folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Emekli Maaşımızla İlgili

Emekli Maaşımızla İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

arkadaşlar zaten düşünüyordum konusunu açmaya niyetliydim ki siteleri takip et/etme şeysi çıkıyorya takip ettiğim haber sitelerinden haberi geldi;

https://www.t24.com.tr/haber/kulis-emekli-ayliklarina-asgari-ucret-duzenlemesi-gelebilir-torba-kanun-da-yolda,1287219

bu asgari ücret dediğimiz aylık her ihtiyacın en asgari/düşük seviyede karşılanmasıyla belirlenen para değil mi? asgari ücret;

SGK Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 01.01.2026 tarihinden itibaren uygulanacak asgari ücret tutarı; brüt 33.030,00 TL, net 28.075,50 TL olarak belirlenmiştir.

en düşük emekli maaşı;

Emekli zammı için 6 aylık toplam enflasyon oranının ortaya çıkmasına sayılı günler kaldı. Emekli maaşı zamlarına yönelik enflasyon rakamlarına göre farklı zam senaryoları gündeme geldi. Bununla beraber emekliler için yeni bir gelişme daha yaşandı. 16 bin 881 lira olan en düşük emekli maaşının arttırılması için düğmeye basılıyor. Meclis'in yeni yılda ilk işi, en düşük emekli maaşını 19 bin lira civarına yükseltecek düzenlemeyi yasalaştırmak olacak.

hadi beni geçin ben istisna durumdayım. 88 doğumluyum 2019 ocak ayında maaş almaya başladım 31=otuzbir yaşında kim emekli olabilmiş (((: ama ciddi ciddi maaşımız asgari ücretten niye düşükki? 65 yaşında emekli olan birine yeter mi bu para?

bize dua edinde asgari ücretle eşitlensin maaşımız. manayla bende faydalanayım (: ve ciddi ciddi emekli maaşımız asgari ücretten niye düşük?

ajan1111 tarafından 31/Ara/25 15:25 tarihinde düzenlenmiştir

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

ama ciddi ciddi maaşımız asgari ücretten niye düşükki? 65 yaşında emekli olan birine yeter mi bu para?

bize dua edinde asgari ücretle eşitlensin maaşımız. manayla bende faydalanayım (: ve ciddi ciddi emekli maaşımız asgari ücretten niye düşük?

Ajancim hafiza problemin mi var hep söylüyoruz inatla verdiğiniz oylar yüzünden memleket bu halde.

2006 yılında kabul edilen ve 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile,

Aylık Bağlama Oranı (ABO) ve büyümeden alınan pay düşürülmüş, bu da emekli maaşlarının asgari ücret karşısında zamanla gerilemesine neden olmuştur.

2006 da emekli maaslari asgari ucretten % 25 daha fazlaydı. Simdi ise gitgide erimeye mahkum maas demeye bile bin şahit ister. Her gün simit bile alınamaz paraya maaş mı denir.

tabi lan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

ajan sana kötü haberim var

bu tüik verilerine bakarak 

%12 15 arası bi zam anca alırsınız . malesef  .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

ama ciddi ciddi maaşımız asgari ücretten niye düşükki? 65 yaşında emekli olan birine yeter mi bu para?

Ajancim hafiza problemin mi var hep söylüyoruz inatla verdiğiniz oylar yüzünden memleket bu halde.

2006 yılında kabul edilen ve 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile,

Aylık Bağlama Oranı (ABO) ve büyümeden alınan pay düşürülmüş, bu da emekli maaşlarının asgari ücret karşısında zamanla gerilemesine neden olmuştur.

2006 da emekli maaslari asgari ucretten % 25 daha fazlaydı. Simdi ise gitgide erimeye mahkum maas demeye bile bin şahit ister. Her gün simit bile alınamaz paraya maaş mı denir.

hafıza problemim zaten var ama babam bu konuda teşhisi tam koymuş; "işine gelen şeyleri hatırlıyor" diyo (: evet haklı da benim alt beynim hasar almış, böyle çok basit ulan hiç unutmamam gerek dediğimiz şeyleri çok rahat unutabiliyorum. istediğim şeyleri de devamlı tekrar yaparak alt beynime kazıyorum.

emekli maaşımız öyleymiş. tayyip babamız işini bilir (;

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

ajan sana kötü haberim var

bu tüik verilerine bakarak 

%12 15 arası bi zam anca alırsınız . malesef  .

hocam benim gibi adama şuanki durumuma göre şuanki maaşımız bile çok (: bu konuda başka şeyler yazmayım kulaklarımı çınlatmayın (:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Ajan sokim sana

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

Ajan sokim sana

ben ne yaptımki abicim? 

dikkatli ol +18 şeyler yazma yoksa under. amcamız hazır kıta bekler (: yazacaksanda pm at orda herşey serbes (;

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

oylar yeniden refah partisine (: 

https://www.facebook.com/reel/1634547254488159

fatih erbakan baba'mız ne güzel açıklamış (((:

harbi harbi kime oy vereceğinden fikri olmayan, niyeti olmayan benim yüzü suyum hürmetime yeniden refah partisine oy atabilir (: iktidara gelince zammı yapınca söz kulaklarınızı çınlatacam (:

şuan için 20.000 liracık para yeter mi? sonra aybaşı gelmiyor :DDD

beni tayyip baba'ya şikayet etmeyin hee (;

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

ajan yetiyordu oyle diyordun. 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Hay senin maaşınında ben 

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 1702 Toplam Mesaj: 35
emekli maaşı ve asgari ücret