Etnik Köken Araştırma ?
-
etkin kökenimizi araştırmak için türkiyede gidebileceğimiz bir yer var mı ?
özellikle istanbulda .
-
Tahrir defterleri filan var araştırabileceğin.Osmanlı arşivleri İstanbul'da fakat sanırsam soy sop araştırmak için tutulan defterler farklı yerde diye bilmekteyim.
-
Siville paylasilmiyo, yazmistim nufusa bilgi edinme kanunundan olumsuz yanit gelmisti.
-
Vallahi nereye gidilir bilmiyorum ama bizim şeyh burada bir konu açmıştı.Deneme amaçlı 5 kişi pm atsın demişti.Gönderdim soyumu sopumu çıkardı.Nasıl yaptı falan sormadım tabi şeyh bu :)
-
www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/220900-soy-sop-meraklilari-icin-arastirma-rehberi
-
Holy sadece soyadı kanunundan sonraki soy ağacını çıkarıyor , etnik köken olayı farklı..anadolu'da yeni sayılacak bir aile iseniz pek birşey bulamazsın..holy'nin bana verdiği liste'de sadece 2 kuşak ailemiz vardı ailemiz anadolu'ya girdiğinde Dedem 6 7 yaşlarındaymış ve liste'de dedem bile yoktu aile'nin dediğine göre karapapak türk'üyüz sonradan yerleştiğimiz kars'ın Türkiyeli yerlileri ve bazı tarihcilerin söylediğine göre Ermeni'yiz ama işin aslı tam bir muamma tabi , anne tarafı'da son derece karışık .. malakan'lık ta var Türk'lük te ki kafkas halkları son derece karışık ve derin çözmen imkansız gibi birşey , nerelisin bu arada ?
-
Lemuria bunu yazdı
Holy sadece soyadı kanunundan sonraki soy ağacını çıkarıyor , etnik köken olayı farklı..anadolu'da yeni sayılacak bir aile iseniz pek birşey bulamazsın..holy'nin bana verdiği liste'de sadece 2 kuşak ailemiz vardı ailemiz anadolu'ya girdiğinde Dedem 6 7 yaşlarındaymış ve liste'de dedem bile yoktu aile'nin dediğine göre karapapak türk'üyüz sonradan yerleştiğimiz kars'ın Türkiyeli yerlileri ve bazı tarihcilerin söylediğine göre Ermeni'yiz ama işin aslı tam bir muamma tabi , anne tarafı'da son derece karışık .. malakan'lık ta var Türk'lük te ki kafkas halkları son derece karışık ve derin çözmen imkansız gibi birşey , nerelisin bu arada ?
slavız hocam biz . yunanistandan göç etmişler .
-
hocam onu devletten degılde varsa dedelerden daha ıyı ogrenırsın.Bizim memlekette beledıye kaynakları + osmanlık kaynaklarını ınceledı buyuklerımız. karamandan göç etmişiz.erzurum-rize-trabzon-çanakkale ye yayılmışız.tabi sonradan ıstanbul. genellıkle soy adlarımız çelik,arslan,gurbetoglu,kurbetoglu gibi bu baba tarafım.gurbetoglu demişler bize neyse
anne tarafı rizedeki ekşioğullarından.kısacası biraz taşaklıyım :D
-
CyberAngel bunu yazdı
Vallahi nereye gidilir bilmiyorum ama bizim şeyh burada bir konu açmıştı.Deneme amaçlı 5 kişi pm atsın demişti.Gönderdim soyumu sopumu çıkardı.Nasıl yaptı falan sormadım tabi şeyh bu :)
1800 lü yıllara değin sülalemin listesini gönderdydi şeyh :D
soyadı kanunu felan değil hocam önceside var.
zeybekustasi tarafından 20/Tem/13 00:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Holy hala yapabiliyor mu bu işi?
-
makul bi fiyat verebilirim ogrenmek icin gerci benden onceki 6 veya 7 kusak oncesine kadar dedeleri ve nineleri ismen biliyorum. bir ara epey merak sarip soy agaci cikartayim dedim bizim nesilde ortalik karisti :) cok kalabalik olduk.