Dünyaca Ünlü Proje

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek
    tr.gg siteleri hackleyenlere hacker denilirse,mybb forum kurup tema atan web master geçinirse ne kadar yol aldığımız nereden bilicez ? İşte aldığımız yolu bilmediğimiz için ve bu işlerde sağlam elelmanlarımızın sayı azlığından bizden çıkmıyor.

    Konumu silenlere inat kürdüm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    RhiFaT bunu yazdı:
    -----------------------------

    arkadaşlar imkan yok,sponsor yok,destek yok demeyin sadece biz yabancılar kadar zeki ve yaratıcı değiliz olay bundan ibaret mesela düşünün youtube benzeri bi siteyi türkiyede kodlayabilek bir sürü insan var ama youtube gibi yeni yapılmamış bulunmamış bişeyi keşfedecek olan kimse yok facebook da buna örnek verilebilir.

    bence bizim kafamız çalışmıyor ama ben sürekli böyle şeyleri düşünüyorum yeni bir proje yeni bir fikir ve bi tane buldum onu geliştirmeye çalışıyorum.


    -----------------------------

    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=70921

    burdaki nedene bağlıyorum yine :)

    çok iyi kopyalıyoruz.KAfamız çok çalışıyor fakat yeniliklere değil.HAyır bu özellik kötü mü ?* DEğil fakat bu özelliğimizi bile adam gibi kullanamıyoruz.

    Bakın çinlilere her boku kopyalıyor.Peki biz ne yaptık ?? 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    Ha bide bence yönlendirme olmalı yeteri yönlendirmede yok...

    Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    program yazıyorum, günlerce debeleniyorum haftalarca arge yapıyorum yazarken şu özellikte olsa iyi olur dediğimde/ dendiğinde gerekirse sil baştan yapıyorum karşılık olarak ne alıyorum biliyormusunuz?

    Hoca sende keylogger varmış hayrına versene?

    Çok mühim kız arkadaşımın pc sine yüklicem takip etmem lazım!

     

    aylarca çalışıp çabaladığım şirket toplamda 3 ay için 300 lira evet sadece 300 lira verecek 200 lirasını alamadım. Sonra bizde kaliteli adam yok kaliteli proje yok şu bu.

    İnsanda heves kalmıyorki kaliteli iş yapılsın. Ben aylardır keyloggera uğraşıyorum ( ara ara) ara ara niye ara ara neden bitirmiyorum? Karşılığını alamıyorum çünkü.

    Ben 100 lira desem karşımdaki çüş diyor. Ulan 32 tane av den sadece 1 tanesi kokladı durumu oda şüphelendi yani başka bişey değil. Msni kapatan av lerden anlayın yani. O kadar emek o kadar özverinin neticesi: hocam kır biraz. Çok mühim kız arkadaşının pc si. Yada hayrına versene.  

    Post programı yaptım. Spama düşmeyen mail. Hakkını alamayacağım bir iş o da. Hex editör yaptım. panelsiz web sitesi yaptım adama bi program kastırıyorum browser görmeden adam sitesini yönetiyor hakkını alamayacağım bir iş oldu. Şimdi okula bir proje yapıyorum, genetik mutasyon falan feşmekan jenerasyon hesaplayan bilimsel hesap makinesi seviyesinde oldukça karmaşık bir düzenek. Adamlar 20 bin lira gözden çıkarmışlar ağızlarıyla söylüyorlar ama karşılığında bir dizüstü alabilirsem ne ala. Yoksa oda yok.  

    Eski okulumunda katıldığı tekink liselerin meslek liselerinin yarıştığı bir proje yarışması vardır. Bizim projemiz akıllı kart sistemiydi. Aile kredi yüklüyor çocuk kantinde yiyor içiyor, okula gidip geldiği günler, notu, puanı, şusu busu gerekli gereksiz bir ton bilgi yüklü yani. Kazanan projeyi açıklıyorum sıkı durun.

    Ahşaptan atatürk portresi. 

    Sonra neden bizim projemiz yok. Olmaz aq. Olmaz.. 

    Biz garp kafasıyla araba yaparız şark kafasıyla benzin koymayız. Ona benzer işimiz.. 

     

    düzenleme ve ekleme:

    Neden yok sorusuna net cevap vermemişim yukarıda. Ayrıca 300 lira staj maaşımdı alamadım. İkinci dönem adam gibi birinin yanına gittim. Benim maksadım para pul değildi zaten ama sembolikte olsa bir ücret verilmiş olsa idi ilk gittiğim yerde sebat ederdim. Maksadım ufkumun açılması karşılaşılan zorlukları tanımam tecrübe edinmemdi. Neyse. Geldi geçti geçmiş yağmura kepenek alıp koşulmaz. 

    Neden sorusuna cevabım. 

    Evde pc nin başında diğer aile fertlerinin o akşam ne yiyip içeceği kaygısına düşmeden, maddi yoksunluklar yaşamadan, tüm dikkatini yaptığı işe yoğunlaştıran adam başarılı olur. Vay odun bitti, kömür bitti, ekmek alacak para kalmadı meselesine girdimi insanda ne çalışma şevki kalır ne azim ne proje. 

    Bak pc de oyun oynayan çocuğa tamamen dikkatini veriyor level atlıyor. Buda başarı. Çünkü kaygısı yok. İlerde sıkılacak bıkacak artık pc yi ciddi işler için kullanacak. Ama kaygılanacak şeylerinin olmaması lazım. 

    Ver bana düzgün bir host siteyi kastırayım, ver yaptığım programın karşılığını daha iyisi için çalışayım, öyle kız arkadaşın pc si gibi senin için ulvi benim için metelik etmeyen durumlar maalesef işimize sekte vuruyor. Birde bu işin çingeneleri varki  hiç değinmeyecem. 100 liralık işe 10 lira diyen güruh. (yaptığı iş adamakıllı olsa vallahi gık demeyecem ama o da yok)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek

    Mali destek olmadıkça bizden büyük projeler malesef çıkmaz. Aklımız çalışmaz, tembellik vs.. değil. Evimize kendi serverımızı kuramadığımız sürece böyle işlerde başarılı olamayız. Çünkü bizim gücümüz anca alacağımız bir hosta yada resellera yeter ki, onlarda üzerinde ne varsa onu kullandırırlar. Kendi yaptığınız serverside uygulamaları yerleştiremez, kendinize uygun uygulamaları yükleyemezsiniz. Bir hatayla karşılaştığınızda o hatayı düzeltmek yada hostun eksikliklerini yaptığınız siteyi değiştirmekle o kadar zaman kaybedersiniz ki, onunda sıkılırsınız ve başlanılan projeler hiçbir zaman bitmez.

    Birde bunun yanında bir dersin projesi için hocanın illa 10 tane konudan birini seçeceksiniz demesi ve benim o dandirik projelerden daha güzel bir projem olmasına rağmen mecburen onlardan birinin seçip zamanımın o projeye ayrılacak olması da ayrı bir sebep.

     


    enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek

    @FiLoZoF aynı dert bende de var. Daha yeni üye takip programı yazdım, hemde kişiye özel oldu. adam tanıdık 350ytl demiştim tamam demişti. Parayı almaya gittim 250ytl verdi, daha bugün ya. Bi başka web işinde de aynı şekilde 500 e anlaştık adam 400 veriyo hayrını gör diyo. hepside tanıdık bişey diyemiyosun. ama bundan sonra baştan anlaşıcam arkadaş. kontrat yapıcam, dicem sen bunları bunları istiyosun bende şu ücreti kabulse at imzanı. Ondan sonra hele bi ödemesin, siteyse siteyi, programsa programı kapatıveririm. parayı geçtim insanda şevk bırakmıyolar aq.


    enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    ntxsoft:

    valla aynen öyle işin başında seneti çıkaracan altına sözleşmeyi basacan atacan imzaları sonra sıkıysa ödenmesin. Sıkıysa yapılmasın işler. Ahh ahh peygamber boş konuşurmu? konuşmaz:

    "senetleşin" diye boşuna dememiş ki... 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    ntxsoft:

    valla aynen öyle işin başında seneti çıkaracan altına sözleşmeyi basacan atacan imzaları sonra sıkıysa ödenmesin. Sıkıysa yapılmasın işler. Ahh ahh peygamber boş konuşurmu? konuşmaz:

    "senetleşin" diye boşuna dememiş ki... 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vogue
    Vogue's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2008
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------

    tembeliz hocam tembel, kıçımızı kaldıramıyoruz ki..

    1 senede bitecek projeye 3 senedir hala başlayamadım :)

    bi de kıçımızı kaldırabilsek çok şey yapıcaz ama..


    -----------------------------

    Gerçekten önemli bir sebep ama tabi imkan ve ilgide önemli ama yakın zamanda iyi şeyşeri çıkıcağına inanıyorum çünkü gerçekten çok ii adamlarımız va rşu sitede bile bunu başarabilicek adam dolu bana göre sadece şu tembellik olayı... 


    Dünya kerhanesinde bakire değilsin tecavüz edenler var gözlerimde sağnak yağışlar kalbim krizin bekçisi olmuş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2008
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı:
    -----------------------------
    biz üretici değil tüketiciyiz. hazır varsa iyi kullanırız. ama bişeyler yapalım diye kasmayız.
    -----------------------------
    Tebrikler süper yorum.. :) katılıyorum...

    ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
Toplam Hit: 5846 Toplam Mesaj: 38