folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Fanların Son Güçte Çalışıp Ekran Gitmesi

Fanların Son Güçte Çalışıp Ekran Gitmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selamlar 3.kez başıma gelince yazayım dedim son 4 ayda bu 3. oluşu

Birden görüntü gidiyor ekran kartının fanları son güçte çalışmaya başlıyor elle kasadan pcyi kapatıp açıyorum hiç sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor

RTX 3060 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek
    ErastoX bunu yazdı

Birden görüntü gidiyor ekran kartının fanları son güçte çalışmaya başlıyor elle kasadan pcyi kapatıp açıyorum hiç sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor

RTX 3060 

Aynı şeyler bende de oluyor özellikle 3ds max ile çalışırken

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    kroo bunu yazdı
    ErastoX bunu yazdı

RTX 3060 

Aynı şeyler bende de oluyor özellikle 3ds max ile çalışırken

Gemini bios eski diyor bana 2019 yılından kalma bios duruyo güncellicem

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

yeni aldığım bilgisayarda oldu iade ettim windows kurdum format attım işe yaramadı hiçbir şekilde 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam selam, mevcut sistemde kullandıgın PSU özellikleri paylaşabilir misin ? 

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Hocam selam, mevcut sistemde kullandıgın PSU özellikleri paylaşabilir misin ? 

benimde aklıma bu geldi direk

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Windows olay görünteleyicisi -> windows günlükleri -> sistem bölümüne gir. 

Bu olay olduğunda ki saatte ki uyarılara bak. Tam olarak %100 sorunun bu olduğunu söylemesede fikir verir.

hypnot1c tarafından 15/Şub/26 19:08 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

Vakti zamanından kalma çözüm yollarımı sunayım çok sık olmasada bazı makinalarda başıma gelmişti

Herşeyin tam güncel olması önemli değil stabil sürümü aramanız önemli 

Psu %30 sorun çıkarabiliyor

Ram %50 sorun çıkarabiliyor

Kart fırınlama işleminde %20 ihtimalle düzeliyor ( Ağır yazılımları kullanma esnasında ekranda yeşil çizgiler ile beraber ekran kapanır ve fan açarsa geçerlidir )

%10 luk ihtimalde tamamen uyumsuzluk kullanılan yazılımın o ekran kartına ait fixlerini araştırmak vs. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

benim başıma geldi şöyle çözdük 12vhpwr kablosunda sorun olduğunu düşündüm fakat uygun kablo bulamadığım için PSU değişikliğine gittim PSU yu değişince 12vhpwr kablosu da değişmiş oldu sorun çözüldü 
    Sorun belirtileri durup dururken ekran kararması ve fanları 100% çalışması 

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Erkek

Aynısını yaşadım. Normal şartlarda herhangi bir sorun yaşatan donanım yok, PSU vb hepsi gayet güzel hesaplanarak takılmış bir cihaz. Yazılımsal da bir şey yoktu. Kablo cart curt pek kurcalamadım.

Sorunu yazılımsal, çok hafif şekilde downgrade yaparak çözmüştüm. O şekilde kullanırken bir şey olmuyordu, normal kullanırsam her defasında bu sorunu yaşıyordum. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sogutma yetersiz veya tam randimanli calismiyor buyuk ihtimalle.

Fanlar yetersiz geliyor olabilir.

Sivi sogutma ise sivi sogutma pompasi bozulmus olabilir.

Termal macun yenileme vs yaptiysan yanlis yapilmis olabilir, yaptirmadiysan isin ehli birine bir bakim yaptir.

Aynisi geldi basimiza, Kadikoy de sivi sogutmayi degistirdik, macun yenileme vs bakim yaptirdik duzeldi.

Bakim öncesi bosta 80-90 dan asagi inmeyen sicaklik, bakim ve sivi sogutma degisim sonrasi bosta 30, oyun oynarken max 75'i görüyordu.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 1437 Toplam Mesaj: 26
fan