Evrenin Başlangıcı Hakkındaki Düşünceleriniz Nedir?
-
normal konuya Allah yok demek serbestken, Allah vardır diye delil sunarak gittiğim için banlandım o yüzden adalet dengesinde sorun olduğunu düşündüğümden bu tür konulara cevabım olmasına rağmen detaylı cevap vermeyi düşünmüyorum artık.sonuçta inanç meselesi ben buna inanıyorum diye banlayacaksanız banlayın.
siz ona inanıyorsunuz diye bu doğru o yüzden bunun dışındaki şeyler geçersiz diyorsanız o zaman da bu site bu inanca ait bir site olur. o yüzden de uzun uzadıya konuşulup tartışılacak yer değildir. tarafsızlığı kalmaz.
aynı yaklaşımı yabancı forumlarda bile gördüm. evrimle ilgili cevaplara ilk yazılan şu: "cevabımın silineceğini biliyorum ama silmeden önce lütfen okuyun". herkese aynı şekilde önyargılı davranılıyor. her neyse,
bir konunun geniş çevreler tarafından kabul edilmesi onun doğru olduğu manasına gelmez.
galileo döneminde de, güneş dünya etrafında dönüyor diye adam öldürüyorlardı. çünkü geniş kesim işin doğrusunu o zannediyordu.
6 gün değil, 6 evreden bahseder kuran. yevm kelimesi evre manasına gelir. yanlış çevirenler yüzünden yanlış aktarılıyorsa o onların sorunu.
Bigbang den önce evrimcilerin tamamına yakını, kainatın sonsuzdan beri süregelen değişim ve dönüşümün sonucu olduğunu söylüyorlardı. big bang den sonra da şekil değiştirdi. bu seferde daha keşfin ilk dakikalarında bigbang den öncede tanrı yoktu lafına geldi. demekki sorun tanrı ile ilgili. tanrı yok davası ile ilgili. yoksa samimi olunsa, ilk akla gelen şey yanlış yaptık çalışmalarımızı gözden geçirelim olurdu.
bigbang keşfedilince teorinin önemli kısmı çürüyünce teoriyi yeni mantıklarla şekillendirmeye başladılar. herkes bu sürecin şahiti. o yüzden samimiyetten yoksun buluyorum o örneği verilen kainatın yaratılışı ile ilgili kitapları.
çünkü bahsedilen doğal seleksiyon ve adaptasyon süreçlerinde bahsedildiği gibi düşük ihtimalde olsa gerçekleşmesi konuları var. fakat gerçek doğada normal şartlarda gerçekleşmeyecek olan bazı ihtimallerinde gerçekleşmesi söz konusu.
o 6 evre de, ilk bigbang dönemindeki maddenin var olmasına kadar geçen süreç olabilir. veya daha sonrasınıda içerebilir.
buradan öncesi, bu evrenin başlangıcından sonrası evrimle alakalıdır diyenlere cevaptı...
Sıfır hacim sonsuz kütle, yani görünen hiçbirşey yokken, daha görme adına da hiçbirşey yokken yumurtadan koskoca canlı çıkması gibi bir detayın küçük ve birkaç basit teori ile açıklanamayacağı kesin. çok daha detaylı ve birçok bilimsel dalı içine alan bir oluşumla açıklanabilir.
"Sıfır hacim sonsuz kütle, yani görünen hiçbirşey yokken, daha görme adına da hiçbirşey yokken yumurtadan koskoca canlı çıkması gibi bir detayın küçük ve birkaç basit teori ile açıklanamayacağı kesin. çok daha detaylı ve birçok bilimsel dalı içine alan bir oluşumla açıklanabilir." bu kadar detaylı bilgiye henüz ulaşlmadığı için ancak ESİR maddesi denen olguyla işin sonucuna gidiliyor şimdikil... dindar kesimler se esir maddesine Altın parçacık diyerek açıklama yapıyorlar....
-
hangi açıdan bakılırsa bakılsın (dinsel,bilimsel vs) hiç bi bulgu/kanıt vs tüm yaşayanları "evren şu şekilde yaratılmıştır" diye ikna edemicek nasılsa :D o yüzden ben düşünmüyorum mesela :D tavsiye ederim :D
-
sanacasta bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Neyseki ilk ve ortaçağdaki inanışın aksine bugün herşeyin 6 günde yaratılmadığını, bu süreyi sadece dünyanın yada yaşamın ortaya çıkışına indirgesek bile bu inanışta en en az birkaç milyon yıllık yanılma payı olduğunu biliyoruz.
Kuran dünyanın 6 günde yaratıldığını söylemiyor. Yetersiz tercümanların yanlış bilgi vermesi sonucu biz millet olarak yanlış biliyoruz. Orda 6 evrede yaratıldığı yazıyor. Zaten gün olamaz çünkü gün olması için dünyanın güneş etrafında tur atması gerekir.Dünyanın kendi çevresinde tur atması (: Güneş etrafında atınca yıl oluyor ((:
-
izzmarit bunu yazdısanacasta bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Neyseki ilk ve ortaçağdaki inanışın aksine bugün herşeyin 6 günde yaratılmadığını, bu süreyi sadece dünyanın yada yaşamın ortaya çıkışına indirgesek bile bu inanışta en en az birkaç milyon yıllık yanılma payı olduğunu biliyoruz.
Kuran dünyanın 6 günde yaratıldığını söylemiyor. Yetersiz tercümanların yanlış bilgi vermesi sonucu biz millet olarak yanlış biliyoruz. Orda 6 evrede yaratıldığı yazıyor. Zaten gün olamaz çünkü gün olması için dünyanın güneş etrafında tur atması gerekir.Dünyanın kendi çevresinde tur atması (: Güneş etrafında atınca yıl oluyor ((:
O Halde O Vakit Dünya Ve Güneş Sistemi Yoktu... Bahsi Geçen 6 Vakit Gün Birimi Olamaz... Her Neyin Birimi İse Evrenin Aniden Birden Bire Ortaya Çıkmadığı Sonucunu Düşündürüyor Bende..!
Ufkumuzun Genişlemesi Sabır İster. Sabırla Bekliyor Takip Ediyor Olacağız...
ShockMan tarafından 15/Kas/12 15:22 tarihinde düzenlenmiştir -
yeni bi bakış açısı getireyim : çözüp napıcan hayatın keyfini çıkar =) zamanla çözebildiğin kadarı ise ekstra heyecan getirsin sadece
-
Prometheus bunu yazdı
yeni bi bakış açısı getireyim : çözüp napıcan hayatın keyfini çıkar =) zamanla çözebildiğin kadarı ise ekstra heyecan getirsin sadece
Valla Doğru Dedin ha. :)
Geçtik Evrenin Yaratılış Hikayesini... İnansanda Zevkini Çıkarıyorsun İnanmasanda Tadını Çıkarıyorsun... Sonuçta Yaratıcı Yaratırken Her Şeye Bir Zıt Yaratmayı İhmal Etmemiş.
Belkide Bu Yüzden Kendisine Her Kesin İnanmasını İstememiş. İnanmayanlar Bu Denklemi Tamamlıyorlar..
İlginç Bir Terazi Dengesi Var, Ama İşin İçine O Zaman Neden Cehennemi Karıştırırki, Sırf İnanmadığı İçin Bir Kimsenin Yanmasına Gönlüm Razı Gelmez.....
-
Feynman'ın geçmişler toplamı kuramı.
-
Feynman'ın geçmişler toplamı kuramı.
Ben bu kuramdan hiç bir şey anlamadım yada yanlış şeyler okudum...
bir kaynak, link falan öerseydin keşke...
-
Tanrının inteharı. Kütle çekim tüm evreni bir noktada topladığında karadelikler birleştiğinde yeniden doğacak.
-
Tanrının inteharı. Kütle çekim tüm evreni bir noktada topladığında karadelikler birleştiğinde yeniden doğacak.
İnnegazinogazokaratekamilinnegazinogazoTanrının intiharı...!