folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Etnik Köken Araştırma ?

Etnik Köken Araştırma ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

etkin kökenimizi araştırmak için türkiyede gidebileceğimiz bir yer var mı ?

özellikle istanbulda .

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arnavutr
    arnavutr's avatar
    Erkek

Tahrir defterleri filan var araştırabileceğin.Osmanlı arşivleri İstanbul'da fakat sanırsam soy sop  araştırmak için tutulan defterler farklı yerde diye bilmekteyim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Siville paylasilmiyo, yazmistim nufusa bilgi edinme kanunundan olumsuz yanit gelmisti.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Vallahi nereye gidilir bilmiyorum ama bizim şeyh burada bir konu açmıştı.Deneme amaçlı 5 kişi pm atsın demişti.Gönderdim soyumu sopumu çıkardı.Nasıl yaptı falan sormadım tabi şeyh bu :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arnavutr
    arnavutr's avatar
    Erkek

www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/220900-soy-sop-meraklilari-icin-arastirma-rehberi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

Holy sadece soyadı kanunundan sonraki soy ağacını çıkarıyor , etnik köken olayı farklı..anadolu'da yeni sayılacak bir aile iseniz pek birşey bulamazsın..holy'nin bana verdiği liste'de sadece 2  kuşak ailemiz vardı ailemiz anadolu'ya girdiğinde Dedem 6 7 yaşlarındaymış ve liste'de dedem bile yoktu aile'nin dediğine göre karapapak türk'üyüz sonradan yerleştiğimiz kars'ın Türkiyeli yerlileri ve bazı tarihcilerin söylediğine göre Ermeni'yiz ama işin aslı tam bir muamma tabi , anne tarafı'da son derece karışık .. malakan'lık ta var Türk'lük te ki kafkas halkları son derece karışık ve derin çözmen imkansız gibi birşey , nerelisin bu arada ? 

dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı

Holy sadece soyadı kanunundan sonraki soy ağacını çıkarıyor , etnik köken olayı farklı..anadolu'da yeni sayılacak bir aile iseniz pek birşey bulamazsın..holy'nin bana verdiği liste'de sadece 2  kuşak ailemiz vardı ailemiz anadolu'ya girdiğinde Dedem 6 7 yaşlarındaymış ve liste'de dedem bile yoktu aile'nin dediğine göre karapapak türk'üyüz sonradan yerleştiğimiz kars'ın Türkiyeli yerlileri ve bazı tarihcilerin söylediğine göre Ermeni'yiz ama işin aslı tam bir muamma tabi , anne tarafı'da son derece karışık .. malakan'lık ta var Türk'lük te ki kafkas halkları son derece karışık ve derin çözmen imkansız gibi birşey , nerelisin bu arada ? 

slavız hocam biz . yunanistandan göç etmişler .

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arslan25
    Arslan25's avatar
    Erkek

hocam onu devletten degılde varsa dedelerden daha ıyı ogrenırsın.Bizim memlekette beledıye kaynakları + osmanlık kaynaklarını ınceledı buyuklerımız. karamandan göç etmişiz.erzurum-rize-trabzon-çanakkale ye yayılmışız.tabi sonradan ıstanbul. genellıkle soy adlarımız çelik,arslan,gurbetoglu,kurbetoglu gibi bu baba tarafım.gurbetoglu demişler bize neyse

anne tarafı rizedeki ekşioğullarından.kısacası biraz taşaklıyım :D

Asıl Güç Zeka, Sevgi ve Kararlılıktır. Bu Üç Etken İle Yenemeyeceğiniz Kimse Yoktur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Vallahi nereye gidilir bilmiyorum ama bizim şeyh burada bir konu açmıştı.Deneme amaçlı 5 kişi pm atsın demişti.Gönderdim soyumu sopumu çıkardı.Nasıl yaptı falan sormadım tabi şeyh bu :) 

1800 lü yıllara değin sülalemin listesini gönderdydi şeyh :D

soyadı kanunu felan değil hocam önceside var.

zeybekustasi tarafından 20/Tem/13 00:06 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Holy hala yapabiliyor mu bu işi?

while (1<2)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    makul bi fiyat verebilirim ogrenmek icin gerci benden onceki 6 veya 7 kusak oncesine kadar dedeleri ve nineleri ismen biliyorum. bir ara epey merak sarip soy agaci cikartayim dedim bizim nesilde ortalik karisti :) cok kalabalik olduk.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
Toplam Hit: 18922 Toplam Mesaj: 59