folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder E-Ticaret Sitesi Olanlar Bakabilirmi

E-Ticaret Sitesi Olanlar Bakabilirmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

Arkadaşlar kafama takılan bir soru var. Şimdi sisteniz var ve tedarikçiden mal alıp sitenizden satıyorsunuz. Sormak istediğim faturalandırma olayını nasıl yapıyorsunuz.

Ör. Bir ürünü tedarikçiden 100 tl ye aldınız. fatura keserken %18 kdv eklendi etti 118 artı buna geliş ve gidiş kargoları 12 tl diyelim 130 tl etti. yani ürünü hiç karsız bile satsak en az 130 a satmamız lazım bide %10 kar eklesek 140 tl yaw 100 liraya gelen malı 140 a biz internetten satarsak Allah aşkına böyle düzen olurmu adamın normal dükkanı olsa ve arada bir iki komisyoncu olsa en az reel dükkan sahibi 200 tl ye satması gerekir.

Bu düşünce yada mantıkta bir sıkıntı olduğu kesin yoksa diyorum 100 tl ye aldık %10 kar payı 10 tl kar ettik. ettiğimiz karın %18 kadar mı vergi ödenir.

Bu olayın aslı astarı nedir? Bilen biri anlatabilirmi?

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o iş oyle degil. Sirket firma kuruluş ve eticaret konusu hakkinda oldukca detayli bilgi verebilirim. Muhasebe kdv otv vergi oranlari vs. 

yalniz yaş olarak kac yasindasin ve ne amacla soruyorsun belirtirsen skype den saatlerce anlatabilirim sorun degil. 

yasi sormamin sebebi yanliş anlasilmasin onüne gelen soruyor sıkıldım artik.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

e ticareti pek bilmem ama normal ticarette esnaf toptancidan piyasada satilandan ucuza alir ustune karini koyar ve satar.

senin alacagin yerde toptanci gibi bisi olmali. gidipte herkesin alabilecegi bi yerden temin etmeyeceksin heralde ?

daha iyi cevap veren , bu isi yapan arkadaslar daha iyi bi cevap verirler.

mesela forumda var bi kac kisi sanirim cinden mal getirtiyolar falan.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    SysTeMeRRoR bunu yazdı

e ticareti pek bilmem ama normal ticarette esnaf toptancidan piyasada satilandan ucuza alir ustune karini koyar ve satar.

senin alacagin yerde toptanci gibi bisi olmali. gidipte herkesin alabilecegi bi yerden temin etmeyeceksin heralde ?

daha iyi cevap veren , bu isi yapan arkadaslar daha iyi bi cevap verirler.

mesela forumda var bi kac kisi sanirim cinden mal getirtiyolar falan.

evet toptan ürün alındığında iskonto yapılır, üzerine kar'ı koyar satarsın , vergi vermek istemiyorsan şayet paypal'dan ticaret yaparsın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

100 tl lik bir ürün alsan + kdv olsa 118 tl maliyeti var. Kargo firmasıyla anlaşacaksın. Kargo en fazla 6-7 tl olacak. Oldu ürün maliyeti 125 tl. Sen bu ürünü zaten toptancıdan almış olacaksın. Piyasanın altında bir fiyata alıcaksın ki satabilesin. O ürün her yerde zaten ortalama 200 tl ye satılıyor olmalı ! Sen bu ürünü kdv dahil 170-180 tl civarına satar kar edersin. Alan memnun satan memnun olur.

Ayrıca sen de fatura keseceksin. %18 kdv ile kestiğin faturalara karşılık aldığın ürün faturaları var. Onlar senin giderindir. Kdv ler birbirini dengeler. Muhasebecin onları ayarlar zaten. Ay sonunda az bir kdv vergin çıkar. ;) Bu işler bu şekilde olur. 

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

100 tl lik bir ürün alsan + kdv olsa 118 tl maliyeti var. Kargo firmasıyla anlaşacaksın. Kargo en fazla 6-7 tl olacak. Oldu ürün maliyeti 125 tl. Sen bu ürünü zaten toptancıdan almış olacaksın. Piyasanın altında bir fiyata alıcaksın ki satabilesin. O ürün her yerde zaten ortalama 200 tl ye satılıyor olmalı ! Sen bu ürünü kdv dahil 170-180 tl civarına satar kar edersin. Alan memnun satan memnun olur.

Ayrıca sen de fatura keseceksin. %18 kdv ile kestiğin faturalara karşılık aldığın ürün faturaları var. Onlar senin giderindir. Kdv ler birbirini dengeler. Muhasebecin onları ayarlar zaten. Ay sonunda az bir kdv vergin çıkar. ;) Bu işler bu şekilde olur. 

Gayet güzel açıklamış.

Burda senin dert etmen gereken ürünü tedarikçiden ne kadar ucuza alacağın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

abovvvv o zaman doğru düşünüyorum. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz la. kdv kdv kdv.

arkadaşlar ben yaptığım karın vergisini vermekten sıkılmıyorum ama bir ürüne her satan kdv ekliyor. üretici kdv, toptancı kdv, bide e ticaret sahibi kdv. 100 tl lik ürün kafadan oldu 154 artı kargo masfarları. peh yani hakkaten piyasada 200 tl ye satılan ürünü 100 tl ye bulursak anca satış yapabiliriz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    NuLL29 bunu yazdı

abovvvv o zaman doğru düşünüyorum. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz la. kdv kdv kdv.

arkadaşlar ben yaptığım karın vergisini vermekten sıkılmıyorum ama bir ürüne her satan kdv ekliyor. üretici kdv, toptancı kdv, bide e ticaret sahibi kdv. 100 tl lik ürün kafadan oldu 154 artı kargo masfarları. peh yani hakkaten piyasada 200 tl ye satılan ürünü 100 tl ye bulursak anca satış yapabiliriz.

çokda büyük bir sorun değil ki bu ?

büyük tedarikçiler zaten eticaret sitelerine butür fiyatları veriyor.

senin tedarik sözleşmesini sağlam yapman, iyi bir pazarlığa girmen, satış rakamlarının yüksek olacağına ikna etmen vs.

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

Kdv tabi olacak onda sorun yok. Önemli olan senin malı rakiplerine göre ucuz alıp almaman.

Bunun da tek yolu şu : Nakit PARA veya düzenli sağlam çek.

Adama dersin ki ; Arkadaş ben sana yıl boyunca sıralı çek yazacağım çeklerimi baştan vereceğim malı istediğim zaman alırım.

Bu sistem daha çok elektronik ürünler, ithal ürünler dışında olan sektörler için geçerlidir.

Örneğin ; Yerli Giyim, Gıda, vs

Yada her sektör için geçerli olan nakit para.Adama dersin ben sana XXX bin tl para vericem sözleşmeyi yapalım malları istediğim zaman alırım ama iskontom diğerlerine göre %X fazla olacak.Cebinde sıcak paran varsa her türlü ekstra iskontoyu alırsın.

Kısacası artık satarken değil alırken para kazanma devri...

streetw1se tarafından 21/Mar/13 14:04 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    streetw1se bunu yazdı

güzel noktalamış mürid. bu cümleyi kendine şiar edinebilirsin

kendinize ayığ olunuz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek
    streetw1se bunu yazdı

harbiden öyle.

Toplam Hit: 2001 Toplam Mesaj: 22