Farz Edelim Tüm İnsanlar Öldürüldü
-
hic bir bok olmaz hafiz butun insanlar olurse diger canlilar (bitkiler - hayvanlar - tek hucreli canlilar - mantarlar - vs ) yasamaya devam eder, doga insan yapilarini yikmaya baslar ve ekolojik dongu devam eder...
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Yani Allah insanlara bir ömür biçmiş herkes yaşayacak ve ölümü tadıcak kıyamet koptuğunda ise tüm insanlar yeniden dirilecek, ve ahirette toplanarak cennetlik cehennemlik diye ikiye ayrılacak, özürlüler ne olacak tam emin değilim,
İşte insan olarak kıyametin kopmasını beklemeden birileri kıyameti kopardı diyelim kendiside içinde dünyada ki tüm canlıları öldürdü böyle olduğunda sistem nasıl işler acaba, aklıma takıldıda,
Şuna eminim ki çok büyük bir komplo yüzde yüz olacacak şekilde olması imkansız, bütün insanları yok edip bunun üstünden falsefe yapmak bana göre basit mantık. Eğer soru gerçek anlamda cennet cehennem ve kıyamet ile alalı ise , bu düzeni oturtanda ne yapacağını elbet biliyordur. ( bence)
-
kıyamet'in direk allahın gazabıyla olacağı hakkında bir kesinlik yok sanıyorum , "kıyameti koparan Allah olmuyor" lafını söylemek tehlikeli bence çünkü allah'ın rızası olmadan iş yapıldığı anlamı taşıyor.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıCradex bunu yazdı
o kıyamet olmuş olmuyor mu yoksa ben mi yanlış anladım ?
edit : o zaman allah kıyamet kopmasına izin vermiş oluyor işte
O zaman kıyameti koparan Allah olmuyor senin demene göre,
Edit:@ mehmetdiyebiri Tamam ama biz insanlar için ne oalcak o zaman planda olmayan şekilde yok olduk hemde bir başkasının yüzünden,
her şey plana dahil hocam. Eğer islam dinine mensupsan, imanın şartlarında "kader ve kazaya iman" vardır. işte tam da burada her şeyin plana dahil olduğu ortaya çıkar.
insanlara ne olacağına gelince, dünyada yaşayıp ölmüş olan yaklaşık 110 milyar insan gibi kıyametin kopmasını bekleyecekler
mehmetdiyebiri tarafından 23/Şub/13 23:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Keşke zombiler bassa dünyayı
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıCradex bunu yazdı
o kıyamet olmuş olmuyor mu yoksa ben mi yanlış anladım ?
edit : o zaman allah kıyamet kopmasına izin vermiş oluyor işte
O zaman kıyameti koparan Allah olmuyor senin demene göre,
Edit:@ mehmetdiyebiri Tamam ama biz insanlar için ne oalcak o zaman planda olmayan şekilde yok olduk hemde bir başkasının yüzünden,
sonuçta yapılan yapılacak herşey onun bilgisi dahilinde değil midir ?
eğer öbür dünyaya inanıyorsan yaradan inancın varsa bunu sorman abez kaçıyor.
o istemiş diye diye böyle oluyor demektir.
bu kadar kusursuz bi evren yaratan kişi bi ayntaşn'ın gelip hepsini yok etmesine izin vermez herhalde aynştan'ın gücü yetmez hatta böyle yaklaşmak lazım olaya.
-
kiyamet sadece tum canlilarin hayatini kaybettigi zaman kopmuyor, tum evrenin yokolmasiyla kopuyor.
-
düşündüğün şeye vak kanka,
milyon yıl sonra denizdeki levrekler ve çupralar insan olacak tabi ki.
-
Müslümamın ve inançlı biriyim, ama aklıma takılan sorularada cevap arıyorum. Dünya tahmini 7 milyar yaşında o zaman Allah 7 milyar yıldan beri bekliyormu,
-
kaanstain bunu yazdı
düşündüğün şeye vak kanka,
milyon yıl sonra denizdeki levrekler ve çupralar insan olacak tabi ki.
:D