Fanların Son Güçte Çalışıp Ekran Gitmesi
-
Arkadaşlar selamlar 3.kez başıma gelince yazayım dedim son 4 ayda bu 3. oluşu
Birden görüntü gidiyor ekran kartının fanları son güçte çalışmaya başlıyor elle kasadan pcyi kapatıp açıyorum hiç sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor
RTX 3060
-
ErastoX bunu yazdı
Birden görüntü gidiyor ekran kartının fanları son güçte çalışmaya başlıyor elle kasadan pcyi kapatıp açıyorum hiç sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor
RTX 3060
Aynı şeyler bende de oluyor özellikle 3ds max ile çalışırken
-
kroo bunu yazdıErastoX bunu yazdı
RTX 3060
Aynı şeyler bende de oluyor özellikle 3ds max ile çalışırken
Gemini bios eski diyor bana 2019 yılından kalma bios duruyo güncellicem
-
yeni aldığım bilgisayarda oldu iade ettim windows kurdum format attım işe yaramadı hiçbir şekilde
-
Hocam selam, mevcut sistemde kullandıgın PSU özellikleri paylaşabilir misin ?
-
Cesnist bunu yazdı
Hocam selam, mevcut sistemde kullandıgın PSU özellikleri paylaşabilir misin ?
benimde aklıma bu geldi direk
-
Windows olay görünteleyicisi -> windows günlükleri -> sistem bölümüne gir.
Bu olay olduğunda ki saatte ki uyarılara bak. Tam olarak %100 sorunun bu olduğunu söylemesede fikir verir.
hypnot1c tarafından 15/Şub/26 19:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Vakti zamanından kalma çözüm yollarımı sunayım çok sık olmasada bazı makinalarda başıma gelmişti
Herşeyin tam güncel olması önemli değil stabil sürümü aramanız önemli
Psu %30 sorun çıkarabiliyor
Ram %50 sorun çıkarabiliyor
Kart fırınlama işleminde %20 ihtimalle düzeliyor ( Ağır yazılımları kullanma esnasında ekranda yeşil çizgiler ile beraber ekran kapanır ve fan açarsa geçerlidir )
%10 luk ihtimalde tamamen uyumsuzluk kullanılan yazılımın o ekran kartına ait fixlerini araştırmak vs.
-
benim başıma geldi şöyle çözdük 12vhpwr kablosunda sorun olduğunu düşündüm fakat uygun kablo bulamadığım için PSU değişikliğine gittim PSU yu değişince 12vhpwr kablosu da değişmiş oldu sorun çözüldü
Sorun belirtileri durup dururken ekran kararması ve fanları 100% çalışması -
Aynısını yaşadım. Normal şartlarda herhangi bir sorun yaşatan donanım yok, PSU vb hepsi gayet güzel hesaplanarak takılmış bir cihaz. Yazılımsal da bir şey yoktu. Kablo cart curt pek kurcalamadım.
Sorunu yazılımsal, çok hafif şekilde downgrade yaparak çözmüştüm. O şekilde kullanırken bir şey olmuyordu, normal kullanırsam her defasında bu sorunu yaşıyordum.
-
Sogutma yetersiz veya tam randimanli calismiyor buyuk ihtimalle.
Fanlar yetersiz geliyor olabilir.
Sivi sogutma ise sivi sogutma pompasi bozulmus olabilir.
Termal macun yenileme vs yaptiysan yanlis yapilmis olabilir, yaptirmadiysan isin ehli birine bir bakim yaptir.
Aynisi geldi basimiza, Kadikoy de sivi sogutmayi degistirdik, macun yenileme vs bakim yaptirdik duzeldi.
Bakim öncesi bosta 80-90 dan asagi inmeyen sicaklik, bakim ve sivi sogutma degisim sonrasi bosta 30, oyun oynarken max 75'i görüyordu.