Düşünce Ve İnanç Üzerine
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Birde "umarım beğenirsiniz" dememiş mi, şaka gibi...
acaba diyorum bölünerek mi çoğalıyorsunuz :/
-----------------------------On numara yorum olmuş.. Zaten daha gelişmiş bi organizma olsa böyle şeyler yazmaz :)
-
bu son zamanda dini yargılamak moda oldu herkesde bi Ataist olma çabası var hayrola :W
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Birde "umarım beğenirsiniz" dememiş mi, şaka gibi...
acaba diyorum bölünerek mi çoğalıyorsunuz :/
-----------------------------On numara yorum olmuş.. Zaten daha gelişmiş bi organizma olsa böyle şeyler yazmaz :)
-----------------------------daha gelişmiş bi organizma olsa muhammedin ayı nasıl ortadan ikiye böldüğünü yazar demi boş boş işlerle uğraşıyo işte akıl mantık ne kadar ilkel:)
-
Cahilliğin alameti bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Kuranın ilk ayetleri oku diye başlar oku yaradanın adıyla. Okumaya, Anlamaya, İnsanlara yararlı olmaya , İyi ameller işlemeye sevk eden kitap nasıl olurda beyni tembelliğe alıştırır. Cuma namazına hiç gittinmi bilmiyorum hoca hutbede şöyle bi ayaet okur.
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adı ile;
Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.(Nahl Süresi 90. Ayet)Başka ayetlerde var mesela.
Rahman Ve Rahim olan Allah'ın adı ile;Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah'ın gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için (Allah'ın varlığını ve birliğini isbatlayan) birçok deliller vardır. (Bakara Suresi 164.cü ayet)
Ama gelip batı ilmini hristiyanlığın ilmini referans alırsan Kurana bakmazsan islam dini senin için beyni ve cebi sömüren bi, din olur.
-
bazılarında din yanılgısı var işte naparsın düşünmek yerine beynini kullanmak yerine başkalarının dediklerine inanıyorlar....
-
çok salak bir yazı olmuş hoca, sanane isteyen istediğine inanır.
"elalamin derdi senimi gerdi :) "
herkes kör sen görüyon aptallar içinde alim değilde alimler içinde aptal durumuna düşürme kendini saygı problemin var az.
-
1-Ateistseniz kendinize ateistsiniz
2-Herkes salak siz akıllısınız farklı olmaya çalışıyorsunuz
3-Ateistler için konu açıcagımıza ateistler kendileri için konu açıyor dikkat çekmeye çalışıyorsunuz
4-Yeter bizdekide kafa dimi
5-Bir ses duydum uzaklardan -Yağlayıııııın -Yağlayıııııın :) :)
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------seadog bunu yazdı:
-----------------------------şimdi Allah seni yaratmış. kafanın içine saman deil! beyini koymuş. sana demiş ki seni ben yarattım senin sahibin benim
dünyada benim istediğim gibi yaşayacaksın emirlerim yasaklarım bunlar ona göre. sende o kafanın içindeki saman
olmayıp beyin olan seyle düşünmüssün....bıdıbıdıbıd ı
-----------------------------hoca allahla pek samimisin galba konuşuonuz oturup, anlatmış sana varı yoğu dediklerinden bunu anladım ben . şindi diycen sen inanmıon tabi kafir , e benle konuşmadı ki kimse napalım biz kafir kaldık . beyin ve saman ilişkisine değinmiyorum ama samanı ver inekler yesin madem , allahın inekleri tabi kafir ineklere verme sakın ...
-----------------------------yok hoca Allahla konusmadım. dünyada peygamberler bile Allahı gorup konusmamıs benım ne haddime.. ben sadece
beynimle gerçekten gözleyip düşündükten sonra bunları yazdım. sizde be yninizi çalıştırın aynılarını göreceksini
-
Ona buna karışmam.
Ancak şu kesindir ki böyle yazıların yazılmasının sebebi inanmayanların değil inananların tutumudur.
-
tahribatta son zamanların hiti:
inanmıyorum,düşünüyorum
fazlalık sıkar genelde
bir sınır getirilmeli