folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrimi Bir Felsefe Değil Bilimsel Bir Gerçek Olarak Görenler

Evrimi Bir Felsefe Değil Bilimsel Bir Gerçek Olarak Görenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Erkek

Evrimin Felsefik yönünden çok, bilimsel yönü ile ilgilenen, Gerekli Biyoloji bilgisine sahip bir evrimci var mı aramızda? Bir kaç sorum war..

Not : Sorular, Evrimi Maymun+10milyaryıl=insan olrak bilenlewrin değil, Prof.Dr. Ali Demirsoy'dan ders almış, eski evrimci tarafından sorulmuştur.. Kalitelidir. Kendi kendisini mat etmesine yaramıştır..

Sorunun Sahibi : Enes Kotil (Dünya Biology Olimpiyatı'nda Gümüşl Madalya Aldı..)

Buyurn biraz bilimsel tartışalım.. Evrime göre hücre jöle demeyelim.. :)

Ilk Turk Arabası
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Neden evrimi sadece maymundan türeme olarak görüyorsunuz anlamıyorum..

Bence tek yönlülükten kurtulun ondan sonra tartışalım

Evrim=maymundan türeme değildir... İlk önce bunu anlasak diyorum ?

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Erkek

DB'in uçmuş olmasına ilk defa bu kadar sevindim.. O kadar post'umun gitmesine rağmen bu başlığımın temizlenmesi beni ziyadesi ile mutlu etti..

3 Soru var.. Bunlardan 2 tanesinin, biyoloji ile ilgilenen her evrimcinin cevaplaya bileceği sorular. Ancak 3. Soruya basamnak olması için soruluyorlar..

Soru 1-) Niye insanın 2. türü yok..
    E.M.C.*1-) "Insan denen bu mahlukat, sürekli göç eder ve uzaktaki insanlarla evlenir çift kurar. Gen akışı olur.. Resesif Gen Frekansları Senkronize olur.."

Zaten başka bi cevap verirse, "Niye olsun ki?" ve ya "var ki" derse zaten direk orayı terk et..

Soru 2-) 200.000 nufuslu bir kasabaya, başka bir kıtadan ortalama kaç kişi göç eder?
    E.M.C 2-) 200 - Daha falzasını söylemesi resmen ayıp yani :) -

Soru 3-) Resesif Gen Frekansı Değişim Denklemi : Rson x Mson = Mx x (Rx - Ry) di mi? (evet :)

Mx = Gelen Populasyon

Mson = Toplam Populasyon

Rx = Gelen Populasyonun Resesif Gen Frekansı

Ry = Yerli Populasyonun Resesif Gen Frekansı

Rson = Bulmaya çalıştığımız, Son Populasyonun Resesif Gen Frekansı

Yerli populasyon ------------------ My = 200.000 olsun
    Gelen Populasyon ----------------- Mx= 200 olsun
    Son Populasyon -------------------- Mson = 200.200 olacak..
    Yerli Pop. Resesif G. F. ----------- Ry = 0.1 olsun
    Gelen Pop. Resesif G. F. ---------- Rx = 0.2 olsun

Rson   x   Mson = Mx   x   (Rx - Ry)

Rson * 200.200 = 200(0.2 -0.1)

Rson * 200.200 = 20

Rson = 20 /  200.200 = 0.0000999000999000999000999000999001

0.0001 olsun bari.. Bu kadar değişmiş Resesif Gen Frekanıs toplumun.. Bir bu kadar da diğer kasabaya gitse bir tarafın Resesif Gen Frekansı 0.1001 diğer tarafın 0.1999 Ne kadar çok benzeştiler di mi?

Kızmayın ama bu kadar bir gen akışı ile tür oluşumu falan engellenmez.. Bu şekildede senkronizasyon falan olmaz..

Ilk Turk Arabası
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Abi biz o resesif gen populasyon falan biyoloji dersinde görmüştük ama bu beni aşar :D bi şey diyemicem.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hojam formule kendin sayilari verip kendin bi sonuca cikmissin o sayilari hangi verilere gore verdigini ogrenmek istedim oncelikle.

Daha once sanırım konusmustuk fakat daha genis bir ortamda bir kere daha sorayim. evrim yoksa gecmiste soyu tukenmis diger insan turleri nedir? hani arkeolojik kazılarda genis ceneli kisa boylu tuylu tuylu insanlar bulurlar ilk insan deriz hani...yari insan yari hayvan ozellik gosteren bunlar allahın yarattigi diger insan cinslerimidir?

birde soruma şunu eklemek istiyorum, hersene farkli bir mikrop salgını geliyor hersene yeni farkli bir grip vakasıdır sürüp gidior ve bunlara farklı ilaçlar çıkarmaları gerekiyor, bu su anda devam eden evrim olduguna bir kanıt değilmidir? değilse bu mikropcuklar neden bu cagda milyonlara yayildii halde yeni kesvedilmis oluyorlar?

Ayrıca bilim genelde evrim oldugu tarafındadır. ve evrimin olmadıını gösteren matematiksel bir bulgu olsa bu su an tartisilmazdi, aynen dünyanın düz yada yuvarlak oldunu tartismamamiz gibi.

eger elinde matematige dayali bir cikarim varsa bu bir kanıttır ve bu senenin nobel ödülü için adayligini koyman icin bir sebeptir:) tabi gecerliyse :))))

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:

Hojam formule kendin sayilari verip kendin bi sonuca cikmissin o sayilari hangi verilere gore verdigini ogrenmek istedim oncelikle.

Daha once sanırım konusmustuk fakat daha genis bir ortamda bir kere daha sorayim. evrim yoksa gecmiste soyu tukenmis diger insan turleri nedir? hani arkeolojik kazılarda genis ceneli kisa boylu tuylu tuylu insanlar bulurlar ilk insan deriz hani...yari insan yari hayvan ozellik gosteren bunlar allahın yarattigi diger insan cinslerimidir?

birde soruma şunu eklemek istiyorum, hersene farkli bir mikrop salgını geliyor hersene yeni farkli bir grip vakasıdır sürüp gidior ve bunlara farklı ilaçlar çıkarmaları gerekiyor, bu su anda devam eden evrim olduguna bir kanıt değilmidir? değilse bu mikropcuklar neden bu cagda milyonlara yayildii halde yeni kesvedilmis oluyorlar?

Ayrıca bilim genelde evrim oldugu tarafındadır. ve evrimin olmadıını gösteren matematiksel bir bulgu olsa bu su an tartisilmazdi, aynen dünyanın düz yada yuvarlak oldunu tartismamamiz gibi.

eger elinde matematige dayali bir cikarim varsa bu bir kanıttır ve bu senenin nobel ödülü için adayligini koyman icin bir sebeptir:) tabi gecerliyse :))))

Paragraf paragraf cevap veriyorum. Bu paragraf ilk paragrafına cevap. O sayılar, aklın mantığın kabul ettiği sayılar.. Yani 200.000 kişilik bir kasabaya kaç kişi göç eder.. Bunun gidip de bir kasabanın önünde geleni gideni sayamam ki ömrüm boyunca.. Saysam ne çıkacağını tahmin edebiliyorum.. Yani sen oturup saysan da 500 olsa da 1000 olsada çok bişey değişmiyor.. Yani normal rakamlar..

Yok ki öyle bişey... Seni kafanı kurcalayan o şey : HomoFloresiensis :) İşin bilimsel yanı şu bulgular.. Gerisi tamamen teori.. Şekildeki şeyin, bir bebek kafatası ile farkını açıkla önce sen bana..

Viruslerin evrimleşmesine gelince.. Evrim teorisi deseydi ki; "Bazı şeyler vardır ki, zaman içerisinde evrimleşiyorlar.." Ben tamam kabul derdim.. Ama sen diyorsun ki, varlık sonsuzdan beri var.. :) İşte benim kabul etmediğim nokta.. Bu BigBang teorisi ile birebir çelişir.. Ve emin ol ki Bilim adamlarının BigBang'e inananlarının sayısı evrimcilerinkini ikiye katlar.. Ayrıca ben houble kanıtladı diye duymuştum o şeyi..

Sadece National Geographic Okursan sana göre herkes evrimcidir.. Ama sen sadece sızıntı okusaydın, kimse evrimci değil ki derdin..

Nobel ödülünü ben haketmedim, çünkü bunu başka bir arkadaş bulduydu.. Ve biz zaten, ondan 30 yıla kalmaz bir nobel bekliyoruz.. Dünya bioloji olimpiyatında gümüş madalya aldı adam boru değil..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Benim sana bir ek sorum war.. Sana göre şimdi, insan sonsuzdan beri var galiba.. Daha önce buna benzer bişey demiştin.. Peki bu insan zaman kavramından önce de mi vardı? Zaman kavramı yaratılmıştır.. Açık seçik.. Yani kimse tutupda sonsuzdan beri zaman kavramı var demesin.. Sonsuz kavramı ile zaman kavramı çelişir..

Mesela, kaçıncı yıldayız, sonsuz.. Kaç yılında doğdun, sonsuz.. Kaç yaşındasın??? İnsan denen bu cins, sonsuz yıldır bulamadığı şeyi önümöüzdeki bir milyon sene içerisinde mi icad edecek.. siktir git 4 ghz olamaz hiç bir işlemci.. 

bu kadar komik bir durum :)

Ilk Turk Arabası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Zamanın başlamasından once ne var die sorma bence hojam yoksa bende ölçümün arkasında ne var diye sorarim ne kadar abzürt kactigini anlarsin:) zaten zamanın başlangıcı oldugunu kabul etmen, yola benim teorimin tam tersiyle cikarak benimkini curutmeye calismandan baska birsey deil. ben zamanın başı olmadığını düsünerek böyle bir teori sunuyorum.

ayrıca big bange karsi cikan yok. hersey hep vardi derken maddenin ve boslugun hep oldugundan bahsediyorum, insanlar hep bu topraklarda geziyordu demek istemiyorum. elbette bigbang vardi cunku bu tum bilim camisainin kabul ettiği birşey, bunuda yıldızların hareketinin bir merkeze odaklı olmasından biliyoruz. fakat yildizlarin belli bir hizda birbirinden uzaklasmasinin sonunda yeniden bir merkeze cekilme olayi baslayip basa donulecegi cikiyor yildizlarin hareketi incelendiginde.  yani big bang, insan beyni ile tahmin edilebilen zamanın başıdır. gercek zamanın değil.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Erkek
    Aytekçim, bak, ben sana zamanın niye sonsuzdan beri olmadığını
    söylüyorum, mantıken anlatıyorum.. Madde sonsuzdan beri vardı
    diyelim.. Insan x yıl sonra oluşsa o da sonsuz yıldır wardır..
    He zeka düzeyi ne olursa olsun, düşünen bir toplum sonsuz yılda
    ilah olmanın sırrını bulurdu.. Tamam mı? biz daha teleport
    olamıyoruz.. Mantıklı izah yapıyorum, senin teorin baştan
    yanlışsa ben ne yapiyim, teorinin en saçma salak kısmı
    bu..

Herşey hep vardı.. Bi nokta halindeydi, patladı, sonra yıldız
    sistemleri oluştu.. Gezegenler soğudu.. Enerjiler gerekli
    şekilde birbirlerine dönüştü.. Veya canlılar buna ayak
    sağladı.. VE BUNLARIN TAMAMI BiLiNÇSiZ BiR ŞEKiLDE
    OLDU!
    :) Aytek baksana ne söyliycem.. Geçen gün, marketen
    patetes püresi almıştım.. Böle meyve suları gibim karton
    poşette.. O yere düştü, patladı, ve t-shirt'üne sıçradı bir
    kısmı.. Yerlere sıçrayan parçacıklar tahribat.com
    yazmıştı. Eve gidince T-Shrit'i çıkarıp baktım üstünde AYTEK
    ÜSTÜNDAĞ
    Yazıyordu.. :) Hahahah.. Altına da senin Gen
    haritanı koymuşlardı.. Ay pardon kaza ile olmuş :P Hangisi daha
    saçma sence??? Pire olayı mı, BigBang'in Evrime uydurulma
    çalışmaları mı?

Ek olarak bence virüslerin evrimleşmesi de Bana Allah'ı
    gösterir.. Senin bir aklın var aytek.. normalin üstünde bir
    zekan var.. Bir bilinç sahibisin.. Sen hiç kendi kendini
    geliştiren program yazmayı düşündün mü? Kendine ek özellik
    ekliyor.. Nasıl olurdu.. Bi tane web browser yazmayı dene, bi
    tane de Başta text editorken kendi kendini web browser yapan ve
    genişleten program yazmayı dene.. Sonra kendi kendine de ki,
    diğer programı siktir et de bu evrimleşen program kaza eseri
    olmuş olabilir.. Maymunun teki gelip visual c++ da rastgele
    tuşlara basarak yazmış olabilir. Nede olsa basit bir text
    editoru.. Ama şunu unutmuş olmaz mısın, o program basit bir
    text editörü değil, kendi kendine web browser'a dönüşecek bir
    programdır..

Ilk Turk Arabası
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Bak şimdi, " L K A I O S " , bu harflerin OLASILIK olarak çıkması muhtemeldir. Ve imkansız değildir. Herşeyin bilimsel bir açıklaması vardır. Bu ilahi güçlerle açıklanamayacak,ispat edilemeyecek mevzudur molla.Tanımını yapamadığın,açıklayamadığın şeylere karşı Allahı,dini ispat olarak gösterme. Basbaya evrim vardır. Hani sen yaz bana Adem ile Havvadan oluşan insanların mantığını. Nasıl oldu zenciler , kan grupları. Hani bir rahmetini görelim . Soyut şeylere savunuyorsun. Doğru düzgün bir açıklaman yok , uzun uzun yazıyorsun bir anlamlı yazın yok. Yok meyve suyu dökülmüşte. E hadi bir rahmet gören varmı şöyle bişey olsun ne bilim allahın varlığını tam olarak açıklayacak birşey gösterin. Kimse onu ispatlayamaz. Ama bilimsel olarak olasılık vardır.Herşeyin oluşması mümkündür uygun şartlar altında. Sende olasılıksın, aile şartların seni bu yönde eğitmiş. Seninde bulunduğun ortamlar seni bu fikirleri kabul etmeni zorlamış. Bilimede inansaydın bu yazdıklarının ne kadar komik olduklarını görürdün.

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Erkek
    Deca bey, ilk olarak olasılıktan bahsetmişsin.. Allah'ın olma
    olasılığı, bana kalırsa, başka ihtimalllerin 1'den çıkınca
    kalan şeydir...

Evrim yoktur demiyorum.. Evrim teorisi yalan diyorum! Evrimin
    olmasının, Allah'ı gösterdiğini anlatıyorum..

----------------------------------------------------------------

http://members.lycos.co.uk/themolla/C/tarih.c

----------------------------------------------------------------

Basit bir takvim hazırlama programı.. Ya şimdi sence bunun
    rastgele olma olsaılı kaç? Peki sence, Microsoft windows XP
    işletim sisteminin, bir klavyenin yere düşerek yerdeki halı
    desenine göre rastgele oluşma ihtimali kaç? Peki DOS İşletim
    Sisteminin bir bilgisayar kurulduktan bir yıl sonra yavaş yavaş
    evrimleşerek Windows XP olma ihtimali kaç?

İşi inada bağlamayın... Apaçık ortadadır ki, evrimleşen bir
    sistem, ya kendi kendine oluşur, yada bir bilinç onu yaratır..

Evrimleşen Dos to WinXP bile milyonda bir ihtimali yokken,
    gelin ben evrime kıyak yapıyım ve ona milyonda bir ihtimal
    veriyim.. Geriye kalan 0.999999 ihtimal de benim inandığım
    şey..

Kaldı ki bir rastlantının, insanın yapıtığı basit şeyleri bile
    yapamadığını görüyoruz, Bir insanın da, en küçük evrimnleşen
    birşey yapamadığını görüyoruz..

Hea, Allah'ın ispatlanma olayına gelince, öyle bişey olsaydı,
    dinin bir anlamı olmazdı.. O zaman ne anlamı kalıcak.. Adam
    sana formulu yazıp Allah'ın kanıtlayacak, sende inanmak zorunda
    kalacaksın..Saçma birşey, küfrü yolu her zaman açık.. Her
    isteyen kafir olabilir.. Allah'ın ispatlanamamasının sebebi
    insana irdae verilmesidir..

Any Question / Any Suggestion / Any
    Objection ???

Ilk Turk Arabası
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Of molla oof , çok şey derim ama burası ne yeri ne bu konu için uygun. Takıl sen

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
Toplam Hit: 4992 Toplam Mesaj: 21