folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Dünyaya Hayat Uzaydan Mı Geldi?

Dünyaya Hayat Uzaydan Mı Geldi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Dünyaya hayat uzaydan mı geldi?

Kuyruklu yıldızda hayatın yapı taşı bulundu 

2004 yılında Wild 2 isimli kuyruklu yıldızın kuyruğunu oluşturan kütlelerden para almayı başaran NASA uzay mekiği Satrdust'ın elde ettiği örneklerde yapılan incelemelerde hayata dair önemli bulgular keşfedildi.

Hayatın yap taşlarından olarak kabul edilen, poroteini oluşturan amino asit gliserinin örneklerde bulunması dünyaya yaşamın ilk köklerinin uzaydan geldiği tartışmalarını hararetlendirdi..

Kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=166347&cat=180&dt=2009/08/18

Her Hakkım Saklıdır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Bir belgeselde de yaşamı dünyamıza çarpan bir göktaşına borçlu olduğumuzu söylüyodu. Ve hoşuma giden bir söz vardı;Artık nereden geldik sorusunu duyduğunuzda onlara "Bir yıldızın kalbinde doğduk" deyin =)

Her Hakkım Saklıdır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    hayır toprağa düştük yağmur yağdı fasülye gibi yerden bittik

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

uzaydaki nerden geldi peki?

boyle bi inanis vardi komik bi ismi vardi panspermia mi neydi 

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Holycan Hayır Bu Kanıtlansa bile Gerçekten Nereden geldiğimizin Yanıtını Vermeyecektir. Çünkü mutlak Hayat Olan bir Gezegenin Ölüsünden Kalan Parçadır, O Gezegene Sağlam iken Canlı Hayat Olduğu Zamanlarında Hayat nerden Geldi Sorusu Bu Sefer Geliyor Akla..

Malesefki Kısır Döngü içinde Bir Yaratımın içindeyiz, Nereye Baksan Her Şeyin Her Şeyden Geldiği Sonucuna Varıyorsun.. Her şey Bişeyken Farklı Bişey Oluyo, Hiç Bişey Yokolmuyor. Ve Nereden Geldiğimiz Sorusunun Cevabı Sanırım, Tek ve Tek Hiçlikten Geldik yada Yuvarlaktan Geldik, Yada Sonsuzdan Geldik, Sonsuz Nereden Geldi Oda Sonsuzdan Geldi. Sanırım Kısa Devre ediyorum... yeter.

Hiç Değilse Teist Ol Be Gözüm, Yaratan Bir Güç Var bunu sende Biliyorsun. Ama Din Kavramlarında Bir sürü Engelleyici Vaziyet ve Çelişkiler Var.. Çelişkiler Aklımızın Kabul edememesinden Yada Erişememesinden değil, Gerçekten Uyumsuz Sözler var. Hak olan Haklı olan Adına Bahsedilen Şeylerde bile, Bana Sorulmadan Yaratımım Sağlandı Cevabı Verildiğinde Ortada Hak diye bişey kalmıyor mesela.

Ben Bu Sınava Girmeyi istemedim misalen, Sınav Neticesi Cenneti yada Cehennemide istemedim. Beni Rahat Bıraksın yeter.

Bak Şöyle Diyim, Beni Fakirlikle Test ediyor Mesela, Fakirim Zararsızım Ekmek Azcıkda olsa Kazanabiliyorsam Sorun yok. Ama Fakirliğe Ek olarak birde Sorun veriyor, Maddi güçle Çözülmesi Gereken Sorunlar Veriyor ve Ben Hırsızlık Yapmaya Mecbur Bırakılıyorum, Hırsızlık Yapıyorum Bu sefer Hapis Cezası felan, Ölüncede Çektiğim Yetmiyormuş Gibi Bide Hayden Buyrun Cehenneme.. Adaletmi bu yahu.!Oysa Karınca bile İncitmeyecek Beni İttiği Sebepleri ile Kötü Olmaya Zorlamayabilirdi, Fakirliğim Yetiyordu bana, Din Kavramı Gerçekse Neden Bu Haksızlık. Gerçek değilse Zaten Rastele Evren Yaratım Kuralları içindeki Her Hareket gibi Gelip Gidiyoruz Bir Gök taşı Gibi, Yada Dönen Bir Gezegen gibi...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

uzaydan geldik diyelim.O zaman uzaya nerden geldik..

Yeni bir soru sorulacak işte o zaman sil baştan.

Konumu silenlere inat kürdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Valira bunu yazdı:
    -----------------------------

uçan spagetti canavarı 

yüce bir dindir. 

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

hayat derken kasıt nedir ?

su mu ? hava mı ? insan mı ? hayvan mı ? başka bişi mi ?

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Arkadaşlar olayın soyut yani dini kısmına baktığınız zaman gerçekten insan denen varlık aciz! Ve idrak edemeyeceğimiz gerçekler var o yüzden ne kendinizi paranoyalara sokun ne de başka birşey. he merak etmek öğrenme isteği çok farklı insanın düşünesi geliyor çoğu zaman ama bunu yaparken yoldan sapmamaya dikkat edin..

Konuya cevaben girmedim ancak herşeyden önce buna dikkat edin derim.

Hayat her şekilde güzel; en olumsuzu da en olumlusu da,

Hayat her şekilde kötü;  en olumsuzuyla da en olumlusuyla da,

Önce bu kısır döngünün global doğruluğunu kabul etmeliyiz.

ShockMan bunu yazdı:

Bak Şöyle Diyim, Beni Fakirlikle Test ediyor Mesela, Fakirim Zararsızım Ekmek Azcıkda olsa Kazanabiliyorsam Sorun yok. Ama Fakirliğe Ek olarak birde Sorun veriyor, Maddi güçle Çözülmesi Gereken Sorunlar Veriyor ve Ben Hırsızlık Yapmaya Mecbur Bırakılıyorum, Hırsızlık Yapıyorum Bu sefer Hapis Cezası felan, Ölüncede Çektiğim Yetmiyormuş Gibi Bide Hayden Buyrun Cehenneme.. Adaletmi bu yahu.!Oysa Karınca bile İncitmeyecek Beni İttiği Sebepleri ile Kötü Olmaya Zorlamayabilirdi, Fakirliğim Yetiyordu bana, Din Kavramı Gerçekse Neden Bu Haksızlık. Gerçek değilse Zaten Rastele Evren Yaratım Kuralları içindeki Her Hareket gibi Gelip Gidiyoruz Bir Gök taşı Gibi, Yada Dönen Bir Gezegen gibi...

Hajım shockman yanlış anlama ama bu noktada bahsettiğin herşeyin sebebi insan!:)
    Hani derler ya "insanlar sakat doğuyor neymiş efendim ben onu göreyim de ders çıkarayım diye öyle yaratmış" arkadaşlar (Eğer yaratıcı gülümseyen bir varlık ise) gerçekten gülümsüyor bizlere :):) Bu sakat doğan insanın sakat doğmasının sebebi sensin benim veya onun bir atası! dikkat evet bunun sebebi bir insan..  benim şuan elimde bulunan sigara (Allah korusun) torunum olacak kişinin fiziki ve ruhi durumunu olumsuz etkileyecek. Ki buna karşın yaratıcının yarattığı bedenler bu olumsuzluklara karşı koyabilecek yapı da :) anladınız siz onu :)

fakirim çünkü lisede okulu bırakmayı tercih ettim yada üniversitede gerçekten mesleki anlamda kendimi yetiştirmedim

Bunun dışında ekonomik milyon tane sıkıntımız var sebep? (güncel olduğu için örnek veriyorum seçim sandığına atılan oylarda saklı)

Ben ölsem de hırsızlık yapmam gerçekten yanlış anlama shockman bu benim karakterim (belki şu an sende o durumda hırsızlık yapabileceğini düşünsende o an geldiğinde yapmayacaksın) hırsızlık yapan insanlar bence karaktersiz ezik kendini yetiştirememiş ve zayıf insanlar ..

Bence din kavramı gerçek ve HAK nedir biliyoruz (yaşamıyoruz), HAK dediğimiz kavramı bu bedenler toprak olduğunda göreceğiz yada yaşayacağız ya da hiç birşey olmayacak toprak olacaksın bir inek gelip üzerine işiycek :):):) zaten o noktada hiçbirşeyin anlamı kalmıyor :):):)

Ve rastgele yaşıyoruz evet arkadaşlar RAST GELMEK nedir. iki veya daha fazla objenin birbirlerine denk gelmesidir. bu bir gerçek yani uzayı yıldızların kaymasını vs düşünürken mikro dan makroyadoğru yorumlarsanız bence daha sınırlarınız net olur ve kafanız karışmaz..

shockman hajım sanki senin üzerine geliyomuşum gibi oldu ama yorumlarda konuya en ilgili sen olduğun için:):):)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

"Valira" panspermia görüşünü dile getirmiş...

Oradan yola çıkayım,o tezin çürümesine aslında bir çok sebep var,evrende yaşamın nasıl başladığını anlatmaz ama dünyadaki hayatın nasıl başladığını anlatır.Ayrıca uzaydaki koşullar hiçbir canlının kendisinin veya spor ve tohumlarının canlılığını koruyarak dünyaya ulaşmasına izin vermez.(Uzaydaki kozmik ışınlar,sıcaklık,havasız ortam,düşük basıınç vs vs...)

Göktaşları dünya atmosferinde hava sürtünmesi ile ısınarak alev topuna döner,yani canlılık izi sıfıra inmiş olur...

Ama haber ilginçmiş,bakalım devamı ne olacak =)

Bir de hayatın bize sunduklarını iyi değerlendirmek gerekir,tembelliği ve bulunduğumuz durumu doğrudan kadere ya da yaradana bağlamamak gerektiğini düşünüyorum;güç içimizde :P =)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:

Valira bunu yazdı:

uçan spagetti canavarı