Emekli Maaşımızla İlgili
-
arkadaşlar zaten düşünüyordum konusunu açmaya niyetliydim ki siteleri takip et/etme şeysi çıkıyorya takip ettiğim haber sitelerinden haberi geldi;
bu asgari ücret dediğimiz aylık her ihtiyacın en asgari/düşük seviyede karşılanmasıyla belirlenen para değil mi? asgari ücret;
SGK Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 01.01.2026 tarihinden itibaren uygulanacak asgari ücret tutarı; brüt 33.030,00 TL, net 28.075,50 TL olarak belirlenmiştir.
en düşük emekli maaşı;
Emekli zammı için 6 aylık toplam enflasyon oranının ortaya çıkmasına sayılı günler kaldı. Emekli maaşı zamlarına yönelik enflasyon rakamlarına göre farklı zam senaryoları gündeme geldi. Bununla beraber emekliler için yeni bir gelişme daha yaşandı. 16 bin 881 lira olan en düşük emekli maaşının arttırılması için düğmeye basılıyor. Meclis'in yeni yılda ilk işi, en düşük emekli maaşını 19 bin lira civarına yükseltecek düzenlemeyi yasalaştırmak olacak.
hadi beni geçin ben istisna durumdayım. 88 doğumluyum 2019 ocak ayında maaş almaya başladım 31=otuzbir yaşında kim emekli olabilmiş (((: ama ciddi ciddi maaşımız asgari ücretten niye düşükki? 65 yaşında emekli olan birine yeter mi bu para?
bize dua edinde asgari ücretle eşitlensin maaşımız. manayla bende faydalanayım (: ve ciddi ciddi emekli maaşımız asgari ücretten niye düşük?
ajan1111 tarafından 31/Ara/25 15:25 tarihinde düzenlenmiştir -
ajan1111 bunu yazdı
ama ciddi ciddi maaşımız asgari ücretten niye düşükki? 65 yaşında emekli olan birine yeter mi bu para?
bize dua edinde asgari ücretle eşitlensin maaşımız. manayla bende faydalanayım (: ve ciddi ciddi emekli maaşımız asgari ücretten niye düşük?
Ajancim hafiza problemin mi var hep söylüyoruz inatla verdiğiniz oylar yüzünden memleket bu halde.
2006 yılında kabul edilen ve 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile,
Aylık Bağlama Oranı (ABO) ve büyümeden alınan pay düşürülmüş, bu da emekli maaşlarının asgari ücret karşısında zamanla gerilemesine neden olmuştur.
2006 da emekli maaslari asgari ucretten % 25 daha fazlaydı. Simdi ise gitgide erimeye mahkum maas demeye bile bin şahit ister. Her gün simit bile alınamaz paraya maaş mı denir.
-
ajan sana kötü haberim var
bu tüik verilerine bakarak
%12 15 arası bi zam anca alırsınız . malesef .
-
korkarabatak bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
ama ciddi ciddi maaşımız asgari ücretten niye düşükki? 65 yaşında emekli olan birine yeter mi bu para?
Ajancim hafiza problemin mi var hep söylüyoruz inatla verdiğiniz oylar yüzünden memleket bu halde.
2006 yılında kabul edilen ve 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile,
Aylık Bağlama Oranı (ABO) ve büyümeden alınan pay düşürülmüş, bu da emekli maaşlarının asgari ücret karşısında zamanla gerilemesine neden olmuştur.
2006 da emekli maaslari asgari ucretten % 25 daha fazlaydı. Simdi ise gitgide erimeye mahkum maas demeye bile bin şahit ister. Her gün simit bile alınamaz paraya maaş mı denir.
hafıza problemim zaten var ama babam bu konuda teşhisi tam koymuş; "işine gelen şeyleri hatırlıyor" diyo (: evet haklı da benim alt beynim hasar almış, böyle çok basit ulan hiç unutmamam gerek dediğimiz şeyleri çok rahat unutabiliyorum. istediğim şeyleri de devamlı tekrar yaparak alt beynime kazıyorum.
emekli maaşımız öyleymiş. tayyip babamız işini bilir (;
-
samaccc bunu yazdı
ajan sana kötü haberim var
bu tüik verilerine bakarak
%12 15 arası bi zam anca alırsınız . malesef .
hocam benim gibi adama şuanki durumuma göre şuanki maaşımız bile çok (: bu konuda başka şeyler yazmayım kulaklarımı çınlatmayın (:
-
Ajan sokim sana
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Ajan sokim sana
ben ne yaptımki abicim?
dikkatli ol +18 şeyler yazma yoksa under. amcamız hazır kıta bekler (: yazacaksanda pm at orda herşey serbes (;
-
oylar yeniden refah partisine (:
https://www.facebook.com/reel/1634547254488159
fatih erbakan baba'mız ne güzel açıklamış (((:
harbi harbi kime oy vereceğinden fikri olmayan, niyeti olmayan benim yüzü suyum hürmetime yeniden refah partisine oy atabilir (: iktidara gelince zammı yapınca söz kulaklarınızı çınlatacam (:
şuan için 20.000 liracık para yeter mi? sonra aybaşı gelmiyor :DDD
beni tayyip baba'ya şikayet etmeyin hee (;
-
ajan yetiyordu oyle diyordun.
-

-
Hay senin maaşınında ben