folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Evde Akrep Beslemek

Evde Akrep Beslemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Dostum küçüklüğümden beri bağda yasadığımdan yazları akrep örümcek böyü tarantula kertenkele vb hayvan ve böceklerle hep içli dışlı olmusumdur... 3 senedir karınca besliyorum yani 2 tane kolonim var özel yuva yaptırdım yuvanın bi kısmı camlarla cevrili yer üstünde bi kısmıda yer altında... kolonilerin biri 2 yıllık biri 3 yıllık...  neyse bu sitede kimsenin görmediği kadar akrep gördüğümü iddaa ediyorum :) 7 defa akrep tarafından sokuldum bi kısmı kahverengi bi kısmı açık sarı renkteydi... Bağışıklık sistemim çok güçlü oldugundan akrep zehri arı sokması gibi geliyor bana 10 dakka sızlıyor o bölge ve geciyor acısı... Sayısız akrep görmüşümdür gördüğüm akrepleri öldürmem ya akrep yuvama koyarım yada kuyruğunu kesip karıncalarıma yem yaparım...... 4 tane akrep şuan bağda duruyor onlarada özel yuva yaptım kendim... örümcek karınca arı vesaire ne buldum at içine kavanozn sinek felan yer onları... Ailenizden biri kavanoza elini sokmadığı sürece kavanozun kazayla kırılmadığı sürece ve sen bilerek serbest bırakmadığın sürece bi tehlikesi yoktur...

Dediğin gibidir akrep çok asil bir hayvandır... değerini bil besle bence :)) karıncalar akrepleri akreplerde karıncaları çok sever yemek olarak :))

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

Silent_King bunu yazdı:
    -----------------------------
    Dostum küçüklüğümden beri bağda yasadığımdan yazları akrep örümcek böyü tarantula kertenkele vb hayvan ve böceklerle hep içli dışlı olmusumdur...

tarantulalarla içli dışlı olacak nerede yaşıyosun hocam merak ettim?

seni sokan akreplerin türü hakkında bir bilgin var mı veya bir fotoğraf?

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

bi ara Tahribatta karga besleme modası vardı. şimdide akrepler mi ? :)

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

HolyReform bunu yazdı:

forumumuza buyur

www.tarantulam.com

bende tarantula besliyorum.

Akrep,tarantula,yılan ne ararsan bulabilirsin..Uygun kaplar,topraklar yemler...

Akrep beslemek zor falan değildir kısa bir bilgi vereyim besleyeceğim diyorsan yem olarak cırcır böceği kullan durmadan kabın içinde koşturdukları için kolay yem oluyorlar veya akreplerin ufaksa un kurdu ver.

Akrep beslemek hiçbir zaman bana cazip gelmemiştir,zevkler ve renkler tartışılmaz ama çok uyuz gelir o hayvanlar bana,eğer eklembacaklılara ilgin varsa tarantula  beslemeni tavsiye ederim .

Yaa yemeğimin üstüne mis gibi cipsimi yerken söylenecek kelime mi bu; tarantula! :|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

HolyReform bunu yazdı:

Silent_King bunu yazdı:
    Dostum küçüklüğümden beri bağda yasadığımdan yazları akrep örümcek böyü tarantula kertenkele vb hayvan ve böceklerle hep içli dışlı olmusumdur...

Beslediğim hayvanları saymıştım hocam tarantula Afrikada olur :) siparişle getittirdim Bağmızda Kayseri Beğendik Çiftlik bağları

evet insan o kadar sokunca arastırıyo

Sarı olanlar klasik afrika akreplerinden ama Doğa şartlarına uyum sağlayarak boğum sayısını düşürmüş zehri öldürücü değil tabi alerjisi olmayanlar için... 4 yada 5 boğum en fazlaa... Çünkü zehri yeterince kaynamıyo tam kıvamına gelemiyomus...

Kahverengi olanı ise 6 boğumlu zehri öldürücü değil ama çokta hafif değil yani bağışıklık sistemi zayıf olan adamı keptirir...

kahverengi olanı dudağımdan yanağımdan ve elimden soktu... diğerleri ise ayağımdan genellikle... Şerefsiz havluya yapısmıs görmedim. yüzümü delik deşik etti... ama tabi 1 saat sürdü gecti sadece dudağım 1 gün sürdü yanması...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

bende kendimi besliyorum

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

Silent_King bunu yazdı:

HolyReform bunu yazdı:

Silent_King bunu yazdı:

Beslediğim hayvanları saymıştım hocam tarantula Afrikada olur :) siparişle getittirdim Bağmızda Kayseri Beğendik Çiftlik bağları

Tarantula Dünyanın hemen heryerinde vardır bendeki de afrika türü.Bizim memlekette de küçükte olsa tarantulalar var.Yanılmıyorsam Antakya civarlarındaydı.Senin söylediğini yanlış anlamışım hocam ben bulunduğun yerde tarantulalarla içli dışlısın anlamışım,sipariş edicektim :)

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

caps koyucam tamamda hacılar sinek karınca felan demişsiniz bendekiler serçe parmağın tırnağı büyüklüğünde o da en fazla kıskaçlarıyla felan yani.

bunlar ölür bence .) herhalde mevsimin en sonuncu sivrisineğini attım yanına bile yaklaşmıyorlar 

tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

sivrisinek yer mi ya o .

Geceleri aktiftirler. Yırtıcı ve yağmacı tabiatlı olmakla birlikte, avlanmada uzmanlaşmamış ve yemek konusunda titiz olmayan hayvanlardır. Havadan ve yerden gelen titreşimlerle algıladıkları avlarını, peşine düşmek yerine, sabırlı bir şekilde pusuda bekleyerek avlarlar. Başlıca besinleri eklembacaklılar olup, daha çok böcekler, örümcekler ve kırkayaklardır. Ayrıca büyük akrepler, küçük yılanları, kertenkele ve fareleri dahi yiyebilir . Yamyamlık, akreplerde sıklıkla görülmektedir.

Avlarını kıskaçlarıyla yakalayarak sıkan ve kuyruğunu avına uzatarak sokan akrep, zehri ile böcekleri hemen öldürür. Akrepler, ne kadar zehir enjekte edeceklerini avlarına göre belirleyebilir. Büyük kıskaçlara sahip akrepler, küçük avlarını güçlü kıskaçlarını kullanarak öldürürken, ince ve zayıf kıskaçlı akrepler avlarını yakalar, çok etkili zehirlerini kullanarak avı sokar ve felç ederek öldürür. Birinci bacakların altındaki boşlukta bulunan keliserini avına tamamen yerleştirir. Tükürük ve sindirim enzimleri salgılayarak dokuları sıvılaştırıncaya kadar bekler ve oluşan sıvıyı emer.

Soğukkanlı hayvanlar arasında metabolik hızları en düşük hayvanlar olduğu için az yiyecekle yetinebilir ve aylarca hatta iki yıl kadar uzun bir süre açlığa dayanabilirler. Besinlerden aldığı sıvıdan dolayı uzun süre susuz da yaşayabilirler.

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bouble
    Bouble's avatar
    Erkek

AdReNaLiNe bunu yazdı:

akrep burcum oldugu için ayrı bir düşkünlüğüm var akreplere xD bende beslemeyi düşünüyorum :/

gençsen dünya senindir, dünyayı sen yaratırsın..
Toplam Hit: 11040 Toplam Mesaj: 50