Einstein’In Zorlandığı Soru
-
Ercab bunu yazdı:
-----------------------------
Beyler bu sorunun cevabı YOK
İnanmıyorsanız daha basidini deneyin, soruda ki 5 satır ve sutundan oluşuyor bunu 3 satır ve sutunlu hale getirin yine çözemiyceksinizdir, yani tek basamaklı olunca sorunun cevabına ulaşmıyor, ben bu soruyu söyle düşündüm çift satırlı olsaydı bi satırında gidiş yapardın bi satırında geliş, ama tek sayılı olunca sadece gidiş yapılabiliyor ama geliş yapılamıyor :) analatabildim mi bilmiyorum valla anca bu kadar çıktı :)
-----------------------------tam ben yazıcaktım hocam benden fazla yaşıcaksın :)
-
Ardaguley bunu yazdı:
Bu soruyu einstein 24 saate yakın bir zamanda çözmüş.
Soru: Aşağıda bulunan top her kareden geçecek, çapraz gitmek yok, en sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.
-----------------------------dışına çıkmak yok dememişsin :P
edit: ben bu soruyla ugraşan einstein ın . .
-
Mx0TBT bunu yazdı:
Ardaguley bunu yazdı:
Bu soruyu einstein 24 saate yakın bir zamanda çözmüş.
Soru: Aşağıda bulunan top her kareden geçecek, çapraz gitmek yok, en sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.
Not: Sorunun cevabını bilmiyorum.
BAŞARILAR
-----------------------------inanıyorumki bu soruyu einstan 10 yıl sonra yine 24 saatte cozmus olcak
-----------------------------yanılmısım
bu soruyu einstan 20 yıl sonra yine 24 saatte cozmus olcak
-
Bir kare boş kalıyor
-
karenin dışına çıkılması doğru yanıttır kesin
başka türlü 5x5 lik bir karede topun gitmesi gereken yol 24 kare bu mümkün değil...
-
ya deli saçması einsteinle falan alakasıda yok biri bi tarafından uydurmuş milleti delirtmek için
-
bu soruda bizde zorlanirsak, aynshtainla ayni mertebeye ulasacazmi hocam onu sole :D
-
her seferinde 1 kare boş kalıo cwbının olduğunu sanmıorum
-
Ercab bunu yazdı:
Beyler bu sorunun cevabı YOK
İnanmıyorsanız daha basidini deneyin, soruda ki 5 satır ve sutundan oluşuyor bunu 3 satır ve sutunlu hale getirin yine çözemiyceksinizdir, yani tek basamaklı olunca sorunun cevabına ulaşmıyor, ben bu soruyu söyle düşündüm çift satırlı olsaydı bi satırında gidiş yapardın bi satırında geliş, ama tek sayılı olunca sadece gidiş yapılabiliyor ama geliş yapılamıyor :) analatabildim mi bilmiyorum valla anca bu kadar çıktı :)
-----------------------------+1 u sorunun cevabının olmadığı açık :) daha başka yerlerdede verildi sayfalarca çözüm önerisi ancak cevap yok ve einstein amcaylada alakası yok :)
tek yolu var oyunun sınırları dışından geçmek :)
-
bu tür soruların hepsi aynı b*k. soruda verilmeyen, söylenmeyen birşeyler yapılacak. yani sözde eldekilerle yetinmeyip yeni çözümler bulma, özde kelime oyunları ve ipnelik.