Facebook Profile Javascript Kodu Eklemek
-
facebook profilime sayac tarzı bi kod eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim
acaba fbml ile bi uygulama ile profilime solda arkadasların alt kısmına bi kutu koyup onun içinde js çalıştırabilirmiyim
çalıştırabilirsem o kutuyu nasıl koyabilirim
bi şekilde sayfama nerden gelinmiş ögrenmem gerekiyor referens veren linkleri
-
Facebook kim kimin profilini gezdi bilgisini gizli tutuyor. Tutmuyor demiyorum, tutuyor. Ancak hiçbir şekilde buna erişmen mümkün değil. Javascript'le falan Referer bilgisini almaya çalışmak beyhude çaba.
-
bence pek boşuna bi caba deil illaki bi şekilde alınır ya
tbt de bile mesela profillerde html kodu calısmaz fakat profil resmini sayac olarak kullanıyolar imza dail :)
örnek : http://www.tahribat.com/Murit-hotboy/
yani alternatif yontemler illaki olması lazım
-
şu html nin ismini fbml diye değiştirdilerya helal olsun geçen bana biri dedi sen fbml biliyormusun o ne dedim web sitesi kode dedi. şaşırdım halla halla olum yeni bir dil mi çıktı dedim acaba meğersem facebooka html kodu yapıştır bunada fbml de olacak şey değil halla halla
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
şu html nin ismini fbml diye değiştirdilerya helal olsun geçen bana biri dedi sen fbml biliyormusun o ne dedim web sitesi kode dedi. şaşırdım halla halla olum yeni bir dil mi çıktı dedim acaba meğersem facebooka html kodu yapıştır bunada fbml de olacak şey değil halla halla
-----------------------------adamlar kendi sınıflarını oluşturduysa istedigi ismide verebilir facebooktada bi uygulama yapmak istedigin zmana o sınıfı kullanmak zorundasın yani kimsenin html in adını değiştirdigi yok
-
Profil resmini sayaç yaparsınız da sayaç başka sitede oldugu icin cookie göndermez oraya, onun için facebookda bu yöntem isleseydi bile kimin ziyaret ettiğini göremezdiniz.
-
benim bir projem vardı bu konuda nereden başlayacağımı bilemedim ama:)
hocam şimdi bir sürü uygulama var profile eklenebilen filan.
Atıyorum bir uygulama yazdın koydun profiline ve uygulamada kullandığın ikonlar ve resimler sonuçta facebook'un sunucusunda barınmıyor değil mi? yani öyle olmaması gerek diye düşünüyorum.Eğer öyle ise rahat bir şekilde cookie vs çekilebilir.tabi face bu kadar mal mı bi sen mi zekisin diyenler çıkabilir:) haklılardır ama bunu nasıl önlüyorlar bari onu öğreniriz.
aksi durumda yani kullanılan resimleri face kendi sunucusunda barındırıyor diyelim o zaman uygulamayı değişik bir şekilde yaparız iframe ile site çağırma gibi. onuda mı engellemiş yoksa bu totoşlar:)
-
ilk önce facebook için uygulama geliştirmen lazım minik yada profilinde box oluşturmana içeriğini html yapmana uygulamalar vardı isimleri aklımda değil şimdi onları kullanabilirsin. kendi sitende oluşturduğun bi php dosyasını(loglamayı yapıcak) image tagları arasında profiline yerleştirirsin. kaç giriş yapılmış böylece öğrenebilirsin. o php dosyasında ayrıyetten resimde gösterebilirsin.
-
cosmic bunu yazdı:
ilk önce facebook için uygulama geliştirmen lazım minik yada profilinde box oluşturmana içeriğini html yapmana uygulamalar vardı isimleri aklımda değil şimdi onları kullanabilirsin. kendi sitende oluşturduğun bi php dosyasını(loglamayı yapıcak) image tagları arasında profiline yerleştirirsin. kaç giriş yapılmış böylece öğrenebilirsin. o php dosyasında ayrıyetten resimde gösterebilirsin.
-----------------------------profilini kimler ziyaret etmiş uygulamaları da böle çalışmıyormu zaten?
sahtemi çalışıyormu bilmiyorum kaç tane kız ekliyse alayı bunları kullanıo
-
PanxeR bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------profilini kaç kişi ziyaret etmiş uygulamaları da böle çalışmıyormu zaten?
sahtemi çalışıyormu bilmiyorum kaç tane kız ekliyse alayı bunları kullanıo
-----------------------------hocam onlar sahte http://apps.facebook.com/applicationbuilder/Setup/New.aspx?app=0&ref=apb-cb burdan yapılıyor
gerçek uygulamalar ise http://www.facebook.com/developers/#!/developers/createapp.php burdan 2. yani gerçek kodlanan uygulamayı yapan çok çok az hatta sadece oyun yapanlar kullanıyor diyebilirim
-
eğer bir şekilde uzak url den resim ekleyebiliyorsan referer alabilirsin, benim profil resmindeki olay. ben referer alabiliyorum fakat cookielere erişim yok. eğer olsaydı hangi mürid kaç kez girmiş profilime, top 5 listesi yapacaktım, ama olmuyor :)