folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder En Çok Ne Kadar Uyanık Kaldınız?



En Çok Ne Kadar Uyanık Kaldınız?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2004
    Erkek

    Bir insan hiç uyumadan kaç saat durabilir?

    Bu sorunun deneysel olarak cevabı 264 saat, yani yaklaşık 11 gün. 1965 senesinde, Randy Gardner adında, 17 yaşında bir lise öğrencisi, bir bilim fuarında bu dünya rekorunu elde etti. Başka birçok araştırmada, normal bireylerin sekiz günden on güne kadar uyanık kaldığı, dikkatle yürütülen deneyler yapılmış. Bu bireylerden hiçbirinde ciddi tıbbi, sinirsel, fizyolojik ya da psikiyatrik problemler görülmemiş. Bununla birlikte, deneye katılanların hepsi de, uykusuzluk arttıkça, ilerleyen ve belirginleşen bir şekilde konsantrasyon sağlamada, motive olmada, algılamada ve diğer yüksek zihinsel süreçlerde zayıflamışlar.

    Buna rağmen, bütün denekler, bir-iki günlük uykudan sonra normal hallerine dönmüşler. Başka bazı araştırmalar, askerlerin savaş sırasında dört gün boyunca uykusuz kaldığını, ya da ilaç verilmeyen manik hastalarda üç-dört gün boyunca uykusuzluk görüldüğünü rapor ediyor.

    Fakat burada "uyanık kalmak" sözünün anlamını iyice düşünmek gerekiyor. Uykusuzluktan dolayı gerçekleşen trafik kazalarını biliyoruz. Randy Gardner da deneyi sırasında "uyanıktı". Fakat bilinçlilik açısından bakılırsa, bu çetin sınavın sonunda işlevini tamamıyla yitirmişti.

    Chicago Üniversitesinde, Allan Rechtschaffenin uyku laboratuvarında sıçanlarla yapılan deneylerde, iki hafta boyunca uyumamanın bu hayvanlarda ölümle sonuçlandığı görülmüş. Uykuya dalıp dalmadıklarını anlamak için, bu sıçanların beyin dalgaları sürekli olarak kontrol edilmiş. Hayvanlar her seferinde, uykuya dalar dalmaz uyandırılmış. Ölüm sebebi kesin olarak açıklanamamış fakat bütün vücudun, içinde bulunduğu hipermetabolizmayla ilgili olabileceği öne sürülmüş.

    Çok nadir görülen Morvan sendromu gibi bazı hastalıklarda da hastanın aylarca hiç uyuyamadığına rastlanmış. Hastanın kendini uykulu ya da yorgun hissetmediği, fakat genellikle aynı zaman aralığında halüsinasyonlar gördüğü saptanmış.

    Sonuç olarak bir insanın hiç uyumadan ne kadar durabileceği sorusunun cevabı tam anlamıyla açıklanmış değil. Chicago Üniversitesindeki sıçan deneylerinin aksine uykusuzluktan ölen hiçbir insan rapor edilmiş de değil. Fakat uykunun ertelenebilse de hayatımızdan çıkaramayacağımız birşey olduğu bir gerçek.

     

    kaynak: Tübitak


    ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yokumben
    yokumben's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2009
    Erkek

    40 saat rahat vardır .d


    Çeker-Çizer-Söver
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    40 saat filan hiç uyumamıştım.Üni de sınav vardı akşam çalışırım diyordum akşam oldu yemek yapma  pc de takılma filan zaman geçmiş saat gece 4 olmuştu ev arkadaşım ben uyumıcam dedi zaten 190 tane formül ezberlemem gerekiyordu 60 70 tanesini bir kağıda yazdım kopya deil ama büyük bir kagıda zaten yazarken cogu aklımda kalmıştı saat de sabah 8 olmuştu zaten direk öyle sınava girdim sınavdanda 6 üzeriinden 4 almıştım. 40 saat uyumadan sınava girmiş oldum değişik bir anı oldu benim için.


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2008
    Erkek

    Final haftasında 50 saat falan hiç uyumamıştım.
    Nescafe, çay, meyve suyu.. ne bulduysam içmiştim :)


    İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    2 gün


    The king is bleeding.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    1 hafta

    diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    küçükken 3 gün olmuştu sanırım çok çikolata yemiştim sonrası malumunuz

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    svs
    svs's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2007
    Erkek

    şu an 36 saati aştım başım agrıyo uykum var uyuyamıyom


    Hep kardeş olacak değiliz ya, yaşasın halkların sevgililiği...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    21 saat falandı en fazlası uyku gibisi yok uyuyun cemaaaaaat :D

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ocak/2003
    Erkek

    69 saat yatmadan durdum  gozlerimde ve basimda acayip bir agri vardi 3 tane agri kesici  atmama ragmen.Konsatre 0  birsey sorduklarinda cevap  verirken teklemeler  falan, algi sorunlari...Kendimi bi sise jd icmis gibi hissediyodum.Cok boktan  birseydi...


    Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
Toplam Hit: 10565 Toplam Mesaj: 98