Eski Premium SUV

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaid
    kaid's avatar
    Erkek

Herkese merhabalar. Sayın müridler mürideler elimde 1 milyon civarı duran bir para var. Bu parayla eski ama premium bir suv almak istiyorum. Evet galeri işi yapıyorum ama bir tane bile suv alıp satmadım sevmemde zaten. Eski mercedeslerle uğraştım hep, w140 kasadan tutun w124 ardından w126 w211 w221 gibi çeşitli mercedeslere bindim ve severek bindim, hepsine ayrı ayrı aşığımdır. Lakin artık gerek canım ülkemin güzel yolları olsun gerekse artık yere yakın oturmak istemediğimden suv binmek istiyorum. Yeni model peugeot önerisi falan olmasın lütfen hiç sevmem. Suv diyorsam gerçek bir suv arıyorum q7 gibi veya mercedes ml serisi gibi hatta navigator gibi. Lakin bu eski suv ne kadar masraf açar hangi suv bütçem dahilindedir hangisi beni çok fazla üzmeden sinir hastası etmeden konfor sunabilir bilmiyorum. Bilenler var ise yorumlarını hevesle bekliyorum. Teşekkürler herkese.

Uzaylılar tarafından kaçırıldım. Evet 'tarafından'
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Açık konuşayım o rakama alacağın eski premium model SUV nikahına geçer. Satsan satılmaz, atsan atılmaz. Masrafları bıktırır. Özellikle BMW ve Range Rover'a sakın bulaşma.

Mal İngilizler nasıl bir mühendislik kasmışlarsa en basit tamirde bile aracın kabini yukarıya kaldırılıyor motor ve şanzımanda ayrılıyor. Bunuda her usta yapamıyor. Yapanlarıda bir güzel öpüyor.

https://youtu.be/b6Ek7QqLI4g?si=I1N2gMvASbAKCq75

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaid
    kaid's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Açık konuşayım o rakama alacağın eski premium model SUV nikahına geçer. Satsan satılmaz, atsan atılmaz. Masrafları bıktırır. Özellikle BMW ve Range Rover'a sakın bulaşma.

Mal İngilizler nasıl bir mühendislik kasmışlarsa en basit tamirde bile aracın kabini yukarıya kaldırılıyor motor ve şanzımanda ayrılıyor. Bunuda her usta yapamıyor. Yapanlarıda bir güzel öpüyor.

https://youtu.be/b6Ek7QqLI4g?si=I1N2gMvASbAKCq75

Masrafı elbette olacak ama ben zaten eski mercedesleride biraz biraz yaptırarak binmiş sürmüş ve sağlam bir şekilde de satmış biriyim. Doğru bakımla doğru ustayla yapılmayacak motor yoktur bana göre. Sadece örnek veriyorum krank mili sensörüne 10k vermek istemiyorum. Veya hangi şehrin sanayisine gitsem ustasını bulabileceğimden emin olmak istiyorum. Başka forumlarda cayenne 3.6 s motorlu olandan ve 3.0 tdi olan q7 lerden bahsedilmiş bilenlerin yarısı çok seviyor çok memnun diğer yarısı ise nefret etmiş bir halde. İstiyorum ki w140 s320 long m104 motor kodlu gibi bir araç gibi olsun 40-50 harcayarak yürütebileyim yolda bırakır mı acaba diye düşünmeden bineyim geri kalan sorunlarını zaten hallettiririm. Sonuçta premium suv istiyorum eski istiyorum illaki nazı olacak o naza katlanacağız elbette.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Volvo xc90

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaid
    kaid's avatar
    Erkek
    whoobay bunu yazdı

Volvo xc90

Hangi motoruna taş gibi dersiniz ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaid
    kaid's avatar
    Erkek

Araştırıyordum landcruiser toyota çıktı karşıma. 2000 model 4.7 motor 8 silindir benzinli bir canavara sahip. Bilenler var ise duymak isterim bu arabayı aşırı maliyetli olur mu bana 350.000 kmde örneklerini görüyorum şuan sahibinden üzerinden

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Kaid Bey kendinize yazık edersiniz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hocam seni inan çok iyi anlıyorum bende W124 kasa ve kedi göz Mercedes hastasıyım. Fakat bu saydığın araçlar onlara benzemez. Neden ? Mercedes'in o modelleri çok sağlam ve sorun çıkarırsa ustası ve çıkma parçaları rahat bulunuyor. Hatta ben Almanya'daki oto mezarlığından tırla yedek parça getirtmiş adamım. Ama her kuşun eti yenmez bilmem anlatabildim mi ? Arabayı yürütmeyi geçtim bahsettiğin motorların yaktığı yakıttan haberin var mı ? Yakıt masraflarının altından kalkabilmen için petrol kuyunun olması gerek. :D

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaid
    kaid's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Hocam seni inan çok iyi anlıyorum bende W124 kasa ve kedi göz Mercedes hastasıyım. Fakat bu saydığın araçlar onlara benzemez. Neden ? Mercedes'in o modelleri çok sağlam ve sorun çıkarırsa ustası ve çıkma parçaları rahat bulunuyor. Hatta ben Almanya'daki oto mezarlığından tırla yedek parça getirtmiş adamım. Ama her kuşun eti yenmez bilmem anlatabildim mi ? Arabayı yürütmeyi geçtim bahsettiğin motorların yaktığı yakıttan haberin var mı ? Yakıt masraflarının altından kalkabilmen için petrol kuyunun olması gerek. :D

Yakıtla alakalı bir sorunum yok çok şükür. Şimdi şöyle kenarda zaten e350 cdi coupe bir mercedesim var. Ayrıyetten w140 s320 long sürüyorum gündelik olarak. Ama işte böyle sahile girebileceğim arnavut kaldırımda alt takımını dert etmeden sürebileceğim yaylaya çıktığımda manzaramı kapatacak kadar büyük ama yayladan inerken yolda bırakmayacak kadar sorunsuz bir SUV yok mudur bu memlekette. 1 milyona alsam 300 350 harcasam adama dönmez mi bu meretler ? Ne mercedesler topladım bizzat ve topladıklarımı uzun süre kullandım bir defa yolda kalmadım çevremin yıkık çürük dediği arabaları yürümez dediği arabaları şaha kaldırdım ve hala şahtan aşağı inmediler çok şükür (: Bunu eski gerçek bir suv ye yapamaz mıyız yok mudur bir yolu yordamı eyyyy müridler kanım kaynıyor o yayladaki kocaman eski suvlere insanın onlara binip yayladan basa basa inesi geliyor. Mercedeslerle yaylaya gittiğimde alt takımlarına çok üzülüyorum onlara bu eziyeti yapmak istemiyorum. Yayla diyorum ama offroad aracı aramıyorum elbette (:

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaid
    kaid's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

Kaid Bey kendinize yazık edersiniz.

Yapmayınız efenim yoksa bir tecrübe mi var bu konuda var ise bilgilendirin beni, kafama vura vura vazgeçirin gerekirse belkide geri dönülemez bir yola giriyorumdur farkında değilimdir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

düzgün bir xtrail bul yada rav4 

mümkünse 2015 üstü

bin rahat rahat , gidipte eski range dir mersodur vb bişi bakarsan sen değil araba sana biner.

Toplam Hit: 1508 Toplam Mesaj: 33
bütçe mercedes araç alımı mercedes jeep suv audi