Esnemek Psikolojik Mi
-
esnemek gülmek gibi bulaşıcıdır
bulunduğun ortamda derinden esnersen etrafındakilerinde esnemeye başladığını görebilirsin .
(bilen birine kuruşun döktürmen işe yarayacaktır (denendi onaylandı) )
-
saçmalamayn hacı elinizde olmayan şey niye mekruh günah haram falan olsun, esneyin geçin
neymiş şeytan burnuna üflüyormuş bilmemneymiş
daha çok psikolojik bir şey olduğunu düşünüyorum ben. mesela üç kişilik bi ortamda iki kişi birbiriyle anlaşıp göstere göstere sırayla esnerse üçüncü de esniyor istemsiz olarak %90
-
Beyni serinlettiğine dair araştırmalar var. Link paylaşamıyorum teldeyim.
-
2 sayfa mesaj 14 post + 1 konu başlığı
15 kere esnedim yemın ederim harbıden böyle birşey yok abi :D
-
Gerçek "Bilgi" burada: http://www.evrimagaci.org/fotograf/73/5757
Bi de kim demiş esnemek mekruh diye? vay amk ya.
Daniel-Koo tarafından 07/Ara/14 14:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Daniel-Koo bunu yazdı
benim bildiğime göre esnerken ağız kapatmamak ve namazda esnerken ağzı açık tutmak mekruh... diye biliyorum
akmarky tarafından 07/Ara/14 14:59 tarihinde düzenlenmiştir
bir de sol elin içi ile esnenen ağız kapatılmaz oda mekruh +
namazda esneme gelince sağ elin içi ile ağzın kapatılması gerekir diye biliyorum gene
edit ; sağ elin dışı ile kapatılması gerekiyormuş
kaynak: Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali
-
akmarky bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
benim bildiğime göre esnerken ağız kapatmamak ve namazda esnerken ağzı açık tutmak mekruh... diye biliyorum
namazda esneme gelince sağ elin içi ile ağzın kapatılması gerekir diye biliyorum genekim koyuyor abi bi kuralları kafasına göre mekruh falan?
zararı ne söyler misin? Allah böyle bir şey hakkında hüküm vermemiş, insanların koyduğu hükümlere inanarak, inandığınız din ile çelişiyorsunuz.
-
Daniel-Koo bunu yazdıakmarky bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
namazda esneme gelince sağ elin içi ile ağzın kapatılması gerekir diye biliyorum genekim koyuyor abi bi kuralları kafasına göre mekruh falan?
zararı ne söyler misin? Allah böyle bir şey hakkında hüküm vermemiş, insanların koyduğu hükümlere inanarak, inandığınız din ile çelişiyorsunuz.
valla hacı benim inandığım Din kültüründe; Allah gönderdiği Peygamberinin söyledikleri yapıp veya yapmama göre beni tarifelendirilmiş bunlar göz önüne bulundurulduğunda benim dinimdeki peygamber böyle yapmış veya yapmamış yapın demiş veya dememiş bunun bilgisinide döneminde yaşayan bir sonraki nesile aktaran ve bana gelen kitaplardan öğreniyorum ve içim rahat senin kendi kültüründe düşündüğün gibi kafama göre deği kendi aklımda tutarlı kendimi ikna ettiğim, inandığım Allaha dayanan kaynak bilgim var
:) -
Daniel-Koo bunu yazdıakmarky bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
Olayi dini boyuta getirmissiniz de hocam bu bilinen birsey ilk defa duydun diye yok mu dicez.
Baska bir sorum namaz kilarken esnediginde sen napiyorsun genel olarak kilarken yani?
Bir baska sorum namaz disinda da mesela esnerim fakat bir defa hadi bes defa olsun. Namazdayken hic agzim kapanmiyor yeri geliyor tamam psikolojik diyelim
Vesvese denen sey nedir? Allah seytan vesvesesinden uzak durun diyor mu demiyormu?
Peki esnemek seytanin deyim yerindeyse picligine yaptigi birseyse bizim uzak durmamiz gerekmezmi?
Bana gore sirf namaz kilarken kildigimiz namazdan bi bok anlamayalim uyku aklimiza gelsin diye bir vesvese geliyor. Bundan elimizden geldigince uzak durmaliyiz. Bunun neresi islama aykiri hemen neyine cebellendin yok uydurma falan diye.
-
by_Tet bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdıakmarky bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
Olayi dini boyuta getirmissiniz de hocam bu bilinen birsey ilk defa duydun diye yok mu dicez.
Baska bir sorum namaz kilarken esnediginde sen napiyorsun genel olarak kilarken yani?
Bir baska sorum namaz disinda da mesela esnerim fakat bir defa hadi bes defa olsun. Namazdayken hic agzim kapanmiyor yeri geliyor tamam psikolojik diyelim
Vesvese denen sey nedir? Allah seytan vesvesesinden uzak durun diyor mu demiyormu?
Peki esnemek seytanin deyim yerindeyse picligine yaptigi birseyse bizim uzak durmamiz gerekmezmi?
Bana gore sirf namaz kilarken kildigimiz namazdan bi bok anlamayalim uyku aklimiza gelsin diye bir vesvese geliyor. Bundan elimizden geldigince uzak durmaliyiz. Bunun neresi islama aykiri hemen neyine cebellendin yok uydurma falan diye.
namaz kılarken esneme geliyorsa "esnememeye" özen gösterebilirsin ama esnersen de sorun olmayacak.
Allah seni kendi kitabında "esnemeyin" diyerek kısıtlamamış. Namaz esnasında "esnediğinde" bir sorun olmayacağına göre?
Esnemek namazını engellemez, bunun içinde vesvese denmesi biraz zor. Vesvese, seni yapacak olduğun ibadetlerden uzaklaştırır. Yani inanışa göre bu böyledir.
Şeytan, Adem'e "vesvese" vererek ne yaptırdı? esnetti mi yoksa süslü sözlerle kandırıp "ağaca yaklaşmasını mı" sağladı?