Evreni Hacklemek
-
Gölge dediği şey aslında ışıksız ortam. Ayın karanlık yüzüne elimizle oluşturacağımız gölge ışıklanmayan ortamı ifade eder. Ay ile düny arası kaç ışıl süresi bilmiyorum ama gölge elimizle aynı hızda hareket etmez. Işık süresi kadar geriden hareket eder. Adam temel fiziğe yanlış girdi devamını dinlemedim
Edit: Merakıma yenik düştüm ve baştan videoyu tekrar izledim. Adamın fizik bilgisi benden geniş ama hala ay üzerindeki gölde konusunda yanlış düşündüğünü düşünüyorum.
Iruretta tarafından 09/Haz/15 02:30 tarihinde düzenlenmiştir -
yarım hoca dinden, yarım doktor candan edermiş ama yarım akıllının bi yaptırımı yok.
bu elemanı bi süredir biliyorum. fantazi olsun diye birkaç videosunu izlemişliğim var fakat bazı bilgileri cımbızla çekip kendi işine geldiği gibi yorumluyor. çeşitli iddialarda bulunacaksan tüm bilgileri kullanman gerekir. mesela ışığın hızını konuşup görelilik teorisini kenara atarak ciddiye alınmayı beklememelisin. beklemiş. canı sağolsun.
-
insanoğlunun zayıf bilinciyle tüm evreni çözebileceğini sananlara gülüyorum sadece.
daha beynine gelen 1 milyon verinin 200ünü işleyebilen insan... bu veri sayısını bazı tetikleyicilerle 1000e çıkardığında bile bütün basit düşüncelerinin ne kadar saçma olabildiğini anlayabilen insan... 1000 sadece bin.
o yüzden gördüğünüz düşündüğünüz şeylere fazla tutunmayın. zira bir bok bildiğimiz yok.
-
kendi fikirlerini anlatmış herif fakat çoğu yanlış amk :D adam iyi pazarlıyor ama kendini kabul edeceğim tek nokta bu
-
husnuweb bunu yazdı
insanoğlunun zayıf bilinciyle tüm evreni çözebileceğini sananlara gülüyorum sadece.
daha beynine gelen 1 milyon verinin 200ünü işleyebilen insan... bu veri sayısını bazı tetikleyicilerle 1000e çıkardığında bile bütün basit düşüncelerinin ne kadar saçma olabildiğini anlayabilen insan... 1000 sadece bin.
o yüzden gördüğünüz düşündüğünüz şeylere fazla tutunmayın. zira bir bok bildiğimiz yok.
bu konuyu ortaya atarken dayandığın kaynakları görebilir miyim?
Prometheus tarafından 09/Haz/15 20:56 tarihinde düzenlenmiştir -
ayar oluyorum fizikle metafiziği birbirine işleyen tiplere.. yok neymiş karanlık fiziksel obje değil, bilgiler, işemci hede höde..
-
elemana uyuz olduğum için tamamını izlemedim.
ama anladığım kadarıyla merkezkaç kuvvet mantığıyla karanlığı overclock yapıyor eleman :)
videodan çıkarabilecek tek sonuç karanlığın yayılma hızının ışıktan hızlı olabilme ihtimalidir
ama kendi kendini çürüten bir teoridir, zira karanlık dediğin hadise ışığın terkettiği alandır, yani yine ışığın yayılma hızına bağlıdır.
-
husnuweb bunu yazdı
cok yanlis dusunuyorsun hoca, turk milleti ilim amel ihlas ve guzel ahlak konusunda ilim cemiyetine pek bir katkida bulunamamis olabilir, ancak insanin bilgi, beceri ve yeteneklerini kucumseme.
insan 12435 * 554353 islemini de 5 dk da cozuyor, ancak urettigi bilgisayar nanosaniye icinde cozuyor.
evreni anlamak icin beyninin saniyede 1 milyon veri islemesi gerekmez. cok sacma bir iddia, tipki beynimizin %10 unu kullaniyoruz sacmaligi gibi.
1000 isik yili uzaga gidip yildizlari inceleyemeyiz, ancak yildiz ve gezegenlerden gelen isik tayfindaki karanlik bolgelere bakarak, yildizin veya gezegenin hangi atomlardan olustugunu anlayabiliriz.
insanoglu, aerodinamik kurallari cozdukten sonra, doganin var ettigi kuslardan cok daha buyuk ve guclu, yuzlerce ton metali binlerce kilometre ucurabilen ucaklar gelistirdi.
ya beyinin dusunme ve yaraticiligin kurallarini da cozerse? rahatlikla doganin urettigi insan beyninden cok daha guclu beyinler yaratabilir, ve bu dusunen makinalar, evrenin sirlarini cozmede bizden cok daha basarili olabilir.
sonucta beyin de doganin fizik kurallari cercevesinde evrilmis bir yapi.
unutmayalim ki evrim aptal bir prosestir, en zeki canliyi uretmek icin calismaz, en iyi survivor'i uretmek icin calisir. yani doganin 1000 ton agirliginda ve abd den avustralyaya ucabilen bir kus uretmesi icin bir nedeni yoktur, tipki bahsettigimiz asiri zeki ve yaratici canliyi uretmesi icin bir neden olmadigi gibi.
ancak insan bunu uretme yetenegine sahiptir, ve bu gercek zeka sahibi makinalar, eninde sonunda uretilecektir, bundan %100 eminim.
dolayisiyla, oyle ya da boyle, evrenle ilgili cok daha derin bilgilere sahip olacak insanoglu, tabii once kendisini yok etmezse.
surda, nobel fizik odulu sahibi gerard t hooft un bir deneme yazisi var konuyla ilgili. beynin (zekanin) sadece pattern tanima ve iliskilendirme olayindan ibaret olduguna inanmiyorum ben, ancak yine de guzel noktalara deginiyor.
http://www.staff.science.uu.nl/~hooft101/lectures/intelligence.pdf
-
AMpul bunu yazdıFireX bunu yazdı
Daha ilk ortaya attığı şey çok saçma ve gerçek dışı geldi. Sonra videodaki yorumlara baktığımda bir Wikipedia linki verdiğini gördüm. Oradan araştırmayı derinleştirip bir Youtube kanalında bu konunun ortaya sürüldüğünü gördüm. Özetle, hali vaktiyle birisi götten bir teori sallamış bu da onu görüp koymuş.
...
+100
Ne mallar var arkadas, bir de utanmadan video cekmis, git sahil kenarinda kizlara gitar cal, yavsa, meric leri ol kodumun hippisi.
Bir de golge bilgi tasimaz dedikten sonra monitor'e kafa atasim geldi amk. Gunes bir anda yok olsa, bunun hem kutle cekim etkisini, hem de isi ve isik etkisini 8 dk sonra farkedecegimiz ornegini de hic duymamis.
Sen parmagini indirdigin anda, parmaginin boslugundan cikan fotonlar 1 sn sonra aya ulasir, dolayisiyla parmagini indirdikten sonra, golgen 1 sn sonra parmagini indirmis olur.
Edit: ayrica senin bunu gormen 2 sn alir, bir de o fotonlarin yansiyip gozune gelme suresi var.
+ + + + video 10. sn ye kadar mantıklı
-
Eleman baya baya saçmalamış. Bahsettiği sayılar evren var olduğu için bizim adına "matematik" dediğimiz ve dünyayı anlamamıza yardımcı olan bilim dalının varsayımladığı, teorilere dayandırdığı sayılar ki bunların gerçekliğini hiçkimse ispatlayamaz çünkü matematiğin BAZI konuları zaten tanımsız/çözümsüz olduğu için kendi içinde çözüm bu değil ama yaklaşık budur demesidir. En basit örneği ise limit alma işlemi. Limit dediğimiz işlem aslında çözemediğimiz denklemlere yaklaşık değer uydurma sanatıdır. Dikkat edilmesi gereken husus "matematiğin" çözemediği problemlere yaklaşık sonuçlar sağlar. Ama adına "Xmatik" dediğimiz olaylara tamamen başka bir varsayımla (örneğin başka bir sayma sistemi, koordinat sistemi, denklemler vs ile) çalışan bir bilim dalı bu problemlere yaklaşık değil kesin sonuçlar sunabilirdi. Bu bahsettiğim tabiki çok extreme bi durum ama imkansız olduğunu malesef kimse kanıtlayamaz. Çünkü evrendeki HERŞEYİ matematikle ifade etmeyi başarabilseydik ölümsüzlüğümüzü ilan eder, tüm hastalıklara çare bulur, bizim kadar akıllı yapay zekalar geliştirir daha da iyisi bizler makinalar kadar akıllı olurduk.