En Uygun Mac?(Swift Programlama İçin)
-
Hocalar bizim okulda apple cı bir hocamız, bizim bilgisayar müh. 1.sınıflarla ilgilenecekmiş sağolsun. Ama dedi ya bilgisayarınıza sanal işletim sistemi kuracaksız, ya da imkanlarınızı zorlayın dedi. Burada pupa diye bir yer var gittik arkadaşlarla :D Adam dedi siz öğrencisiniz size indirim yapayım dedi bir alet gösterdi 10k ya indirdi fiyatını 11-12k dan, söylediğine göre. Her neyse yok hocam sağol dedik sonra bize dizüstü bilgisayar olanları gösterdi onda indirim yaptı bize ondada fiyatı 4k ya indirdi. Hayır bu 4k dediği bilgisayarda ekran kartı bile yok, şimdi o kadar para verirsem içim 4 sene yanar yani :D
Belki forumda ikinci el mac cihaz satan vardır ucuza? Veya sizce en uygun ne almalıyım. Sadece küçük swift uygulamaları yazmak için? Virtual machine yapsam çok sıkıntı çıkartır mı, daha önceden hiç denemedim?
-
mac mini alın yeterli olur size. ikinci el 1000 tl ile 1500 arası temiz birşey alın tmmdır.
-
hocam niye sıfır ürün almaya gidiyorsunuz ?
ya mac mini alın ikinci el temiz bi'şey bulup. lab dersinde falan lazım olacaksa okula flnda götürürsünüz çantaya atıp , orada monitöre bağlarsınız
ya da macbookpro alın ikinci el ordan yürüyebilirsiniz gayet rahat.
para çok diyorsanız o başka tabi de, programlama dersinde hoca istedi diye 5-10 bin e makine almak nedir ya :) -
Mac book pro al. Macmini isini gorurmu evet gorur ama okula vs monitor mu tasican.
2. El bi macbook pro 2bin liraya alirsin rahat rahat kullanirsin hdd den ssd ye gecersin bi sure sonra da .
-
Hocam, vm ile yapmak ciddi anlamda sabır gerektiriyor
os kur, xcode kur felan fişman.
-
hocam 750tl ye falan 2012 versiyonlarından 2.el mac mini al. üstünde ki 5400rpm i atıp ssd tak. toplamda 1000tl ye halledersin. tabi monitör niyetine kullanabileceğin birşeylerinin olduğunu varsayıyorum.
Özellikle 2012 versiyonlarından dedim. Çünkü daha yeni versiyonarında ram vb.. değiştiremezsin. 3.nesil işlemci olduğu için ssd'de destekliyor ;)
-
i7 işlemciye wm ile yosemite kurdum sorunsuz çalışıyor. Torrentlerde wm image dosyaları bulunuyor. appstore bile bağlanıyor. Tam ekran sıkıntı yok, ancak xcode için aşırı yavaş deniliyor ben dememedim daha
ZaZu tarafından 30/Ara/15 14:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Tabikide hackintosh rullz.
http://www.tonymacx86.com/laptops/
-
baba3232 bunu yazdı
ya şu hackintosh olayını bende yapmak istiyorum hackintoshda xcode kullanan varmıdır aramızda ?
-
Gel hocam derdine çare bende
3 bine sana macbook pro retina
512 gb ssd
gt 650m ekran
8 cigolayt ramli modeli bırakayım
Yatıo köşede alet pek kullanmaz oldum
-
LuCiFeR bunu yazdıbaba3232 bunu yazdı
ya şu hackintosh olayını bende yapmak istiyorum hackintoshda xcode kullanan varmıdır aramızda ?
Şahsen kullanmıyorum hocam fakat kurulabilir bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum açıkçası.Sanal makineye kuranlar var sonuçta reel olarak kurduğun sistem kadar performans alamazsın ama.Şunuda belirtmekte fayda var 3d çalışacaksanız yeni nesil notebooklar genelde nvidia optimus olduğundan mütevellit hackintosh kurulumlarda sadece işlemci grafik yongasını kullanabilirsiniz.Bunuda belirtmiş olalım.