E-Ticaret Sitesi - Fikir-
-
Arkadaşlr hali vakti yerinde bir tanıdığım gittigidiyor-hepsiburada tarzı bir e-ticaret içine girmek istiyor.
Ayırdığı bütçe : 400 milyar
Sizce; site + reklam .+. sermaye vs. için yeterlimidir?
yeterli ise neye ne kadarını ayırmamız akıllıca olur? -
site yazılımları
uygulama yazılımları
reklamlar
sanırım yeterli bu kadar .. proflar yukardakilerin fiyatlarını bilirler..
ama en çok pay reklamlara ayrılacak..
forumda yemeksepeti.com un çalışma ortamları verilmişti..adamların ofislerine bile bu paradan daha fazla harcadıkları kesin ..
ama zamanla reklamlar ve sağlam yazılımlarla tanınan site olur bence bu para ile
-
artık çok geç.
söyle bu işer girmesin.
hepsiburada.com un 2 aylık reklam bütçesi 400 milyar.
yeni çarşım her hafta hürriyuette tam sayfa reklam için 40 milyar veriyor. yazılım kira ofis giderleri tedarik. ve diğer etkenler hariç.
çok zor hacım. tutunamaz.
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------artık çok geç.
söyle bu işer girmesin.
hepsiburada.com un 2 aylık reklam bütçesi 400 milyar.
yeni çarşım her hafta hürriyuette tam sayfa reklam için 40 milyar veriyor. yazılım kira ofis giderleri tedarik. ve diğer etkenler hariç.
çok zor hacım. tutunamaz.
-----------------------------
-
400 bini başka yerde değerlendirsin eğer arkadaşının bu işte minumum 10 yıl tecrübesi ve çok sağlam tanıdıkları yok ise boşuna girmesin götünde patlar
-
o parayla çok güzel yatırımlar yapılabilir.
illa e-ticaret yapacağım diyorsa işin anahtarı uzmanlaşma ve farklılık.
yani ya öyle birşey satacaksın ki mesela diğer siteler supermarketken sen ikea olacaksın, belli bi alanda satış yapan bi yer. böylece o alanda uzman ve bilindik olma şansın çok yüksek. yoksa adam markafoni varken trendyol varken niye senden alsın? ama mesela sen sadece kadın elbisesi satarsan hatta sadece gelinlik satarsan o işi götürme şansın olur. tabi gelinlik derken iyi bi örnek olmadı ama misal olarak diyorum yani. yoksa insanın ömründe 1 kere aldığı gelinlik internetten satmak için son derece kötü bi seçim.
neyse farklılık demiştim. öyle bi farkın olmalı ki kimsede olmasın ve kısa sürede kopyalanamasın. mesela markafoni ilk çıktığında ne yaptı? büyük indirimlerle kaliteli malları sundu. bu büyük bir farktı. insanlar bekleme süresi olmasına rağmen oradan birşeyler almaya başladı. ben bi tişört için 3 hafta elime geçmesini beklediğimi bilirim. ama değdi diyorum şu an. oysa başka bi yer olsa isterdim ki ertesi gün kapıma gelsin.
sonuç olarak yapılır mı? yapılır, umur var. lakin çok sikkatli stratejiler belirlemek gerekiyor. yapamazsın diyenleri de dinle ama niyetin ciddiyse fazla kulak asma. çünkü şu yıllarda yaptın yaptın, yapamadın 2-3 yıl sonra çok geç olacak ve işte o zaman diyeceksin ki keşke o zaman yapsaymışım.
bütçe yeter mi nolur ne olmaz onu bilemem. fakat büyük şirketlerle karşılaştırılmasının yanlış olduğuna inanıyorum. evet bilmem hangi şirketin 1 aylık reklam gideri bile olabilir senin sermayen. ama o şirketler kurulduğu gün vermedi 400bin liralık reklamı. muhtemelen çoğu 400bin liradan daha düşük bir sermayeyle kuruldu. yeni yeni milyonluk sermayeler ve satın almalarla bu işe giren büyük holdingler var onlara aldanma. adam sabancı, tabi basar milyonları, alır bi şirketi ordan girer piyasaya.
-
turkiyede hala e ticaretin %73 ü boş durumda halen şansı var projeye reklam networkü olarak destek verebiliriz.
-
E ticaret yapılmalı ama bu parayı yatırmadan önce sağlam bir araştırma yapılmalıdır. Böyle bir projenin başarılı olması için reklam zaten şart. Ama daha da önemlisi bu işi yıllardır yapan büyük sitelerden bir farkın olması gerekir. Yoksa tutmaz.
-
sistemini hedesini hödösünü vs bu paraya gayet yaptırırda, (herşeyi sıfırdan yapıcaklarını varsayarak),
tutar mı orası muallak :D -
400 bin'i olan bir adamın böyle cahilce işe atlamasınada aklım ermiyor. Nasıl bir iş zekası ile o parayı kazanmış ayrıca merak ettim. Böyle büyük bir yatırım için eş dostun forumdaki araştırmasından çok ciddi danışmanlık firmalarından pazar analizleri alarak başlamasını filan beklerdim. çok tuhaf.. (dostum sana karşı bir eleştiri değil bu, sadece ortadaki rakam büyük bir rakam ondan böyle bir eleştiride bulundum)
-
abi bu sosyal ağ mı farklılık olcak diyonuz? saçma yorumlar var.
sizin mantıkla bakkallıkta tutmaz,süpermarketçilikte,dondurmacılıkta.
sana 400 k para yeter mi bilmem ama. gerçekten kurumsal bi şekilde yapman gerekiyor.
ofisin olmalı,network takımın,yazılım takımın,call center,büyük depo,depoda çalışanlar vs. bunları sağlamalısın. Tabi ekibi kurmak zor olacaktır. sonuçta Bu elemanlar ağaçta yetişmiyor gidip dalından alasın.Kesinlikle danışmanlık şirketleriyle ortak çalış.Bizim Türk insanı kendi çapında piyasa araştırması yaptığını sanıp işe giriyor ve batıyor :) işi uzmanlara teslim edin.İşin her alanına burnunu sokmasın.o 400 k parayı verip bırakacak. şu şöyle olsun bu böyle olsun işlerine girmeyecek.Yani patron olacak. Bundan sonra da ucuza mal depolayıp zamanı geldiğinde piyasaya sürmelisin. Hepsiburada gibi sitelerdeki ürünleri satarsan kargo parası kadar indirim yap. nedense insanlara kargo parası batıyor, adam 100 tl lik ürün almış 7 tl kargo vermemek için sen kargo dahil 100 e satarsan büyük ihtimal tutunursun.
akakce.com gibi sitelere kayıt olmalısın yazılım altyapını bu şekilde ayarlamalısın..
gibi gibi :) baktınız yazılım ekibiyle olmuyor açık kaynak bi e-ticaret yazılımı kullanabilirsiniz.Sonuçta sıfırdan sana özel bi yazılım zaman ve masraflı olacaktır.Bunun birde muhasebe yazılımı var. var oğlu var böyle zart diye para var. girelim işe ile olmaz.