F-16"Larla İlgili Ufak Bir Soru
-
resmi koyarken kanatlardaki füzeleri dikkat etmedinmi acaba?
-
arkadaşına katılıyorum ::)
-
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------AmoR bunu yazdı:
-----------------------------
Eski modellerinde ordan ateş ediyodu F-16 lar 2000 modellerinde falan. Pilotun onunde duman bulutu oluşturup görüş açısını engelliyo diye kaldırdılar arkadaki kuyruğa taktılar şimdi arkadan ateş ediyor.
Ebe amor kardeşim.Elimizdeki en eski F16 1986 model.O bile oradan ateş etmiyor.Pitot Tube'ten ateşmi edilir ya.Saçmalamayın.Radar o dalganın arkasında ve bağımsız.Bir atasözü vardır bildin mi : Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.....
hocam sen ne kadar egoist, kendini beğenmiş bişisin öyle.. Bilmeyen adam da konuşacak, yorum yapacak ki forum forum olacak.. -
alp bunu yazdı:
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------AmoR bunu yazdı:
Eski modellerinde ordan ateş ediyodu F-16 lar 2000 modellerinde falan. Pilotun onunde duman bulutu oluşturup görüş açısını engelliyo diye kaldırdılar arkadaki kuyruğa taktılar şimdi arkadan ateş ediyor.
Ebe amor kardeşim.Elimizdeki en eski F16 1986 model.O bile oradan ateş etmiyor.Pitot Tube'ten ateşmi edilir ya.Saçmalamayın.Radar o dalganın arkasında ve bağımsız.Bir atasözü vardır bildin mi : Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.....
hocam sen ne kadar egoist, kendini beğenmiş bişisin öyle.. Bilmeyen adam da konuşacak, yorum yapacak ki forum forum olacak..
-----------------------------eyw. hocam sağol...
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------la olm o havayı delsin aerodinamik olsun diye lan :D
ordan ateş ediyo diyen mal arkadaşımızı kutluyorum :) şaka şaka kızma. bilmemek ayıp değil.
-----------------------------evet hocam şahsen biliyorum üst komşumuz pilottur kendisi ucundaki o ignecik havayı yarmayı saglıyor hemde
o ateş ediyor diyen arkadaşa göz var nizam var amk boncuk mu atıyo o :D
-
Hepaq bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------la olm o havayı delsin aerodinamik olsun diye lan :D
ordan ateş ediyo diyen mal arkadaşımızı kutluyorum :) şaka şaka kızma. bilmemek ayıp değil.
-----------------------------evet hocam şahsen biliyorum üst komşumuz pilottur kendisi ucundaki o ignecik havayı yarmayı saglıyor hemde
o ateş ediyor diyen arkadaşa göz var nizam var amk boncuk mu atıyo o :D
Hocam şu saatte çıkkıp sordun mu ?Ayrıca boş buldugun bir zaman sor neyin nesiymiş.Babam 22 yıllık havacı.O bile saçmalamayın diyor... -
böyle bi konuda bile tartışma çıkıyo ya helal olsun forumlar neden var fikir paylaşmak bişeyler öğrenmek fikir yürütmek için adam direk "sallamayın" diye girmiş konuşmaya
-
biraz arama aptım vikipedia vsvs öle bişi bulamadım saldırı mekanizması tamemen kanatlarda sanırım
-
bu konuda en fazla bilgisi olduğunu gördüğüm @35ygt45, sana bi sorum var.
bu 512 mermilik "top" dedikleri silahı,bu uçağın neresine koyuyolar ?araştırdık ama tam bir bilgiye varamadık.
"top" dediğimiz olay = http://tr.wikipedia.org/wiki/M61_Vulcan
herkese iyi sabahlar diliyorum bu arada :D
tercihlerde yarın açıklanıyo valla :) konu nerdeeen nereye dimi :D
herneyse yav biz grn ile film izlemeye devam ediyoruz. yarın yani aslında bugünün ilerleyen saatlerinde konuya bakıcam ve inş beni tatmin edicek cevabı bulucam.
bundan eminim ;) -
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Tebrikler Bildin Aero Dinamik Amaçlı Burundur, Kendim Savaş Uçağı Tamir Atelyesinde Yakından İncelemiş Bulunmaktayım.
Orada Anten Yada Mermi Olayı Yoktur. Aviyonik Devreleri Kanadın Hemen Son Noktasında Pilota Yakın Olan Bölgede Yer Alır. Ki Aviyonik Devreler Telsiz İletişiminden Tut, Radar Sistemlerinin Kalbini Teşkil eder. Ancak Radar Tarayıcı Sivri Burnun Hemen Arkasındadır. Yakaladığı Sinyaller Aviyonik Devrelerince İşlendikten Sonra Kokpitteki Ekranlara Gönderilir.
Hata Payım Olabilir... Gördüklerim Anımsadıklarımla Özgün Yazdım..