folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Esnemek Psikolojik Mi

Esnemek Psikolojik Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

esnemek gülmek gibi bulaşıcıdır 

bulunduğun ortamda derinden esnersen etrafındakilerinde esnemeye başladığını görebilirsin .

(bilen birine kuruşun döktürmen işe yarayacaktır (denendi onaylandı) )

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

saçmalamayn hacı elinizde olmayan şey niye mekruh günah haram falan olsun, esneyin geçin

neymiş şeytan burnuna üflüyormuş bilmemneymiş

daha çok psikolojik bir şey olduğunu düşünüyorum ben. mesela üç kişilik bi ortamda iki kişi birbiriyle anlaşıp göstere göstere sırayla esnerse üçüncü de esniyor istemsiz olarak %90

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Beyni serinlettiğine dair araştırmalar var. Link paylaşamıyorum teldeyim. 

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

2 sayfa mesaj 14 post + 1 konu başlığı

15 kere esnedim yemın ederim harbıden böyle birşey yok abi :D

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Gerçek "Bilgi" burada: http://www.evrimagaci.org/fotograf/73/5757

Bi de kim demiş esnemek mekruh diye? vay amk ya.

Daniel-Koo tarafından 07/Ara/14 14:21 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

benim bildiğime göre esnerken ağız kapatmamak ve namazda esnerken ağzı açık tutmak mekruh... diye biliyorum 
    bir de sol elin içi ile esnenen ağız kapatılmaz oda mekruh + 
    namazda esneme gelince sağ elin içi ile ağzın kapatılması gerekir diye biliyorum gene 
    edit ; sağ elin dışı ile kapatılması gerekiyormuş
     kaynak: Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali

akmarky tarafından 07/Ara/14 14:59 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

benim bildiğime göre esnerken ağız kapatmamak ve namazda esnerken ağzı açık tutmak mekruh... diye biliyorum 
    namazda esneme gelince sağ elin içi ile ağzın kapatılması gerekir diye biliyorum gene

kim koyuyor abi bi kuralları kafasına göre mekruh falan?

zararı ne söyler misin? Allah böyle bir şey hakkında hüküm vermemiş, insanların koyduğu hükümlere inanarak, inandığınız din ile çelişiyorsunuz.

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

zararı ne söyler misin? Allah böyle bir şey hakkında hüküm vermemiş, insanların koyduğu hükümlere inanarak, inandığınız din ile çelişiyorsunuz.

valla hacı benim inandığım Din kültüründe; Allah gönderdiği Peygamberinin söyledikleri yapıp veya yapmama göre beni tarifelendirilmiş bunlar göz önüne bulundurulduğunda benim dinimdeki peygamber böyle yapmış veya yapmamış yapın demiş veya dememiş bunun bilgisinide döneminde yaşayan bir sonraki nesile aktaran ve bana gelen kitaplardan öğreniyorum ve içim rahat senin kendi kültüründe düşündüğün gibi kafama göre deği kendi aklımda tutarlı kendimi ikna ettiğim, inandığım Allaha dayanan kaynak bilgim var 
    :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

Olayi dini boyuta getirmissiniz de hocam bu bilinen birsey ilk defa duydun diye yok mu dicez.

Baska bir sorum namaz kilarken esnediginde sen napiyorsun genel olarak kilarken yani?

Bir baska sorum namaz disinda da mesela esnerim fakat bir defa hadi bes defa olsun. Namazdayken hic agzim kapanmiyor yeri geliyor tamam psikolojik diyelim

Vesvese denen sey nedir? Allah seytan vesvesesinden uzak durun diyor mu demiyormu? 

Peki esnemek seytanin deyim yerindeyse picligine yaptigi birseyse bizim uzak durmamiz gerekmezmi?

Bana gore sirf namaz kilarken kildigimiz namazdan bi bok anlamayalim uyku aklimiza gelsin diye bir vesvese geliyor. Bundan elimizden geldigince uzak durmaliyiz. Bunun neresi islama aykiri hemen neyine cebellendin yok uydurma falan diye. 

iyibu! yeniden..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

Olayi dini boyuta getirmissiniz de hocam bu bilinen birsey ilk defa duydun diye yok mu dicez.

Baska bir sorum namaz kilarken esnediginde sen napiyorsun genel olarak kilarken yani?

Bir baska sorum namaz disinda da mesela esnerim fakat bir defa hadi bes defa olsun. Namazdayken hic agzim kapanmiyor yeri geliyor tamam psikolojik diyelim

Vesvese denen sey nedir? Allah seytan vesvesesinden uzak durun diyor mu demiyormu? 

Peki esnemek seytanin deyim yerindeyse picligine yaptigi birseyse bizim uzak durmamiz gerekmezmi?

Bana gore sirf namaz kilarken kildigimiz namazdan bi bok anlamayalim uyku aklimiza gelsin diye bir vesvese geliyor. Bundan elimizden geldigince uzak durmaliyiz. Bunun neresi islama aykiri hemen neyine cebellendin yok uydurma falan diye. 

namaz kılarken esneme geliyorsa "esnememeye" özen gösterebilirsin ama esnersen de sorun olmayacak.

Allah seni kendi kitabında "esnemeyin" diyerek kısıtlamamış. Namaz esnasında "esnediğinde" bir sorun olmayacağına göre?

Esnemek namazını engellemez, bunun içinde vesvese denmesi biraz zor. Vesvese, seni yapacak olduğun ibadetlerden uzaklaştırır. Yani inanışa göre bu böyledir.

Şeytan, Adem'e "vesvese" vererek ne yaptırdı? esnetti mi yoksa süslü sözlerle kandırıp "ağaca yaklaşmasını mı" sağladı?

ne diyon?
Toplam Hit: 7509 Toplam Mesaj: 64