folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Etkili Ucuz Isınma Yöntemi

Etkili Ucuz Isınma Yöntemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yustang
    yustang's avatar
    Erkek

rahmetli babaannem elektrikli battaniyede yatırmıştı. ertesi gün de beden eğitimi dersi vardı kaslar muhallebi gibi olduydu

yustang tarafından 14/Eki/25 10:17 tarihinde düzenlenmiştir

HAYATTAKİ PÜRÜZLERİ EKSİK OLAN KISIMLARINI TAMAMLAMAK İÇİN KULLAN. O ZAMAN HAYAT DAHA KULLANIŞLI VE GENİŞ OLUR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı
    Metanet bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

Günde kaç saat açılıyor, ay sonu faturaya ne kadar yansıyor.

Elektrik kw fiyati suanda evler icin 2,60 sanırım. 

Bu alet 1.5 kw, 10 saat çalışsa günde 15kw, 15x30=450kw ayda.

450x2,60= 1.170 TL aylık ekstra yansır.

Ama soyle bir durumda var, yıllık 5.000 kw yı geçersen fatura x2 gibi bir şey oluyordu.

Yani 5.000 geçersen aylık 2.340 TL biner ekstra ki bu şekilde gecersin zaten. 

Bizim aleti mi hesapladın?  Yağlı Radyatör?

1500W olan o evet.

Benim attığım alet 50-60W falan çekiyor. Başta kendini anca ısıtıyor diyorsunuz ama mesela ceketin içine kondu mu, hem biz 36.5 derece yayıyoruz hem bu alet 40-50 derece yayıyor. Bayağı ısıtıyor. Öyle uzun uzun çalıştırmak gerekmiyor.

Ama riskli tabii içinde ısınan tel var sonuçta.

https://www.mycaseshop.jp/ink67011

Daha güvenli olan ve daha hızlı ısınan şöyle bir ürün var ama hem pahalı hem de nakliyesi mümkün değil :(

Bizim alet hiçbir zaman sürekli devrede değil, yağlı radyatör bu içinde özel geç soğuyan bir yağ var.

Devreye giriyor ve çıkıyor kendi yüzey sıcaklığı ile alakalı.

Söylediğim sekilde fatura ücret yansıması oluyordu  1000 watt çalıştırma düzenimde.

Hesabı yanlış yani arkadaşın.

Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    end bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı
    Metanet bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

Günde kaç saat açılıyor, ay sonu faturaya ne kadar yansıyor.

Elektrik kw fiyati suanda evler icin 2,60 sanırım. 

Bu alet 1.5 kw, 10 saat çalışsa günde 15kw, 15x30=450kw ayda.

450x2,60= 1.170 TL aylık ekstra yansır.

Ama soyle bir durumda var, yıllık 5.000 kw yı geçersen fatura x2 gibi bir şey oluyordu.

Yani 5.000 geçersen aylık 2.340 TL biner ekstra ki bu şekilde gecersin zaten. 

Bizim aleti mi hesapladın?  Yağlı Radyatör?

1500W olan o evet.

Benim attığım alet 50-60W falan çekiyor. Başta kendini anca ısıtıyor diyorsunuz ama mesela ceketin içine kondu mu, hem biz 36.5 derece yayıyoruz hem bu alet 40-50 derece yayıyor. Bayağı ısıtıyor. Öyle uzun uzun çalıştırmak gerekmiyor.

Ama riskli tabii içinde ısınan tel var sonuçta.

https://www.mycaseshop.jp/ink67011

Daha güvenli olan ve daha hızlı ısınan şöyle bir ürün var ama hem pahalı hem de nakliyesi mümkün değil :(

Bizim alet hiçbir zaman sürekli devrede değil, yağlı radyatör bu içinde özel geç soğuyan bir yağ var.

Devreye giriyor ve çıkıyor kendi yüzey sıcaklığı ile alakalı.

Söylediğim sekilde fatura ücret yansıması oluyordu  1000 watt çalıştırma düzenimde.

Hesabı yanlış yani arkadaşın.

Arkadaş günde 10 saat aralıksız çalışacak şekilde hesaplamış.

Kaç m³ hava içeren bir odayı ısıtmaya çalıştığınıza göre, evin/odanın yalıtımına göre hesap değişir. Maximumu arkadaşın hesapladığıdır.

10 saatlik zaman diliminin %50'sinde thermostat kapatsa aleti, 1170 liraya düşer fakat dediğim üzere tavan yüksekliği ve oda genişliği önemli unsurlar.

Yağlı radyatörler iyi hoş fakat tam ısınma hissini veremiyor bana, havaya radiate ediyorlar yağda depolanan ısıyı yavaş yavaş. Öte yandan infrared olanlar direkt tenine tenine işliyor insanın, görsel olarak da ateş başı hissi veriyorlar :)

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

https://www.hepsiburada.com/xiaomi-2000w-fanli-isitici-hizli-isitma-ve-coklu-guvenlik-ozellikleri-ile-ic-mekan-kullanimi-icin-p-HBCV000078HCHS?magaza=INAR%20ticaret

Bugün geldi. Markasına güvenerek aldım. 20 metrekare gibi bir odaya koydum. Televizyonla aramda 2 metre gibi bir alan var. Ortaya yerleştirdim. Döner başlıkla çalışıyor. Son derece tatminkar. Yatak odasına da elektrikli battniye almıştım, dün gece onu da kullandım, evde aktif kullandığım başka oda yok zaten. Yalnız yaşıyorum.

Banyo dışındasıcak su ihtiyacım yok. Bu kış doğalgazı açmamayı deneyeceğim. Bakalım...

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı

https://www.hepsiburada.com/xiaomi-2000w-fanli-isitici-hizli-isitma-ve-coklu-guvenlik-ozellikleri-ile-ic-mekan-kullanimi-icin-p-HBCV000078HCHS?magaza=INAR%20ticaret

Bugün geldi. Markasına güvenerek aldım. 20 metrekare gibi bir odaya koydum. Televizyonla aramda 2 metre gibi bir alan var. Ortaya yerleştirdim. Döner başlıkla çalışıyor. Son derece tatminkar. Yatak odasına da elektrikli battniye almıştım, dün gece onu da kullandım, evde aktif kullandığım başka oda yok zaten. Yalnız yaşıyorum.

Banyo dışındasıcak su ihtiyacım yok. Bu kış doğalgazı açmamayı deneyeceğim. Bakalım...

Fanlı ısıtıcılar çok yakar hocam, ciddi yük olacaktır faturanda.

Xiaomi iyi bir marka da değil bence.

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

En etkili yöntem ısı yalıtımıdır olan ısıyı içerde tutabilmek. Evi bir tane mimardan almıştım adam içerden full yalıtım yaptırmış ankarada en yüksek verdiğim doğalgaz parası 1000 lira geçen sene oda annem bizde diye, eşim de ben de sıcak sevmeyiz. 

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Genel soruyorum doğalgazı açmayan ya sa açmayı düşünmeyen arkadaşlar için. 

ne kadar doğalgaz faturası ödüyorsunuz ortalama ? 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Bende tüplü katalitik, infrared, fanlı ısıtıcı türevleri, yağlı radyatör hepsinden var :D

Anında ısıtsın diyorsanız fanlı ısıtıcı, ama düzenli kullanılmaz hem sesi uzun zamanda rahatsız ediyor hem de hava kuruluğu yapıyor.

Yağlı radyatör hem güzel ısıtıyor, hem hava kuruluğu yapmıyor. Konfor açısından diğerleriyle mukayese bile edilemez en güzeli bu.

infrared ısıtıcı sağlık açısından çok da iyi bir şey değil. Ama ısınmayan bir ortamdaysanız karşısına geçtiğiniz de sadece böyle bir şeyle ısınabilirsiniz. 

Tüplü katalitik fena ısıtmıyor ama en tehlikelisi, en sağlıksızı, en pahalısı. Tüp çok pahalı.

braveheart tarafından 16/Eki/25 00:07 tarihinde düzenlenmiştir

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

Genel soruyorum doğalgazı açmayan ya sa açmayı düşünmeyen arkadaşlar için. 

ne kadar doğalgaz faturası ödüyorsunuz ortalama ? 

+-2500 civarı. Çok soğuklarda daha fazla. Evim 6 katlı binanın en üst katı olduğundan doğlagazı yüksek sıcaklıklarda kullanmam gerekiyor.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Öneri olarak paylaşayım.

Geçen 3 tane Altus yağlı radyatör almıştım HB den. Tanesi 2700 tl idi. Gelenlerden biri vuruk çıktı. Hanıma etme verme iade bişicik olmaz dedim ama dinlemedi. İade etti. Yenisini alalım dedik olmuş 3600 tl. İnat ettim ve 2700 tl olabilen bir şeye 3600 tl vermeyi reddettim.

Gelelim sadede. Maslakta zaman öldürürken bir Vatan Bilgisayar a gireyim dedim. Reyon sorumlusu kişi baktı sinbo zart zurt görünce yok istemem dedim. Daha kaliteli bir şey arıyorum dedim. Geçen kışın teşhir ürünlerine bakalım dedi. Stoklara girdi. Stokları eritiyoruz sekmesine tıkladı. Delonghi nin 9 10 k ürünlerini açtı. Dedim çok bu fiyatlar. Yok efendim 3900 tl ye geliyor dedi. Dedim senin canını yerim. 3 de taksit yaptı. 2 sene garanti de verdi. Tekerlekleri sildik devam. Dragon 4 modeli full dijital. 

Arayan varsa bu şekilde bir Vatan bayisine girsin sorsun benim aldığımdan var mesela 1 2 yerde daha teşhir ürünü.

Bu arada yağlı radyatör teşhirleri kesinlikle fişe takmıyoruz model olarak çıkarıyor sezon bitince kaldırıyoruz dediler.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 2125 Toplam Mesaj: 22
ekonomi kış ankara van dağlar erzurum isınmak ayaz ucuz sıcaklık