Farz Edelim Tüm İnsanlar Öldürüldü
-
Diyelimki bir nükleer silah yüzünden tüm dünyadaki insanlar öldü. Dünyada yaşayan tüm canlılar öldü, o zaman ahiret sistemi insanlar için nasıl işleyecek, unutmuyalım ki bu yapılabilir bir durum,
-
son bi insan kalır onu beklerler....
-
Bu olmadan nasıl işlemekte ki böyle bir durum işleyişi bozsun? Biraz daha aç bence.
Fatih tarafından 23/Şub/13 23:40 tarihinde düzenlenmiştir -
ahiret sistemi derken ?
nasıl bi değişim olacak ki ?
-
farzetki diger tarafta yer kalmadi
Ozaman ne yapacagiz?
-
Belki madenciler ölmez, belki adamın biri denizin çokyüz metre altında bir dalıştadır, belki uzaylılar vardır da ahiret onlara işler vs. vs.
-
Yani Allah insanlara bir ömür biçmiş herkes yaşayacak ve ölümü tadıcak kıyamet koptuğunda ise tüm insanlar yeniden dirilecek, ve ahirette toplanarak cennetlik cehennemlik diye ikiye ayrılacak, özürlüler ne olacak tam emin değilim,
İşte insan olarak kıyametin kopmasını beklemeden birileri kıyameti kopardı diyelim kendiside içinde dünyada ki tüm canlıları öldürdü böyle olduğunda sistem nasıl işler acaba, aklıma takıldıda,
-
o kıyamet olmuş olmuyor mu yoksa ben mi yanlış anladım ?
edit : o zaman allah kıyamet kopmasına izin vermiş oluyor işte
Cradex tarafından 23/Şub/13 23:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Birolll! burdayız gel baba :) o değilde cenneten çok cehennemi merak ediyorum hayallimde hep bir yanar dağ içine insanların ittirildiği canlanıyor
Media tarafından 23/Şub/13 23:46 tarihinde düzenlenmiştir -
ya "ahiret sistemi" yani kıyamet dediğimiz olay dünyadaki yaşamın son bulmasıyla değil de, tüm evrenin son bulmasıyla başlıyorsa ? olaya daha geniş açıdan bakmak lazım bence. dünyanın küçüklüğünün, evrenin büyüklüğünün ve 14.000 alemin varlığına göre düşünmek gerek
-
Cradex bunu yazdı
o kıyamet olmuş olmuyor mu yoksa ben mi yanlış anladım ?
edit : o zaman allah kıyamet kopmasına izin vermiş oluyor işte
O zaman kıyameti koparan Allah olmuyor senin demene göre,
Edit:@ mehmetdiyebiri Tamam ama biz insanlar için ne oalcak o zaman planda olmayan şekilde yok olduk hemde bir başkasının yüzünden,
Robinson_Crusoe tarafından 23/Şub/13 23:49 tarihinde düzenlenmiştir