Ekmek Yapma Makinesi Hakkında
-
Selamlar.
Ekmek yapma makinesi kullanan var mı?
Malum artık dışarıda ne yediğimiz belli değil.
Tam buğday, siyez gibi unlar alıp evde ekmek yapmak istiyorum. Hatta tahıllı ekmekler falan her zaman hoşuma gitmiştir.
Ama bazıları airfryer gibi katı meyve sıkacağı gibi hiçbir işe yaramadığını sadece mutfakta yer kapladığını söylüyor. Bazıları hergün kullandığını ve memnun olduğunu söylüyor.
Kullanan var mı aramızda? Önerdiğiniz marka var mı? Karaca'nın ürününe şu anda iyi diyorlar. Yoğurt vs. yapıyormuş ayrıca.
-
Hoca evde fırının var mı?
-
MagaraAdami bunu yazdı
Selamlar.
Ekmek yapma makinesi kullanan var mı?
Malum artık dışarıda ne yediğimiz belli değil.
Tam buğday, siyez gibi unlar alıp evde ekmek yapmak istiyorum. Hatta tahıllı ekmekler falan her zaman hoşuma gitmiştir.
Ama bazıları airfryer gibi katı meyve sıkacağı gibi hiçbir işe yaramadığını sadece mutfakta yer kapladığını söylüyor. Bazıları hergün kullandığını ve memnun olduğunu söylüyor.
Kullanan var mı aramızda? Önerdiğiniz marka var mı? Karaca'nın ürününe şu anda iyi diyorlar. Yoğurt vs. yapıyormuş ayrıca.
airfrier işe yaramıyor mu ? :D
body buildinge başladım. günde 2 kez et tavuk filan yiyorum.
hayatımdaki en büyük rahatlık :D
ekmek yapma makinesi de alacaktım ama 2 yıl kadardır ekmek yemeyi bıraktım. o yüzden vazgeçtim.
eğer ekmeği bırakamayan bir insansan alabilrsn. arkadaşımda var kafasına göre malzeme atıp ekmek yapıyor :D
tahin atıyor siyez buğdayına kabak çekirdeği koyuyor. beyaz kmeğe peynir koyuyor patates vb herşeyli ekmek hayalgücüne bağlı.
-
ekmek yapma makinesi , pandemi zamani halka iteledikleri sacma sapan bir makine.
alanlar pisman . bizde dolap üstünde bekliyor. bende letgo dan birine itelemeyi düşünüyorum :) babam engelliyor. ufak bir boslukta gönderecegim.
Airfry de pazarlama harikasi yine sacma sapan bir makine. para tuzağı. neyse burada azcik aklimi kullandimda almadım.
makine ne yapar diyorum sayiyorlar . hepsini fırın ve ocakta zaten yapiyorum. dev gibi bir seyi tezgaha koyup yer daraltmaya ne gerek var.
gecende kahve makinesini test ettik :) gülmekten öldüm. orada süslü durunca birsey yapiyor saniyordum.
** yaptigim aci yorumlar markalardan bagimsizdir. belki marka fiyat olarak çok kaliteli olanlari varsa bilmiyorum.
ben tipik ev hanımı tarzında biri oldugum için böyle makinelerin yaptıgi şeylerden haz etmiyorum. belki böyle şeylerden hiç hoşlanmadıgım için bana gereksiz geliyordur.
içlı köfteden , su böreğine , turşudan , hamur işlerine, sarma , mantı , salça , konserve...akliniza ne gelirse yapmışlığım var. öyle millet gibi hazir yiğecegi mikro dalgaya koyabildim diye kendimi birsey yapiyor saymiyorum.
mutfakla bu kadar icli dıslı biri olarak olmasi gereken sadece iyi bir bicak ve bol bol envai çesit tencere takimidir.
yeni nesil aletlere tepkim aynen aşağidaki gibidir :)
https://www.instagram.com/reel/DOcvggEjIpJ/?igsh=NGJ5Nzdpa2lreGx1
futurist tarafından 20/Eki/25 23:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Ekmek yapma makinasi yer yuzunde camasir makinasi ve buzdolabindan sonra uretilmis en iyi cihazdir. Bana gore bulasik makinasindan bile kullanislidir.
Otomatik ayarlarsin sabah 7 de ekmek hazir olsun dersin, o gece yogurur dinlendirir mayalar... Pisirir, sende sabah uyanir mis gibi sicak ekmek yersin.
Ekmek yemedigim icin yapmayi biraktim ama cevizli ekmek kadar lezzetli bir sey yok bu hayatta.
Kesinlikle al.
Tek dezavantaji...
Normal bakkal ekmegi gibi sandvic formuna uygun oldun degil. -
Ekmek yapma makinesi muazzam bir cihaz hocam, az pratik lazim kivam tutturmaya. İnsanlar tembel beceremiyor ugrasmak beklemekte istemiyor ondan kotuluyor. Bizim insanimiz cok tembel ve basiretsiz unutma bunu.
Ruşeym li, Cevizli, Ayçekirdekli ekmek Imhhhhhfsss.
Keza yogurt yapma makinesi de cok guzel bir cihaz ama kivamini tutturmak falan pratik etmek lazim. Çook iyi bir cihazzzz.
Airfryer cok pratik amma! Temizlemesi hakikaten imkansiz bir cihaz, ondan sagligini bozmaya gerek yok.
LaNCeLoT tarafından 21/Eki/25 04:29 tarihinde düzenlenmiştir -
davul fırın al hocam
madem dışarda ne yediğinden korkuyorsun airfry danda uzak durmalısın
-
futurist bunu yazdı
ekmek yapma makinesi , pandemi zamani halka iteledikleri sacma sapan bir makine.
alanlar pisman . bizde dolap üstünde bekliyor. bende letgo dan birine itelemeyi düşünüyorum :) babam engelliyor. ufak bir boslukta gönderecegim.
Airfry de pazarlama harikasi yine sacma sapan bir makine. para tuzağı. neyse burada azcik aklimi kullandimda almadım.
makine ne yapar diyorum sayiyorlar . hepsini fırın ve ocakta zaten yapiyorum. dev gibi bir seyi tezgaha koyup yer daraltmaya ne gerek var.
gecende kahve makinesini test ettik :) gülmekten öldüm. orada süslü durunca birsey yapiyor saniyordum.
** yaptigim aci yorumlar markalardan bagimsizdir. belki marka fiyat olarak çok kaliteli olanlari varsa bilmiyorum.
ben tipik ev hanımı tarzında biri oldugum için böyle makinelerin yaptıgi şeylerden haz etmiyorum. belki böyle şeylerden hiç hoşlanmadıgım için bana gereksiz geliyordur.
içlı köfteden , su böreğine , turşudan , hamur işlerine, sarma , mantı , salça , konserve...akliniza ne gelirse yapmışlığım var. öyle millet gibi hazir yiğecegi mikro dalgaya koyabildim diye kendimi birsey yapiyor saymiyorum.
mutfakla bu kadar icli dıslı biri olarak olmasi gereken sadece iyi bir bicak ve bol bol envai çesit tencere takimidir.
yeni nesil aletlere tepkim aynen aşağidaki gibidir :)
https://www.instagram.com/reel/DOcvggEjIpJ/?igsh=NGJ5Nzdpa2lreGx1
Ablacım amerikano, espresso vs yapan alete niye nasıl güldün anlamamakla birlikte diğer yorumlarına katılıyorum :D hatta kedisi köpeği olan biri olarak gezen süpürgeyi de ekleyebilirim.
-
hadi kendini hazır ekmek almaktan kurtardın diyelim. Un Tozu yemiş yutmuş biri olarak sen UN ve içindeki kimyasal Katkı maddelerini gördün mü ? Unun Nasıl beyazlaştığını Beyaz tonunun yakalanması için ne kadar katkı maddesi kullanoldığını :) tam buğday derken içinde buzağı yetiştirme yeminin olduğunu :)
sen evde ekmek yapmaya başlamadan önce Su değirmeni bulsan her yıl sana yetecek kadar Durum 81 veya Ekmeklik buğday alıp Değirmene götürüp Kepeğini ayırmadan kepekli bir şekilde öğütsen ondan sonra ekmek yapımınıa geçsen.
Malum Daha evde Ekşi Hamurda bulundurmam lazım. Maya diyoruz ya onun içindekilerini saysam Hepten ekmek yemeyi bırakırsın.
TeLeVoLe tarafından 21/Eki/25 09:30 tarihinde düzenlenmiştir -
emnimax bunu yazdı
davul fırın al hocam
madem dışarda ne yediğinden korkuyorsun airfry danda uzak durmalısın
muazzam bir cihaz bu da
Spor yapanlar hele muhakkak edinmeli, buyuk porsiyon pisiriyor super
Diziceksin sebzeni tavugunu patlicanini az patatesini genis yuvarlak tepsiye ooof veyahut baligini
-
TeLeVoLe bunu yazdı
hadi kendini hazır ekmek almaktan kurtardın diyelim. Un Tozu yemiş yutmuş biri olarak sen UN ve içindeki kimyasal Katkı maddelerini gördün mü ? Unun Nasıl beyazlaştığını Beyaz tonunun yakalanması için ne kadar katkı maddesi kullanoldığını :) tam buğday derken içinde buzağı yetiştirme yeminin olduğunu :)
sen evde ekmek yapmaya başlamadan önce Su değirmeni bulsan her yıl sana yetecek kadar Durum 81 veya Ekmeklik buğday alıp Değirmene götürüp Kepeğini ayırmadan kepekli bir şekilde öğütsen ondan sonra ekmek yapımınıa geçsen.
Malum Daha evde Ekşi Hamurda bulundurmam lazım. Maya diyoruz ya onun içindekilerini saysam Hepten ekmek yemeyi bırakırsın.Ekmek mayasi dedigin sey ( ekmek mayasi, bira mayasi, yogurt mayasi, peynir mayasi vs vs ) - bir tip mantar tipi. basit bir tek hucreli mikroorganizma.
Bunlari 'saysan' neden ekmek yemegi birakalim hoca?
Temel biyoloji bilgisi olan birisi insanin elinde yuzunde yataginca - milyonlarca - cok daha baska " mikroorganizma" yasadigini bilir.
Eksi maya isi de dunyanin en kolay isi, baktin her gun her gun yapmaya basladin, kendi eksi mayani da yaparsin, tutturamazsan da kesin cevrende komsularda falan canli maya vardir, biraz alir kendin beslersin...
Un beyazlatma meselesi de - beyazlatilmis - un almazsin olur biter. Cogu ulkede artik senin o bahsettigin bleach edilme isi yasakli zaten, TR'de durum ne bilmiyorum ama degirmende kendin cekmene gerek yok, sehir hayati yasiyoruz hoca.