isteniyorsa onu 3'le carpiyorum, (3.14 degil)o boydan kesiyorum, sak diye oluyor dedi...."Ben buldum oni "dedi ..Guleyim mi aglayayim mi bilemedim."Amca sen ilkokul okumadin mi ?" diye de soramadim"Bravo amca" dedim mi hatirlamiyorum valla ...Herhalde bana geldiler o anda ki ben devamini hatirlamiyorum.Eski medeniyetler pek çok çalışmadan sonra bir dairenin çevresinin çapına bölümünün hep aynı olduğunu bulmuşlardı,diye bilinse de aslinda Pi sayisini su anda ismini hatirlamadigim,belki de su anda rahmetli olmus Samsunlu Laz Sobaci Amca bulmustur.Bu boyle biline .....................yuka83 (abimizin rumuzu :) -
husnuweb bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
Planzero bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
bana matematigi sevdircek , ögretecek, benimsetecek adama Allah muradina erdirsin:)))
-----------------------------Hocam Dünya lideri olmak istiyorsan Matematik sınırlanı zorlaman gerek kendini aşman gerek tabi çok büyük iyi yerlerde olmak istersen matematik şart
Çok büyük yerlerde olmak istiyorsan Matematik sınırlanı zorlayan kendini aşan birileri kontrol etmen gerek.
-----------------------------onları nasıl kontrol etmeyi düşünüyorsun.
onlardan daha iyi matematik bilerek tabii.
-----------------------------Onları kontrol edenler daha çok matematik bildiğinden mi edebiliyor acaba :D
-
Tıp Bayramımız da kutlu olsun bu arada :D