folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Elektrik Kesintisini Hatır İçin Gideren Ekip

Elektrik Kesintisini Hatır İçin Gideren Ekip

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı
    Seminerist bunu yazdı

Bu elektrik kesilme olayı nedir ? Yılbaşından dolayı ibnelikmi yapıyorlar yoksa birşey mi var

Sebebini soyleyeyim. Elektrik memleketin doğusunda üretili batısında tüketilir. trakyada elektrik üretebileceğin tesis, akarsu, kömür madeni vs hirçbirşey yok. 3 5 tane doğalgaz santrali var onlar da %10 u etmez. havalar soğuyunca aşırı yüklenme de trafolar kendini kapatır. 1. trafodan geçse onun bağlı trafoya yüklenir. o düşerse öbürü zincirleme indirir bütün memleketi. asıl sıkıntı doğudan batıya gelen büyük 300bin voltluk ana iletim hatları fırtınadan zarar görüyür kapasiteleri düşüyor.

Açıklama için teşekkürler hocam. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

ben orayı kaçırmışım. adam açma kesme ekibiyiz demiş ne adamsınız amk. allahtan heriflerin başına bir iş gelmemiş. beter olun amk.

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tagext bunu yazdı

ben orayı kaçırmışım. adam açma kesme ekibiyiz demiş ne adamsınız amk. allahtan heriflerin başına bir iş gelmemiş. beter olun amk.

hoca hayırdır adamları zorla mı soktuk trafoya ?

adamlar bakım aracıyla dolaşıyor nasıl açma kapama ekibinden bunlar ?

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tagext bunu yazdı

%49 gordum sanki.... Evet evet %49 suphe yok.

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı
    Seminerist bunu yazdı

Bu elektrik kesilme olayı nedir ? Yılbaşından dolayı ibnelikmi yapıyorlar yoksa birşey mi var

Sebebini soyleyeyim. Elektrik memleketin doğusunda üretili batısında tüketilir. trakyada elektrik üretebileceğin tesis, akarsu, kömür madeni vs hirçbirşey yok. 3 5 tane doğalgaz santrali var onlar da %10 u etmez. havalar soğuyunca aşırı yüklenme de trafolar kendini kapatır. 1. trafodan geçse onun bağlı trafoya yüklenir. o düşerse öbürü zincirleme indirir bütün memleketi. asıl sıkıntı doğudan batıya gelen büyük 300bin voltluk ana iletim hatları fırtınadan zarar görüyür kapasiteleri düşüyor.

Usta yani doğalgaz yetişmiyor o yüzden düzenli kesiyorlar diye bir durum yok doğru mu anladım. Bütün olay iletim hatlarının zarar görmesi mi? 

Öyleyse bu seneyi özel kılan ne ki bu kadar sık kesiliyor? Geçen senelerde ben bu sıklıkta düzenli elektrik kesintisi görmedim. 

Az bilgilendirir misin?

Almanya Fatihi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    tagext bunu yazdı
    Seminerist bunu yazdı

Usta yani doğalgaz yetişmiyor o yüzden düzenli kesiyorlar diye bir durum yok doğru mu anladım. Bütün olay iletim hatlarının zarar görmesi mi? 

Öyleyse bu seneyi özel kılan ne ki bu kadar sık kesiliyor? Geçen senelerde ben bu sıklıkta düzenli elektrik kesintisi görmedim. 

Az bilgilendirir misin?

Hocam standart bu durumdan nemalanmak isteyen insanlar gruplar var her zamanki gibi o yüzden asılsız iddialar türüyor.

Yeni açıklama yapıldı zaten.

http://www.hurriyet.com.tr/enerji-bakanligindan-flas-kesinti-aciklamasi-40322949

Enerji bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:  "Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir. Ekiplerimiz 4 grup halinde toplam 164 kişi ile arızaların onarımı için aralıksız çalışmalarına devam etmektedir. Hava koşullarının normale dönmesi ile 7 hat boyunca 4 adet 20mx80m boyutundaki direğin tamamen yıkıldığı, 69 adet direk üstü kulenin kırıldığı ve koptuğu tespit edilmiştir. Bu boyutlarda bir hasarın neden kaynaklandığına ilişkin de araştırma çalışmaları başlatılmıştır. Düzenli bakımları yapılan ve bazıları çok yakın zamanda yenilenen hatlarda, bu boyutlarda bir hasarın nasıl oluştuğu ile ilgili tüm ihtimaller üzerinde durulmaktadır. Bu çerçevede Bakanlık birimlerimizin çalışmalarının yanında, hasarın neden kaynaklandığını tespit etmek için, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir inceleme başlatılmıştır. Bakanlığımız ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunulur."

imza.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    angelofhope bunu yazdı
    tagext bunu yazdı

hoca hayırdır adamları zorla mı soktuk trafoya ?

adamlar bakım aracıyla dolaşıyor nasıl açma kapama ekibinden bunlar ?

hayır dostum. her ekibin sorumlulukları vardır. arabanın üzerinde ne yazdığı önemli değil. sana prosedürü anlattım. bu adamlar oraya girerek insiyatif almıştır. size iyilik yapmışlar. sen üstüne gitmişsin adamların olay o. gerek yok bu kadar atara.

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    tagext bunu yazdı
    Seminerist bunu yazdı

Az bilgilendirir misin?

aslında geçen yıldan çok bir farkı yok. hersene memleketin özellikle marmaranın elektrik tüketimi artıyor. artık doğudan batıya elektrik transfer etmek gittikçe zorlaşıyor. eskiden daha risk alınarak bu işler yapılıyordu malum 31 mart olayından sonra artık bu hatları daha dikkatli kontrol ediyorlar. son 1 2 hafta özellikle doğuda sert gaçan kış oradaki hesleri etkiledi. batıya giden hatlarda fırtınadan zarar gördü özellikle sakarya tarafında oturan varsa oralarda denk gelmiş olabilir. ya batıya nükleer santral yapıcan ya liman yapıp kömür transfer ederek elektrik üretecen başka çözüm yok gibi duruyor. özellikle batıda yaşayanların elektrik tasarrufu yapması lazım. elektrikli cihazları kapalıyken fişte tutmamak tasarruflu lambalar kullanmak vs. varsa ekstra sorun yanıtlayayım.

ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    Nvidia bunu yazdı
    tagext bunu yazdı

%49 gordum sanki.... Evet evet %49 suphe yok.

anlamadım dostum %49 nedir?

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek

Bu arada konuyu açan arkadaşa çok yüklendim kusura bakmasın özür diliyorum ondan da. adamların durumunu bildiğimden üzüldüm. videoda sanki sorunun kaynağı bu elemanlar gibi gösterilmek istenmiş. videoya bakıp bi sürü adam da giydirmiş ekşide filan. o yüzden bende darladım arkadaşı. mevzu budur.

not. bu arada baban ile ilgili ters birşey söylemedim. adam zaten sana laf etme demiş. az pederin lafını dinle. 

tagext tarafından 31/Ara/16 13:07 tarihinde düzenlenmiştir

ftw
Toplam Hit: 7046 Toplam Mesaj: 52
türkiye elektrik kesintisi