folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrim Kurami Ve Kuranî Bakis Acisi



Evrim Kurami Ve Kuranî Bakis Acisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    IsLaMiC_ForCe bunu yazdı:
    -----------------------------

    ALLAH hepsini ayri ayri birden yaratmak isteseydi bir düzene bilime tabi kilmadan, böyle bir seye de gerek duymazdi sanirim

     


    -----------------------------
    Bak mesela cümleyi anlam açısından ele alacak olursak,Allah'ın düşüncesi hakkında sanırım böyle olmazdı diye bir yorum yapmışsın keza benimkide aynıdır.Ama ben bunu düşünce bazında bırakıp inanmaya başlarsam işte o zaman batıla inanmış olurum zira benim için batıl bir gerçeğe de olsa körü körüne inanmışsan o yinede batıldır.Bence maymundan gelmedik yada maymunla atalarımız ortak değil.Bunun sindirimle bir ilgisi en azından benim için yok zira BENCE insan o kadar aşşalık bir yaratıktır ki Allah'ın neden tüm yarattıklarına üstün kılmış olabileceğini sık sık düşünmeme neden olmuştur.İnsanın ne kadar aşağılık bir warlık olduğuna şahitlik etmeyen birisi yoktur herhalde aramızda ¿?

    Yani düşündüğünü düşündüğüm gibi ben,"aman ben en mükmemmelim ama sadece aklıma fikrimle değil,böyle bir hayvan türüylede bir bağdaşlığım olmaz" edalarında değilim sadece buna inanmam için bir neden yok.Yine aynı şekilde timsahın dinazdordan yahut yılanın timsahtan gelmesi gibi eşleşmelerinde hiç birine inanmam neden inanıyım ki ? Var mı ki bir deliliniz ?Birbirlerine benziyor olmaları genetik ve şekil açısından bir kanıt mıdır ? Öyleyse insanın fareden geldiğine inanın !

    Ben evrim bu konuda şunu diyor,bunu diyor da demiyorum aksine evrimin insan ve maymun arasında nasıl bir köprü kurdugunu hatta kurup kurmadığını bilmeyen birisiyim ben sadece konu evrim olunca akla gelen bu öneri hakkında naçizane fikrimi paylaştım ama sen bunu neden böyle bir afralı tafralı birşey olarak algıladın,neden sindirmekle ilişki kurdun anlayamadım sanırım bilinçsiz müslüman lafına karşı bende oluşturdun bir önyargıdan ötürü böyleydi (buda sadece bir düşünce bunun içinde benzer bişey ortaya atmazsın umarım,bu benim düşüncem inanmadığım sürecede önyargı olmaz)

    ..ki işte tamda bu noktada yollarımızı ayırıyoruz siz kimin neyden geldiğine dair olan düşüncenizi inanç haline getirmişsiniz,ANLAYABİLDİĞİM kadarıyla yazdıklarınızdan (yani bu görüşü savunan herkes)

    Yine Kurandan ayetleri bazı açıklamalarda kullanmayı gereksiz buluyorum ta ki açıklama kısmına geçmeden önce Allahualem demeden.Çünkü Allah Kuranda öyle söz (yada sözlerler tam hatırlamıyorum) vardır ki anlamını Allah'tan başkası bilemez demiştir.Neden o sözlerden birisi bunlar olmasın.

    Neyse konu git gide din ağırlıklı oldu,işin evrim yanına dönecek olursak.Evrimi günümüz bilim adamlarının kuram kabul etmesi beni bağlamaz ki bildiğim kadarıyla halen bir kuram değil,teoridir her ne kadar üniversitelerde evrimi kabul etmeyenler biyoloji dersinden geçemesede.. Evrimin Kuram oalbilecek kadar sağlam olan tek yanıysa "Çalışan demir pas tutmaz" ata sözüne "Hatta parlar" lafını da ekleyerek oluşturabileceğimiz temel bilgi olan "Çalışan organ gelişir" önerisidir.

    Ben bir bilim adamı değilim,bilim adamları birşeyin olmadığına dair ispat istemeyebilir ama ben isterim.Onlar gibi olduğuna dairde kanıt isterim yani ben, aklı hür ve vicdanı hür olmayan (vicdanın hür birşey olabileceğine hiç bir zaman inanmamışımdır,isteminiz dışı hareket eder vicdan bence) biri olarak ;

    Evrim hakkında çalışan organ gelişir'e inanırım çünkü bu su götürmez bir gerçektir.Buda çoğu zaman şununla karıştırılır gen muhabbetine dönünce olaylar ; Mına goim dai madem evrim die bişe war naim süleyman oğlunun kızı neden kaslı değil.Halbuki sizinde bildiği gibi konun bununla alakası yoktur.Naim süleyman oğlunun kızının halter çalışmadığı sürece üçgen bir vucudu olmayacaktır.Anlatmak istediğim budur.

    Allah'a gelince annem bana kendisinden ilk bahsettiğinde beni korkutmak için uydurulmuş bir öcü olduğunu düşündüm.Hani derler ya bazen yetiştirildiğin ortama göre inancın falan değişir.Onun için söylüyorum.Sonra zamanla çevremdeki şeyleri sorgulamaya başladım la bu inşaat neyden yapıldı ? Betondan,beton ? kumdan.kum?dünyada var.dünya?uzayda.uzay ?baktım ki bu şekilde sorgulayınca herşey bir yerde takılıp kalıyor kendi kendine var olamayacağı için işte o gün anneme gidip bana Allah'ı anlatsana dedim..

    İslam'a gelince.Bir yaratıcıya inanan dinler arasında yükümlülükleri en fazla,hakkında araştırma yapılabilecek kaynağı en çok,ve hepsinden önemlisi inanmakla hiçbirşey kaybetmeyeceğim ve indiği günden bugüne değiştirmeden geldiğina dair elle tutulur,gözle görülür bir kanıt olduğu için (Fransa-Paris Müzesi)bir olduğu için seçtim.Ben bugun hristiyanlığa inansam Allah'ın bir ve tek olduğuna karşı çıkmıyorum,hatta Yanlışsam lütfen düzeltin Kuran'a göre günümde emredilen hristiyanlık emirlerine harfiyen uyuyorsam yine cennetliğim.Hemde günde 5 defa namaza gitmeyi abul etmektense haftada bir defa kliseye gitmeyi tercih etmek gibi kolay bir seçimle.Ama ben gerçeği bildikten sonra,bunun gerçek olduğuna inandıktan sonra dünümde hristiyanlığın hiç bir yasağı dair olmasa ve benim dinim ona harfiyen uyanlar yine cennete girecetir dedikten sonra bile inanır mıyım ?Ben gerçeği zaten bulmuşum..

    Konu buraya nasıl geldi ? Ben topiğin ana hatlarını en güzel yoluyla bu şekilde anlatabileceğimi düşündüğüm için.. 

     

     


    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    IsLaMiC_ForCe , görüyorum ki çoğumuz gibi seninde düşünce ve inanç dünyanda çalkantılar var. Aslına bakarsan düşünmeyi bilen her insan için bu durum kaçınılmazdır ve hiçte kötü bir şey değildir. Ancak temel bilgi ve kavramlarda ciddi eksikliklerin olduğu için yazın sonsuz çelişkilerle dolu olmuş. Her şeyden önce şu kavramlar üzerinde biraz daha bilgi sahibi olmanı öneririm :

     Ateizm - Teizm - Deizm - Agnostizm - Tanrı - Allah

    Bu kavramları incelersen göreceksin ki ;

     

    * Ben tanrıya inanıyorum diyen bir hristiyan , Allah' a inanıyor demek değildir. ( Unutmayın onların tanrısının bir oğlu var )

    * Ben Allah'a inanıyorum diyen bir müslüman, Yahudi nin Rabbı'na inanıyor demek değildir. ( Onların tanrısı insanlarla güreşir )

    * Ben tanrıya inanıyorum diyen bir deist, bütün dinlerin tanrısını ( Ve tabi Allahı'da ) reddediyordur.

    vs. vs. vs.

     

    Anlıyacağın üzere, ne Darwin'in nede diğer batılı bilim adamlarının Allah ' a bir inançları yoktur. " Ne farkeder hepsi aynı yaratıcı " dersen. o zaman Zeus , Manitu, Ra  da farketmez !...

    Ayrıca evrimle ateizm arasında hiç bir bağ yoktur. Ateizm in tarihi teizm le birlikte başlar

     

    Ama daha önemlisi ne biliyormusun ?

     

    Kuran'ı  bir bilim kitabı zannetmeniz. O zaman tabi İslam da inanç olmaktan çıkıp bilim haline gelir ki buda imkansızdır. Kuranın ayetlerini bazı bilimsel gelişmelere uyarlamaya çalışman son derece yanlış bir metod. Diyelim ki evrim konusunda bunu başardın ( ki yazdıkların asla bunu başarmıyor ) peki bütün ayetleri güncel bilimin terazisine çıkartabilecekmisin ?

    Mesela şu ayeti günümüz coğrafya bilgisine göre ne yapacaksın ?

    Kehf(86)   güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. "Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın" dedik. 

     

    Eee ne oldu şimdi güneşin hiç bir yerde batmadığını biliyoruz, gece olması sadece dünyanın dönüşü ile ilgili bir sonuç değilmi.? Ne yapacağız şimdi,  hop dinden vaz mı geçeceğiz.

     

    Gel en iyisi Bilimi bilim olarak, dini de din olarak kabul edelim. Bilimsel gelişmeleri inancın ispatlanmasının veya çürütülmesinin bir aracı olarak görmüyelim. Nasıl olsa süreç içerisinde bilimin ortaya koyduğu bilgiler karşısında inancın kalabilecek olan kısımları kalır kalamayacak olanlarda gider.

     

     

     


    "Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek

    @nikoteen, ben seni siniflandirmadim kardesim, yanlis anlamissin, bir ithamda bulundum olarak algiladiysan hakkini helal et böyle bir sey yok.. ben hic bir seye körü körüne inanmadigim gibi evrime de inanmiyorum, algilar vs. konuda fikrimi bir cok tekrar ettim.. Hala bir sürecten geciyoruz hepimiz, belki de bir ay sonra bu basligin altina düsüncelerimden vazgectim yazacagim, anlatabiliyor muyum?

    @karabudun.. Verdigin önermelere bakilirsa, kelimenin ciktigi agiza degil gittigi anlama odaklaniyorsun.. Kim kime Tanri diyor, Allah diyor, Rab diyor Lord Yehova Zhu Isvara Deus Ahura Mazda vs....... diyor biliyorum, ben onlarin anlamina vurgu yaparim sen ise kimin söyledigine takilir kalirsin bu mantikla.. Tesekkür ederim, diger inanclari da kapsayan bir cümlede Tanri yerine ALLAH kelimesini kullanmak cehaletimi yakaladin.. Burada Kuran'a inanan bir inanli oldugum bariz ise eger ben Yaraticiyi istedigim güzel sifatlarla cagirmaya devam edecegim, sen ben yazdikca bu önemli konuda bizi bilgilendirmeye devam edebilirsin, alinmam..

     "Ateizm evrim teorisinin tartisilmasiyla baslamistir" gibi bir cümle kullanmadim ama sen bu anlami cikardiysan eminim ki ben öyle bir imada bulunmusumdur, dogru söylüyorsun zaten bu imalarimi da kaldiracagim..

     Kurani bilim kitabi düsünüp icinde formüller arayan biri degilim, mutlaka sirrini vermeli diye her olayi teoriyi görmek icin didik didik edenlerden de degilim, ama yazimin bir yerinde vurguladigim gibi.. Eger Kitab'in Lord Almighty'den geldigine inaniyorsan, bazi isaretler ve imalar bulmaman mümkün degil.. Zira Rab bu sekilde calistigini bize gösteriyor, izafiyet teorisinden, big bange, evrenin genislemesinden demir maddesinin uzaydan indigine ve fikrimce evrime vs hepsine dair göndermeler ve uyumlu ayetler varken ne yapmamizi istiyorsun simdi, Kuranda asla bilime paralel bir sey bulmak mümkün degil zira birileri isin tadini kaciracak diye mi?

    Kusura bakma, ben bilimsiz din, dinsiz bilim olamayacagini düsünüyorum, ben TANRI'dan bahseden din adamiyla bilim adami arasinda tek bir fark görüyorum, metod.. Biri metinlerden digeri deneylerden ALLAH'i gösterirken bize, mesela 20.yyin basinda big bang üzerine kafa yoran bilim adamiyken "evreni yarattik ve o genisler" diyen bir kutsal kitabi gösterseler hadi ordan deyip es gecmemi mi istiyorsun?

     Pardon ama, siz Kuran'i sadece bir masal ve nasihat kitabi saniyorsunuz.. Kuran herseydir, o icinde herseyden bir örnek getiren (17/89) (18/54) (30/58) bir kitabtir.. Zikretmedigi bir konu var ise varligi ya da yoklugu anlamina gelmez, evet bir bilim kitabi asla degildir, ama icinde sadece ögüt ve nasihat icermez..

     Vermis oldugun ayet, sadece tesbih kullanilan bir ayettir.. Bilim, yanlislanabilen, sinanabilen bir seydir, ama Kuran degil.. Sen bilimsel gelismelerle inanip degisen ya da kalkan durumlarda inkar edecegimiz bir kitab haline getirdigimizi saniyorsun, hayir asla.. Inkar edecegim ya da degistirecegim inancim degil, sadece önyargilarim olur.. Zira evrimi de Kuran'da böyle görmüstüm.. Dedigim gibi algi.. Ben böyle algiliyorum, sen öyle.. Bu yüzden tartisiyoruz dostum, düsünmen yanlis demek icin degil..

     Basta vermis oldugun kavramlar icin tesekkür ederim, pek fikrim olmayan kavramlar, bu iste yeniyim, üstlerine düsecegim..

    kibir büyük günahlardan biridir, bilgide kibir de.. ben ondan sakındım, umarim buradaki cogu kisi anlamistir demek istedigimi, senin de anlaman dilegiyle..

     selametle..


    "Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    hepsini okudum ama biraz kafam karıştı toparlarsam bişeyler yazacam

    (islamic force hoşgeldin)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    Okunası güzel bir yazı olduğu kanısındayım.

    Okuyalım bakalım,, 


    Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek

    "...Rabbinden ne yerde, ne gökte zerre kadar; ondan ne küçük, ne büyük hiçbir şey kaçmaz. Bunların hepsi apaçık bir Kitaptadır."(Yunus 61.ayet)

     

    edit: bunu Kur'an ı bilimden bagımsız görenler için yazdım


    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    insanin maymundan gelme konusuna hicbirzaman inanmadim zaten... Karikatur tam yerinde varilmis ;)

    Arti ortaokulda Fen hocamiz maymundan geldik dedigi icin kahkaha patlatmistim sinifta, birtek ben guldugum icin ceza da almistim. ozamanlar kendimi deli zannetmistim ak :P sinif ayakta uyuyomus :P muahahah


    Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    karabudun bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    * Ben tanrıya inanıyorum diyen bir deist, bütün dinlerin tanrısını ( Ve tabi Allahı'da ) reddediyordur.

     

    -----------------------------

    şimdi burada yanlışın var sadece isimlerde takılı kalmışın sen

    hristiyan, yahudi, müslüman, deist vsvsvs bunların hepsi tekbir  YARATANA inanıyor 

    burda deistleri Tanrı düşmanı olarak gösteriyorsun bilmem anlatabildimmi


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    İSLAMİC_FORCE..

    arada bir Adem (a.s) olayı var onunla ilgili düşüncen nedir ?

      Ateizm de Allahın izin verdiği ölçüde gelişir herşey onun bilgisi dahilindedir.

    ve farkınız nedir diye sormuşsun ,bunu dini açıdan değerlendirecek olursak farkımız mantığımızdır.bunu kabul eder veya etmezler bu kişinin kendisini bağlar !

    evrime inanları barbar olarak görgüsüz olarak yargılamak ise bizim haddimize değildir,onlar nasıl davranmamız gerektiği inandığımız kitapta net bir şekilde açıklanmıştır.

    islamic_force konuyu dşündükçe editliyorum..

    İslam da bazı şeylere şüphe duymak kişiyi islamdan uzaklaştırır.

    ve bir çok konuda Allah "sizin aklınız ermez " diyerek açık açık belirtir bunu es geçmemek gerekir.

    islam dini araştırmayı,ilmi,bilimi emreder ama bunda sorgulayacak konular olduğu gibi asla sorgulanmaması gereken konularda vardır .

    ki bunlar beşer i kötülüğe sevkeder.

     

     

     


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Muhteşem! Zevkle okuyacağım hemen kaydediyorum.

    .
Toplam Hit: 7320 Toplam Mesaj: 40