Düşünce Ve İnanç Üzerine
-
umarım beğenirsiniz...
Düşünce beyin işidir,inancın organı popo ve onun korkusudur.
Düşünce kafa ağrıtır zorlar,inanç acındırır korkutur.
Düşünce mantık içerir,inançta mantık aranmaz.
Düşünce kendini veya istediği fikri benimser,inanç başkasının söylediklerini baz alır.
Düşünce beyin kıvrımlarını sömürür,inanç duyguları ve cepte ki parayı.
Düşünce ile bi yere varırsın ya da zamana bırakırsın,inançla olduğun yerde sayarsın.
Düşünce ile yapılmış bütün gelişmişliklerden faydalanılır,inanç ile yapılmış her şey yapaydır başka dünya içindir.
Düşünce beyni çalıştırır,inanç beyni tembelliğe alıştırır
Düşünceye göre inanç ve her şey özgür olmalıdır,inançta yasaklar,günahlar almış başını gider.
Düşünce bütün insanlar ve canlılar için daha iyi yaşam koşulları olması gerektiğine inanır,inanç fakirler üzerinden para verip sevap kazanma mekanizmasından nemalanır.
Düşünce neye inanacağını kendi seçer,inancın seçme hakkı yoktur
Düşünce bilinmeyen ve bilinmeyenleri açıklığa kavuşturmak için çalışır,inanç bilinmeyene bağlıdır ve öyle kalmasını ister.
Düşünce savaşlara karşıdır,inanç şehitlik adında kutsallaştırmıştır ölme ve öldürmeyi destekler.
Düşünce insanla ilgili olarak kadın ve erkek eşitliğini savunur,,inançta kadınlara doğal haklarını erkeklerin verdiği bir sistem hakimdir.Bazı inançlarda 4 kadın bir erkeğe aynı anda verilir, hatta 14 yaşındaki kızlarda nasibini alır..
Ey bilim çağında din saçmalığına inanan insanlar umarım bu yazdıklarım sizi biraz düşündürür… -
AŞIRI SIĞ ,DURAĞAN,HATTA GERİYE SARAN BİR DÜŞÜNCE YAZISI OLMUŞ,
-
Yazdıkları inançla ilgili değil islam inanışı ile ilgili.Ben inancımın saçma olduğunu düşünmüyorum.benim inancım ölme ve öldürmeyi desteklemez.insanların saçma düşünceleri yüzünden savaşlar çıkar.
-
@TheColtfire insan bu kadar mı nankör olur bu ne nankörlüktür.
şimdi Allah seni yaratmış. kafanın içine saman deil! beyini koymuş. sana demiş ki seni ben yarattım senin sahibin benim
dünyada benim istediğim gibi yaşayacaksın emirlerim yasaklarım bunlar ona göre. sende o kafanın içindeki saman
olmayıp beyin olan seyle düşünmüssün. bilim die birşey çıkarmışssın mantık die birşey cıkarmıssın. ondan sonra
bunlarla sahibine yaratıcına karşı geliyor kabul etmiyorsun affedersin ama bi laf varya cami duvarına işiyorsun. Allah o
kafanın içindekini onu inkar edesin diye değil. onu kullanarak! tekrar Allahı keşfedesin diye koymuş. Bilimi mantığı
Allahı inkar etmede değil. dünyada olup biten şeyleri anlamada yeni şeyler keşfetmede kullasın diye sana buldurmuş
Allah istemeseydi o çok guvendiğin bilim denilen şeyi sence insan oğlu bulabilirmiydi. sen daha senin doğmana sadece
sebeb olmuş insanın yani babanın karşısında titrerken en çok ondan korkuyorken. sana kızmaması için elinden geleni
yapıyorken. seni babanı dedeni dedenin dedesini yaratımış Allaha nasıl karşı çıkıp onu yok sayabiliyorsun
bu yazdıklarına göre söyliyim sitede yobazın önde gideni sensin. dine islame Allaha inanlar deil
-
sen diyorsunki bu sonsuz kainat tesadüfen oluşdu öylemi ?
Düşünce kendini veya istediği fikri benimser,inanç başkasının söylediklerini baz alır.
başkasindan kastin Kuran-ı kerim galiba, ama sunu atlamişsin Kuran, senin bahsettiğin düşüncenin oluşturduğu bilime ışık tutan klitaptir.
"Düşünce beyin kıvrımlarını sömürür,inanç duyguları ve cepte ki parayı."
yardım yapmanin psikolojideki karşılığından haberdar olani öneririm.
"Düşünce beyni çalıştırır,inanç beyni tembelliğe alıştırır"
"bir günü diğerinden farkli olan bizden değildir." bu doğrultuda telkinleri olan inanış nasıl olurda beyni tembelleştirir acaba ?
"Düşünceye göre inanç ve her şey özgür olmalıdır,inançta yasaklar,günahlar almış başını gider."
düşüncede nasıl sınırlar varsa inaniştada sınırlar vardir, şöyleki düşünce araçsız ucamayacağini bilir, din ise sana zarar veren şeyleri bilir baştan önlem alir.
"Düşünce neye inanacağını kendi seçer,inancın seçme hakkı yoktur."
sen çalişmak için başka bir ülkeye gittiğinde çalişmaktan başka bir şansın varmi? bu dünyada böyle işte belli bir amaç için yollanmişsin o amaçın gereğine göre yaşaman gerek.
"Düşünce savaşlara karşıdır, inanç şehitlik adında kutsallaştırmıştır ölme ve öldürmeyi destekler."
"bir kişi öldüren bütün insanliği öldürmüştür" diyen bir dinden bahsediyoruz. ve ben kafirleri öldürün cennete gideceksiniz diye bir hadis veya, sure hatirlamiyorum.
"Düşünce insanla ilgili olarak kadın ve erkek eşitliğini savunur,,inançta kadınlara doğal haklarını erkeklerin verdiği bir sistem hakimdir.Bazı inançlarda 4 kadın bir erkeğe aynı anda verilir, hatta 14 yaşındaki kızlarda nasibini alır.."
düşünce ancak 18. yüzyılda kadınlara ayricalik tanırken din asirlar önce tanımıştır. "Cennet analarin ayaklarinin altinda demiştir" 4 kadin savaş sırasinda dul kalan kadinlar zorda kalmamasi içinsöylenmiştir. bunu çarpıtanlar elbette vardir çarpıtanlar ise senin tabirinle düşüncelerini kullanmişlardir.
uğur mumcunun söylediği bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek, bir din kitabi okusanda böyle fikirlerde bulunsan, senin açından daha verimli olur..
son olarak şunu unutma inanclari kontrol eden düşüncedir, ayni inanci bir kişi farkli yaşar iken diğer kişi düşüncelerini katarak farklilaştirir. -
seadog bunu yazdı:
-----------------------------@TheColtfire insan bu kadar mı nankör olur bu ne nankörlüktür.
şimdi Allah seni yaratmış. kafanın içine saman deil! beyini koymuş. sana demiş ki seni ben yarattım senin sahibin benim
dünyada benim istediğim gibi yaşayacaksın emirlerim yasaklarım bunlar ona göre. sende o kafanın içindeki saman
olmayıp beyin olan seyle düşünmüssün. bilim die birşey çıkarmışssın mantık die birşey cıkarmıssın. ondan sonra
bunlarla sahibine yaratıcına karşı geliyor kabul etmiyorsun affedersin ama bi laf varya cami duvarına işiyorsun. Allah o
kafanın içindekini onu inkar edesin diye değil. onu kullanarak! tekrar Allahı keşfedesin diye koymuş. Bilimi mantığı
Allahı inkar etmede değil. dünyada olup biten şeyleri anlamada yeni şeyler keşfetmede kullasın diye sana buldurmuş
Allah istemeseydi o çok guvendiğin bilim denilen şeyi sence insan oğlu bulabilirmiydi. sen daha senin doğmana sadece
sebeb olmuş insanın yani babanın karşısında titrerken en çok ondan korkuyorken. sana kızmaması için elinden geleni
yapıyorken. seni babanı dedeni dedenin dedesini yaratımış Allaha nasıl karşı çıkıp onu yok sayabiliyorsun
bu yazdıklarına göre söyliyim sitede yobazın önde gideni sensin. dine islame Allaha inanlar deil
-----------------------------Bilim ispattır .
Evet Kur'anda yazılanlardan haberdarım,zaten bu yüzden diyorum ya inanç kısıtlayan bir olgu değil aksine ilime yönlendiren bir durumdur.
İnançlı olmak düşünceye engel değil, inananlar bilirler ki inanmak düşünceye sevkeden bir oluş hali.
İnandıkça hayrete düşüyor ve hayrete düştükçe düşünceye dalıyoruz...
Bilimsel bir gerçekliği yakalamak için de önce o gerçekliğe ulaşacagına inanmak gerekir...
Aksi düşünceler sadece yanlış toplumsal yönlendirmelerden ibaret... -
Birde "umarım beğenirsiniz" dememiş mi, şaka gibi...
acaba diyorum bölünerek mi çoğalıyorsunuz :/
-
copy and paste çıktı namertlik bozuldu ;)
-
istersen bu şekilde 10 sayfa yazı koy ben Allaha olan inancımdan sevgimden ve korkumdan bir milim saparsam ne oluyum artık aşın bunları inanmıyosan sana saçma geliyosa içinde yaşa...
-
Ey bilim çağında din saçmalığına inanan insanlar umarım bu yazdıklarım sizi biraz düşündürür…
sen inanmıyosun diye bizdemi inanmamalıyız? saygı duyuyorum ama beğenmedim ...
-
HayaTı KaymIş Murİd hiç düşünceyle inanç karşılaştırılır mı