Elektro Gitar Hakkında Yardım...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Mürid kardeşlerim, elektro gitar almayı düşünüyorum.Ancak çevremizde böyle bir kurs veren yer yok. Acaba videolarını izleyerek öğrenebilirmiyim.Öğrenmesi kolay mıdır,Çalan arkadaşlar biraz düşüncelerini aktarırsa iyi olur.. Eğer pc ortamında öğrenemessem özel hocayamı bakar bu iş ?

    Ayrıca set olarak almak istiyorum İbanez bknz. http://www.gitaral.com/pinfo.asp?pid=15

    Sizce yeni başlıyorum benim için doğru bir karar olurmu? Parçaları tek tek kendim mi toparlayayım yoksa?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek
    ben 2 senedir çalıyorum Marilyn Mansonun smell like ve antichrist ten çalamadığım yok çok ama çok basit (geldi bana)

    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    dostum ben 4 senedir gitar çalıyorum, elektro gitar da 3 sene oldu sanırım. çevrende böyle kurs veren bir yer olmaması ilginç artık çoğu yerlerde, müzik stüdyolarında kurs veriyorlar. ha dersen ki kendim öğrenicem, biraz kasar. çünkü örneğin bir bilgisayar alırsın kurcalaya kurcalaya öğrenirsin, ama elektro gitar öyle değildir. sonuçta teknikleri vardır, bi yerden sonra yapamayacağın şeyler vardır, yapman gereken parmak egzersizleri vs vs... bunları toplu halde ustaca bulabileceğin bir kaynak yok internette. bu yüzden bilen birinden hatta mümkünse iyi bilen birinden öğrenmen çok daha iyi olur.

    ayrıca öğrenmesi kolay mıdır diye bir soru çok saçma. hani öğrenirsin biter gibi birşey değildir gitar (ya da müzik). sonsuzdur müzik.. en iyiler bile geliştirir kendini, yeni şeyler yapar. belli bir seviyesi, sonu yoktur gitarın, müziğin. olduğunu düşünürsen sadece sahilde kızlar için gitar çalan ya da çaldığını sanan veletlere benzersin (:  

    gitar alma konusuna gelince, ben de elektro gitarımı ilk alacağımda bayaa bi düşündüm set mi alsam diye. hatta almadan önceki 3 ay kararlıydım da set alıcam diye, ancak sonra bilen birileri sayesinde almadım. aynen senin şu an gösterdiğin setin sdece  gitarı bi üst modeldi dx170'ti. alıcaktım. sonra gittim ibanezin amfilerinin o kadar iyi olmadığını öğrendim (ama yeni başlayanlar için yeterlidir aslında) ve marshall 10 wattlık bi amfi ile istediğim gitarı aldım. toplamda 340 gitar ve 160 amfi olmak üzere 500 ytl para ödedim. ki şöyle bir olay da var. eğer internetten aldığın o setin içindeki bi alet bozuk olursa adamlar onarım yapmıyor, yani aldığın yer pek ilgilenmiyor senle. ancak tek tek alırsan öyle bir sorunla karşılaşmassın. adamla tanışırsın, bi sorun olduğunda gel der sana eminim.

    kolay gelsin.. müzik sevgin hiç bitmesin (:

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ali_rock
    ali_rock's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2009
    Erkek
    6 senedir gitar çalıyorum: farklı kişilerle gitarda çaldım ama şunu söyleyebilirim; eğer hevesin varsa pc ya da hoca farketmez.Tanıdığım biri var 3yıldır gitar çalıyor sadece pcden geliştirmiş kendini nasıl yaptın dediğimde:üniversitedeydim gitar çalmak istedim hergün saatlerce gitar çaldım kendimi o şekilde geliştirdim arkadaşlardan da arada vir yardım aldım fln dedi.Çok güzelde çalıyor.Eğer hevesin varsa yaparsın emin ol.Şunu bil: eğer gitar çalacaksan gitar akordan ibaret değildir(feyspuktan gördüğün gibi değil yani).direk elektroyla başlamazsan iyi olur ama yinede başlamak için fena sayılmaz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    radiance
    radiance's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ekim/2007
    Erkek
    aynı olay bndede war electro alcaktım klasikle başla dediler aldım öle kaldı özel ders wericek yda kurs tavsiye edicek bi arkdş ?

    UltimaTe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek
    dostum bence set alma çok dandik çin mallarını sallıyorlar. ama bak bir üst modeli grg 170 dx alırsan çok süper olur. biraz paran varsa yanına 10 watt marshall ampli alırsın. Yeni öğrenci için çokçok ideal hatta orta derece gitar bilen bir kişiye bile yetecek bir gitardır o...

    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2008
    Erkek
    Hocam gitara başlıcaksan önce bi klasik gitarla başla. sonradan bıkarsan sıkılırsan cok fazla zararında olmaz. :) yukarıda bi mürid cok güzel açıklamış müzikte öğrenmenin sonu yok. bide set dandik :|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    bende geçen yıl  ibanez gitar+marshall amfi almıştım 490 ytlye 

    intenetten ögrenmeye calıstım fakat merak ettigin bir çok şeyi bulamıyorsun hiçbiryerde tam oalrak 0 dan baslamıyorlar

    ellerim acıyana parmak uçlarım kızarana kadar çalmaya çalıştım egzersizler yaptım fakat istediğim sesi, tonu bir türlü elde edemedim kurs yada gitarı iyi bilen birinden yardım almak şart bence

    ayrıca gitarımı satabilirimde az kullanılmıştır 0 dan farksızdır amfide aynı sekilde  ilgilenirsen öm at


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek
    Normal gitardan pek bi farkı yok aslında telleri birbirine yakın sadece tüm akorları iyi bilmen ve çalışman gerekir

    Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek
    gitar al internetten belli popüler şarkıların tablarını bul kendin çalışarak ilerletebilirsin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ali_rock
    ali_rock's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2009
    Erkek

    klasik sonra akustik sonrada elektro tavsiyem.

    Neyse ben açıklamamı yapmıştım.Birşeyi belirtmek isterim bir mürid yazmış "setler çin malı oluyor" diye  böyle birşey yok.Aldığın markaya bağlı.stagg çin malı bu belli stagg de almayacaksan sorun yok.Ama alacağın markaya bak mümkünse ABD markası al klasik gitar içinde İspanyol üretimi tavvsiye ederim.Akustik için yine ABD derim.

    "Normal gitardan pek bi farkı yok aslında telleri birbirine yakın sadece"   

     yok farkı bu değil.Klasik gitarın telleri farklı arasındaki yakınlıktanda ziade klasiğin tellerinden ses çıkarmak daha zor.Bu da ileride elektroda kolaylık sağlıyor, yani 3-4  saat parmağında birşey hissetmezsin.

     

     

     

Toplam Hit: 3096 Toplam Mesaj: 21