folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Eşek Arısı İçin İlac Önerisi

Eşek Arısı İçin İlac Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Merhaba. Cam balkonun köşesinden giren bir eşek arısı dadandı. Muhtemelen cam balkonun tepe profiline yuva yaptı. Girdiği tarafı kapatsakta evimizde engelli olduğundan cami kullanamıyoruz.  Ben çalıştığım için arıyı yakalayamadım bir türlü. Arı siyah iki boğumlu arılardan. Trendyol da ilaç firmalarına soru sordum arilar konusunda cevap vermediler.

Kothrine veya Raid bu arıya çözüm olur mu? Birde fare yapiskanina et koyup yakalananlar var. Bizim arı olup olmadığını anlayamayacağım için bu ikinci planda(etrafta çok yaban arısı var)

İlaç tavsiyesi verebilecek olan var mı?

tarzan tarafından 11/Ağu/25 20:53 tarihinde düzenlenmiştir

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

hacım düz sinek ilacının öldüremediği arı görmedim ben. çiftlikte sarıca arı avlıyorum yuvalarına basıyorum ama biraz bol sıkacaksın. ayrıyetten mazot da çok etkili fısfıs bir şişeye doldurup yuvaya ve üzerlerine sıkınca hepsi mahvoluyor ve uçamaz hale geliyorlar. k othrine deneyip başarısız olmuşum gibi bir anı var kafamda oldukça önceye ait ama emin değilim kesinlikle.

Bonibon tarafından 11/Ağu/25 20:48 tarihinde düzenlenmiştir

om mani padme hum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

@Bonibon hocam benzin kullandıkları videolar var ama mazot kesin mi?

Ha bu arada amacım sıkıp işe gitmek. Gün içinde etkisini gösteren birşey lazım. Çünkü nerede olduğuna emin değilim 🙂

tarzan tarafından 11/Ağu/25 20:50 tarihinde düzenlenmiştir

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

mazot kesin çünkü denedim. yani olduğu yeri bulman lazım her türlü bence. pencere pervazının altını vesaire inceleyebilirsin. bu götü uzun ince arılardan bahsediyorsan çamurdan bıldırcın yuvası gibi küçük bir yuva araman gerek.

om mani padme hum
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

gece bi avuç DDT atıyorsun, sabah toplu katliamın kalıntılarını seyredersin (:

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek
    muaythaist bunu yazdı

hacım bu malzeme kanserojen bok gibi zararlı ve tedavülden kalkan bir şey değil mi her şeyi geçtim nerden bulacak adam bunu hem

om mani padme hum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Yav he he
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Bundan hocalar. Önce Raid alayım bakayım. Bir deneyeyim. Bunlar istilaciymis acimayin bunlara 🤣

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

öyleyse hocam dediğim gibi klasik bir petek vesaire yerine çamurdan yuvalar arıyacaksın. bunlardan çok gördüm ama hiç saldırgan bir tavırları olmadı bana  karşı. diğer arılara göre biraz daha hantal ve sakin tabiattalar sanırım insanlara karşı ama yine de kurtulmak en iyisi.

om mani padme hum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Hocam kardeşimin hareket alanı dar. Bir balkonda oturmasi vardi, onuda bu elinden aldı. Aslında girdiği yeri kısmen kapattım ama vazgeçmiyor. Bugün üst profilden kanat sesi geliyor diyorlardı. Yalnız olmayabilir yani. Bugün sipariş vereyim cuma ancak gelir zaten. Raid alayım birinci adım olarak. Sağolun dostlar 🙂

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    Bonibon bunu yazdı
    muaythaist bunu yazdı

hacım bu malzeme kanserojen bok gibi zararlı ve tedavülden kalkan bir şey değil mi her şeyi geçtim nerden bulacak adam bunu hem

evet o (:

cocuklugumda her ciftcinin evinde vardi,

oldurulmek istenilen canliya bi avuc serpilen efsanevi beyaz tozdu.

serpilen canli öldü, serpen öldü, serpilen mekan öldü, sanirim dedigin gibi, ureten dagitan getiren goturen herkes öldü :/

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
Toplam Hit: 1406 Toplam Mesaj: 21
raid eşek arısı yaban arıları detan kothrine