folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Elektronik Radar Uygulamasının Kaldırılması

Elektronik Radar Uygulamasının Kaldırılması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Şimdi bu uyulama tamamen kalktı mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Allah Razı Olsun Kaldıranlardan, kim kaldırıyorsa oyum ona :P 

İzmir-Ankara-İstanbul yollarında adını kimsenin bilmediği köylerde bile hiç trafik yokken 50 km/saat hızla gitmenin bir mantığı yok.

Ya da şehir içlerinde (özellikle büyük şehirlerde) ufacık gaza dokunursan 50 km/saat i aştığında ceza yeme riskin var. Yol 3 şerit eee meskun mahal eds küüüüt ceza. Robot değil insan bu hız sabitleyici gibi çalışamaz. +Çarpışan oto koysunlar a.q 50 km/saat ile gidilecekse, hiçbir arabanın 2. vitesinden sonraki viteslerine gerek yok madem.

Neyse kitap yazacak kadar uzun konuşabilirim de önemli olan kullandığın hızda ve yol şartlarında güvenli kullanabilmek. ( Mıcırlı çift yönlü trafikli yolda 140-160 basmak, sokak arasında 80-90 km/saati zorlamak gibi öküzlüklerin manası yok tabiki de )

Son ve en önemli hatırlatmalarım da şöyle:

Ceza yazıyorsun diye o adam sürüş tarzını değiştirip yaptığım hataydı diyor mu hayır!!!

Eds-radar kullanarak ceza kesen kurumun amacı trafik güvenliğini sağlamak mı, hatalardan ders alınmasını sağlamak mı, cezaları direkt eve postalayıp başka hiçbir şey yapmadığına göre %99,999999 HAYIR... Belediyeler beleş para geliyor diyor, Emniyet keza, sonuç vatandaştan para çıksın döner toplansın da nasıl olursa olsuna geliyor.

Son olarak da genel resim çekersem gereksiz yerlere koyulan ışıklı kavşaklar, çoook geniş yapılan kaldırımlardan dolayı şerit sayısı otomatik azalan yollar, aynı güzergahta birbirini kesen yoğun trafikli caddeler trafik yaratıyor ve tüm insanlar için önemli olan zamana ve ekonomiye büyük darbe vuruyor.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Önce saatleri bi ileri bi geri oynatma uygulamasının kaldırılması.

Şimdi bu.

Türkiye'de güzel şeylerde oluyor ne diyelim. Umarım altından başka bi hinlik çıkmaz. Kimse de vay şimdi herkes 200 le gidecek tribine girmesin. Bu yıl 3 bin küsur lira radar cezası yemişim ve içlerinde bir tane bile 100km üstü hız yok.
    3 şeritli caddede 84 ile gittim diye 390 tl kesmişler, neden kestiler onu hala anlamıyorum. Ödemicem diye inat ettim vizeye sokarken seve seve ödettiler.
    Farı yanmayan arabaya ceza kessinler, benim 84km/s hızımdan daha büyük trafik terörü lan o. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Sanirim bu gece Osmancik tan gececegim. Radar uygulamasi kalkmiş mi yazarim yarin :)

Kanaatime göre hız limitlerini arttirip alakasiz noktalara kamera radar konulmali. Mesela otobanda max 160 olabilir. Bu hizi aşan adama trafik guvenligini tehlikeye dusurmekten ceza; cok yuksek bir trafik cezasi, en az 2 ay ehliyetin alinmasi ve zorunluluk icabi hiz yapma disinda keyfi hiz yapilmişsa en az 1 ay psikolojik tedavi seklinde şoförlerin ruhunu temizleyecek yaptirimlar lazim.

Errare Humanum Est
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyP-X
    HyP-X's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı

Sanirim bu gece Osmancik tan gececegim. Radar uygulamasi kalkmiş mi yazarim yarin :)

Kanaatime göre hız limitlerini arttirip alakasiz noktalara kamera radar konulmali. Mesela otobanda max 160 olabilir. Bu hizi aşan adama trafik guvenligini tehlikeye dusurmekten ceza; cok yuksek bir trafik cezasi, en az 2 ay ehliyetin alinmasi ve zorunluluk icabi hiz yapma disinda keyfi hiz yapilmişsa en az 1 ay psikolojik tedavi seklinde şoförlerin ruhunu temizleyecek yaptirimlar lazim.

Hocam sen yine de dikkat et. Haberde bu işlem 10 gün icerisinde yürürlülüğe girecek falan diyordu. Son bi ne kopartirsak kardir taktik mod on olabilir.

.. you only have you ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

Tedes sistemi aslında kötü bir olay değil. Bu sistemde sorun olan ve çoğu insanın isyan ettiği ani hız düşürmeleri. Ordu'da otobandan çıktıktan sonra birden 60 oluyor hız limiti. Yani işin özü sistem kaza önleme üzerine kurulmamış para nasıl kazanırım. Bu sebep ile tedese karşıyım. Yoksa gerçekten hız limitleri düzgün ayarlansa ve yaygınlaştırılsa kötü bir sistem değil. Bölünmüş 3 şeritli yolda hız limiti 60. Hız limiti tabelaları neden ise hep bir ağacın arkasında saklanıyor.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Halk olarak koyun gibi millet baştakilerde bunu bildiğin için iyi tokatlıyordu

Eğer uygunsuz bi yerde uygulama varsa çekicen silahı indiricen yada taşla kürekle kırıcan bak devlet nasıl kuzu oluyor sonra 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1295304-kurban-bayrami-suresince-radar-cezasi-yok-15-temmuz-tesekkuru-var

Aklı olan bayramda uzun yola çıkmasın. Zaten her bayram ölen kişi sayısı az gibi garip bir bahane ile cezaları da kaldırmaları ile çoğu maganda olan Türk sürücüsüne vermişler gazı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Aynı cezadan Çorlu'da 2 tane yedim. Bölünmüş karayolunda ilerlerken birden şehir içine geçmişiz.

Arkadan gelen herif sellektörleyince kavşakta yeşil ışıkta "66"km ile geçtim. Arkadan flaşör patladı.

Kırmızı ışık yanmamıştı amk bu neyin nesi derken başka bir kavşakta da "88" ile geçince yazmışlar cezayı.

Bölünmüş karayolunda ilerlerken arkanızdan gelenler sellektör yapıyor.

İki cezaya da itiraz ettim bakalım sonuç ne olacak. :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı

Ben ilk mesajımda sistem ve radar konumlandırılması daha da geliştirilmeli diye yazdım da zaten. Umarım bir gün yolunuz Almanya'ya düşerde sistemin nasıl harika işlediğini görürsünüz. Bu konuda Alman trafik sistemini örnek alarak bu projeyi hayata geçirmeliydiler.

Farkı nedir hocam, nasıl uygulamalar yapılıyor orda? Bahseder misin biraz?

Toplam Hit: 3510 Toplam Mesaj: 22
radar uygulama i̇ptal