Eğitim Hakkındaki Düşüncelerim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Yaşım 22; bu yaşıma kadar bilgisayar müh. işletme, matematik müh. elektrik-elektronik müh, mekatronik müh gibi dalları şöyle bir yokladıktan sonra elektrik-elektronik müh ve mekatronik müh okumaya devam etmekteyim. Eğitim sistemi hakkında bazı fikirlerim var sizinle paylaşmak istedim.

       Öncelikle düz lise, anadolu lisesi, fen liseleri, özel liseler, gibi mezun olunduktan sonra hiçbir işe yaranılmayan, liselerin kaldırılması taraftarıyım. Liselerin hepsi meslek lisesi olmalı ve öğrenip görülen 4 sene boyunca stajlar zorunlu olmalı. böylece liseden mezun oldunduktan sonra en azından ilerde uğraşmayacak olsakta bir alanımız olur.

      Lİse boyunca yatkınlık alanlarımız ölçülerek hangi mesleklerde başarılı olabileceğimiz testleri yapılmalı... ve bilgi verilmeli rehber öğretmenler tarafından

      Üniversite sınavında herkes eşit olmalı sözel öğrencisi doktor ya da mühendis olmak istiyorsa yada bir sayısal öğrencisi avukat olmak istiyorsa önüne engel çekilmemeli.

      İki kez kalanların üniveriste ile ilişkileri kesilmeli

      Üniveristede eğitim Türkçe olmalı ( Amerika'nın eğitimdeki / gelişimdeki başarısının en büyük sırrı ana dilde eğitimdir. Bir insan en iyi anadilinde öğrenir. yarım yamalak yabacı dille öğrendiğiyle hiç birşey üretemez.)

      Yurtdışındaki önde gelen üniveristelerde okutulan kitaplar akademisyenler tarafından Türkçeye çevrilmeli ve o kitaplar okutulmalı.

      Bilim dili ingilizce olarak görüldüğü için tomlamda 8 ingilizce dersi olmak üzere her dönem kaliteli İngilizce dersleri de verilmeli 3. sınıftan sonra mesleki İngilizce verilmeli.

     

     

    Bunca yıllık öğrencilik hayatım boyunca çıkardığım derslerden biri : Ortalama bir öğretmen anlatacağı dersin %80 ini bilir %60 ını anlatır öğrenci bunun %50 sini anlar. Eğer yabancı dilde ise eğitim bu oran daha çok düşer.

     

    Türkçe bizim ses bayrağımız sahip çıkmalıyız.

     

     

     

     


    En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2007
    Erkek

    haklisin


    la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    Varolan şeylerden bahsediyorsun ve yetersiz düşünceler.Ne demek bu liseler meslek lisesi olsun? 2 kez kalanların ilişkisi kesilsin ? 

    Hoca kusura bakmada düşüncelerin tırt.Bugün zaten daha mantıklı tartışmalar var eğitimle ilgili.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byeren
    byeren's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2010
    Erkek

    7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

    haklisin


    -----------------------------


    asdasdsa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2009
    Erkek

    byeren bunu yazdı:
    -----------------------------

    7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

    haklisin


    -----------------------------


    -----------------------------

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    myo okuyorum  öğrenciler bir şey öğrensin değil üni yi bitirsinler diye eğitim veriliyor..

    mühendislere daha çok ilgi gösteriyorlar...

     

    meslek lisesi okuduk.. oıkula yardım yap okulu iyi bitir..anlamış değilm bir şeyleri öğrenip iyi bir üni den mezun olmak için illa paramı yattırmalıyız


    Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    hacı 10 nümero yazmışsın senin yolundayım bende her branşı deneyeceğim şimdi makine endüstri gidiyoz ilerde mekatroniğe açılacağım.Vallaha eğitim sistemi çok sakat hadi benim özel ilgim var eğitim aldığım bölümlere ama sınıfıma bakıyorum lan bu çocuğun burda ne işi var dediğim bir çok örnek var başta ailelerine sonra kendilerine akabinde güzel ülkeme acıyorum..

    anadilimizde adam akıllı anlayamıyoruz çat pat yabancı dille nasıl olacak o iş bir bakıma görgüsüzlük gibi görüyorum ben bu yabancı dilde eğitimi.


    << Nitrous@TahriBaT.com >>
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2010
    Erkek

    Ütopya

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek

       ''Öncelikle düz lise, anadolu lisesi, fen liseleri, özel liseler, gibi mezun olunduktan sonra hiçbir işe yaranılmayan, liselerin kaldırılması taraftarıyım. Liselerin hepsi meslek lisesi olmalı ve öğrenip görülen 4 sene boyunca stajlar zorunlu olmalı. böylece liseden mezun oldunduktan sonra en azından ilerde uğraşmayacak olsakta bir alanımız olur''

    Aşırı uzmanlaşma kıyamet alametidir. Bir vida dalgasından, bilgisayarın bir parçasından, arabanın bir motorundan anlayıpta Cumhurbaşkanı'nın adını bile bilmeyen nice pozitivist mal tanıyorum ben. Gerek yok. Her insanı bir konuda aşırı uzmanlaştırmak o şahsın eğitim ve öğretim özgürlüğüne müdahaledir.


    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    ingilizce namına 4. sınıftan üni 1 e kadar simple past tense görüyorsun ve her sene baştan alıyorsun Alman eğitim sistemini örnek alıyoruz ama fransızları örnek aldığımız zaman olduğu gibi sadece taklit ediyoruz. Ayrıca öğretmenlerin büyük kesimi idealist değil kendileri gibi çocuklar yetiştiriyorlar okutulan kitaplar yanlışlarla dolu yakın tarihine ait bilgiler eksik yahut taraflı kaynaklardan sağlanıyor, hocaların büyük kısmı yetersiz hatta mal ayrıca okuduğum ilk okulda laboratuvar olmasına rağmen hayatımda hiç orada ders işlediğimi bilmem bilgisayar öğrenmemiz için müfredata bir şey koymuşlar sadece 1 defa müdür yardımcısının odasına gidip mause klavye göstertmişlerdi 40 kişiye haliyle %98 i hiç bir şey görememişti. ayrıca müfredatlarda yetersiz yabancı dil öğrenimi bir hiç çocuğum olduğunda eğer halim vaktim yerinde olursa onu bu ülkenin yoz sisteminin çarkları arasında ezdirmeyeceğim bu kadarda ağır konuşuyorum çünkü kokuştu artık ilerlemeyen bir sistemi zorla yamıyorlar fransız lisesine verecem ben çocuklarımı en azından hayata dair bir vizyon kazanırlar.


    tahribat.com a can feda
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asswipe
    asswipe's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2010
    Erkek
    Öncelikle düz lise, anadolu lisesi, fen liseleri, özel liseler, gibi mezun olunduktan sonra hiçbir işe yaranılmayan, liselerin kaldırılması taraftarıyım. Liselerin hepsi meslek lisesi olmalı ve öğrenip görülen 4 sene boyunca stajlar zorunlu olmalı. böylece liseden mezun oldunduktan sonra en azından ilerde uğraşmayacak olsakta bir alanımız olur. -------------- *anadolu ve fen liselerinin amacı fen-edebiyat fakültesine öğrenci yetiştirmektir aslında. mühendis vb. olmak isteyen meslek lisesine gitmelidir. ------------ Lise boyunca yatkınlık alanlarımız ölçülerek hangi mesleklerde başarılı olabileceğimiz testleri yapılmalı... ve bilgi verilmeli rehber öğretmenler tarafından ------------ *yatkınlıkları ölçmek için lise çok geç bence. ilkokuldada ölçüm yapabilcek kalitede öğretmen bulmak zor. birde türk aile yapısını düşünürsek olay çıkar. ----------- Üniversite sınavında herkes eşit olmalı sözel öğrencisi doktor ya da mühendis olmak istiyorsa yada bir sayısal öğrencisi avukat olmak istiyorsa önüne engel çekilmemeli. ----------- *bu düşünce tamamen saçmalık. sözelden mezun olmuş bir öğrenci sıfır kimya biyoloji bilgisiyle ne doktoru olcak? yada torna tesviyeden mezun olmuş biri ne diye felsefe yada edebiyat bölümü okusun? eğer olmak istediği buyduysa baştan lise seçimine dikkat etmesi gerekirdi. ----------- İki kez kalanların üniveriste ile ilişkileri kesilmeli ----------- * bir insan iki kez kaldı diye üniversiteye yada bölüme yada okumaya niyeti olmadığı anlamına gelmez. ----------- Yurtdışındaki önde gelen üniveristelerde okutulan kitaplar akademisyenler tarafından Türkçeye çevrilmeli ve o kitaplar okutulmalı. ----------- *herşeyi devletten beklememek lazım. kişisel gelişim önemli birşey. okul herşeyi veremez. ki bence illa türkçede gerekmez. ingilizce eğitim faydalı birşey. eksileri elbette vardır ama bu eksiler öğrencilere ingilizce öğretemeyen asalak öğretmelerin suçudur. anadilde eğitim görmek isteyene zaten veriliyor. --------- Bunca yıllık öğrencilik hayatım boyunca çıkardığım derslerden biri : Ortalama bir öğretmen anlatacağı dersin %80 ini bilir %60 ını anlatır öğrenci bunun %50 sini anlar. Eğer yabancı dilde ise eğitim bu oran daha çok düşer. --------- *bence bir ideal üniversite öğrencisinin en az bir yabancı dili su gibi anlayabilmesi gerekir. öğrenci işe yaramazsa öğretmen isterse %100ünü anlatsın. sistemde mevcut bidolu saçmalık mevcut. düzeltilmesi gereken komple değiştirilmesi gereken bir sürü şey var. ayrıca formal eğitime tamamen karşıyım.

    az
Toplam Hit: 2054 Toplam Mesaj: 16