Durugörü Nedir ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek



    Siteyi böyle boş boş görünce sol yanımdaki boşluğu görür gibi oldum anlamsız bir post kasma içgüdüsüyle harekete geçmişken bari kasacağım postların bir anlamı olsun dedim.Baktım ki sitede durugörü kelimesi hiç bir topikte geçmemekte,konuyu halka açmak,bilgi sahiplerinin fikir alışverişi sağlaması,bilgisizlerin öğrenmesi baabında aşağıda okuyacağınız bilgilerden müteşekkil bu yazıyı sizlerle paylaşma gereği duydum,gereğimi yada gereğini arz ederim..

     Durugörü ya da Uzaktangörü Nedir?
    Klasik anlayışa göre gelecek bilinemezdir ama görelilik ve kuantum kuramına göre, gelecek-geçmiş ve şimdi aynı anda olabilir. Beş duyunun dışında, eşyaları, olayları ve düşünceleri algılama ve görme yeteneğidir. Normalde agısal deneyimlerimiz duyular ile olur ve durugörü bunun sıradan duyular dışında algılanan tipidir. Duyularla (görme-işitme) yoğun bir veri girişi olur ve daha güvenilirdir duyularımız. Uzaklığa bağımlıdır ve belli uzaklığın dışındaki sesleri ya da görüntüleri göremeyiz. Doğrudan duyusal alıcı organlara etki ile ortaya çıkarlar: göz, kulak gibi. Sıklıkla da bu duyusal girdiler bilincimize ulaşırlar. Uzakatan girüde ise, silik veriler algılanır ve güvenilirleri azdır, net değildirler, solukturlar. Ancak, uzaklıktan ve zamandan bağımsızdırlar. Çoğunlukla da, beyinde ağır basan normal duyular tarafından bastırılırlar. Ezilirler. Bu nedenle bilince ulaşmaları sıklıkla engellenir. Ancak belli durumlarda, yarı uykululuk hali ama farkındalığın devam ettiği bir durumda, rüyalar esnasında bilincin baskılayıcı etkisi azaldığından duyudışı algısalamaya daha açık hale geliriz. Bir çok durugörü çalışması ve araştırması, günlük hayatta işe yarar bir şey olarak araştırılmasından dolayı “bilinçli” durugörü şeklinde yapıldığından, uzaktangörülerin netliği azalır ve etkisi zayıflar. Özellikle, uzak gelecek durumlarında ve karmaşıklığın arttığı durumlarda, bilinmenin keskinliği de azalmaktadır.

    Durugörü Tipleri
    l. Sıradan Durugörü

    Herhangi bir anlam ve mesaj taşımayan bir takım imajların görülmesidir. Çoğunlukla gözler kapalıyken beliren birtakım imajlardan oluşur. Durugörünün ilk aşamasıdır. İnsanların belli bir bölümünde bu yetenek kendiliğinden işler durumdadır. Ve bu oran hiç de küçümsenemeyecek boyutlardadır... Bu seviyede bir durugörüye sahip olan kişiler, gözlerini kapadıklarında istedikleri imajları rahatlıkla görebilirler. Bu imajlar ya kendi isteklerine bağlı olarak görülür, ya da bir takım imajlar otomatik olarak gelip geçer.

    2. Mekansal Durugörü
    Uzakta meydana gelen olayları ya da yerlerin algılanması ve görülmesidir. Normal olarak görülmesi mümkün olmayan uzaktaki bir yerin veya kapalı, saklı olan şeylerin görülerek tariflerinin yapılabilmesi bu seviyeli bir durugörü yeteneğinde mümkündür.

    3. Zamansal Durugörü
    en gelişmiş safhasıdır. Durugörünün bu safhasında görülen imajlar geçmiş bir zaman diliminde meydana gelmiş olan bazı olaylarla ilgili olabileceği gibi gelecekte ortaya çıkacak olan bazı olaylarla ilgili de olabilir. Burada da adeta bir film seyredermişçesine olaylar izlenebilir. Bu derece gelişmiş bir durugörü yeteneğine sahip olan kişilerin sayısı bir hayli azdır. Çok ender olarak görülür.

    Söz konusu durugörürlük(psikoskopistlik) olunca efem dünyada bu konuda en meşhur kişi Gerard Croiset denen amcamızmış.Bu amcamız 1909 Hollanda doğumlu olup bu yeteneğini fark etmesine vesile olan trajikomik birde anıya sahipmiş.Gerard 10 yaşındayken okulda bir kız öğrencinin düşüp acılar içinde kıvranması sebebiyle yanına varmış ve kalçasına ellediğinde "burada kırık var" demiş tabi Gerard'ı bu halde gören bir öğretmen bu davranışı yanlış yorumlayarak bir güzel aptaklamış Gerard'ı.Bizim gariban Gerard evdekilere olayı analtınca tabi onlarda inanmamış bir güzel dayakta üvey annesinden yemiş.Sonra hastanede yapılan tetkik sonucu Gerard'ın haklı olduğu ortaya çıksada tabi herkes tesadüf demiş,geçmiş..

    Utrecht universitesinden Prof William Tenhaeff tarafından 1945 de keşfedilene değin Gerard çevresindeki insanların kaybettiği eşyaalrını bulmaktan tutun hastalıklarını bildirmeye kadar elinden geldiğince yardımlar etmiş.1945'te yapılan bir takım testler sonucuda durugörürlüğü resmen kabul ve tescil edilmiş.

    Ben aklımda kalanları ayzdım Gerard Croiset hakkında merak eden varsa adamın daha bir çok icraatını,şaşkınlık verici kaabliyetini buradan araştırabilirler;

    http://www.gnoxis.com/showthread.php/37045-%C3%9Cnl%C3%BC-Bir-Durug%C3%B6r%C3%BCr-GERARD-CRO%C4%B0SET?p=467719

    Ayrıca durugörürlüğün bir diğer tarafıda uzakgörü'dür (paragnost)Gerard sadece bir duru görür değil aynı zamanda da bir paragnosttur.Yani zamansal durugörür'dür.Bu konuda herhangi bir yeteneğinizin olup olmadığını merak ediyorsanız şu adrese bi göz atmanızı tavsiye ederim;
    http://www.gelecek-kehanetleri.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=62

     

     

     

     

     

     

     


    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    aslında müridler toplanıp hit yükselmeye başladıgında birisi bu işi organize edebilirde yüksek katıllım saglanırsa, en alttaki örnek siteden daha güzel sonuçlarda çıkabilir, rene bi nesne saklar vs ((((:  


    :) mutluyum, huzurluyum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2007
    Erkek

    Bende de bu tarz  geliştirelebilir özelllik olduguna inanıyorum.Bazen uyanık oldugum halde rüyalar görebiliyorum yada rüya sandığım şeyler.insanların benden sakladığı benim hakkımda yaptıgı şeyleri bu sayede çok kez açığa çıkarttım..Belkide geliştirilmesi gereken bir özelliktir


    Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2009
    Erkek

    Mantık dışı bir newage akımı saçmalığıdır.


    Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBarky
    DjBarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek

    benimde birkaç defa yaşadıgım ve aklımdan geçenin birkac dakika icinde gerçekleşmesi ile biten ve kesinlikle inandıgım bir olaydır.


    Hayat, cinsel ilişkiyle bulaşan ölümcül bir hastalıktır. http://www.youtube.com/watch?v=qd4O2AtXYSo
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spitfire_1905
    spitfire_1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    valla banada böle bşeyler oluo arada sırada bilinçsiz durugörü yapıorm bazen.mesela arkadaşın geldiğini görüorm istem dışı 10 saniye sonra falan bi bakıorm harbiden uzaktan bana doğru gelio :D


    null
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek

    düşüncelerimin arasında önemsemediğim çok kısa  anlık düşüncelerim gerçekleşiyor , ama tamamen istemdışı bir şey la


    ....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Valla bazen olmuşu bazen olacağı  bazen deja vu şeklinde görmüşlüğüm olmuştur...

    Dini bütün biri de değilimdir ama Hz Muhammedi ve Hz Aliyi ve Hz Azraili ve İsmi bilinmedik bir nebiyi rüyamda görmüşlüğüm de vardır.

    Geleceği görmek de o kadar hoş olamayabiliyor kardeşler...


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    İtibar etmeyin böyle boş uydurma şeylere bi arada düşünce gücüyle eşyaları hareket ettirme filan vardı ulan zaten elim var ne diye pardağı yerinden oynatmak için kendimi yırtıcam :)


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    optik zoom olarak yorumlayabiliriz sanki ?


    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------

    Mantık dışı bir newage akımı saçmalığıdır.


    -----------------------------
    yinemi sen :)


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 4143 Toplam Mesaj: 14