folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Faşizm İle Kominizm Arasındaki Fark Ne?



Faşizm İle Kominizm Arasındaki Fark Ne?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enqaz
    enqaz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    türkiyede türban tartışılıyorsa türkiyenin "laikÇİ"lerin oyuncağı haline gelmsindendir.

    Türbana hayır. Yaşasın AYYAŞİZM. Yaşasın ZİNAİZM
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek

    enqaz bunu yazdı:
    -----------------------------
    türkiyede türban tartışılıyorsa türkiyenin "laikÇİ"lerin oyuncağı haline gelmsindendir.
    -----------------------------

    Hükmet o yasayı geçirdiğinde hanki insana sordu ??

    MHP genel baskanı itiraft etti "-Oy toplamak için yaptım " dedi

    CHP karşıydı !

    AKP iştedi birtek zaten Erdoğan'ın Yaptığı YOLSUZLUKLARI ANLATAN Kitaplar var ! 

    Erdoğan'ın karsı Yahudi ! (Emine Erdoğan Gerçekliği ) isimli kitabı var !

    AKP denek. Parti Türkiye genelinde %47 lik oy oranıyla ihtidara geliyorsa.Bunun suçu Laikçilerin oyuncağı değildir!

    BAAL Arkadasımdan duyduğum bir söze göre " Demokrasi : 10 Cahilin 1 Akıllıyı yenmesidir "  

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enqaz
    enqaz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    1- demokrasi 10 akıllının 1 cahili yenmesidir benim gözümde de.  baal kim ki? ben öyle birini tanımıyorum

    2- şu cumhurbaşkanı keşke referanduma götürseydi de kaç kişi istiyomuş kaç kişi istemiyomuş o zaman bi görseydin bakalım.

    3- bundan da çok tırsıyorsun. referandumdan. cumhurbaşkanı referanduma götürmeyecem deyince bu tip laflar çoğaldı. şimdi horoz kesildi senin gibiler.


    Türbana hayır. Yaşasın AYYAŞİZM. Yaşasın ZİNAİZM
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek
    enqaz bunu yazdı:
    -----------------------------

    1- demokrasi 10 akıllının 1 cahili yenmesidir benim gözümde de. baal kim ki? ben öyle birini tanımıyorum

    2- şu cumhurbaşkanı keşke referanduma götürseydi de kaç kişi istiyomuş kaç kişi istemiyomuş o zaman bi görseydin bakalım.

    3- bundan da çok tırsıyorsun. referandumdan. cumhurbaşkanı referanduma götürmeyecem deyince bu tip laflar çoğaldı. şimdi horoz kesildi senin gibiler.


    -----------------------------

    Yaptığın şeyin Klavye Erkekliği oldu hakkında şüpelerim var !

    Benim gibiler ??

     

    Benim hakkımda hiç bir şey bilmiyorsun forumdan okuduğun 5 satırla insanları tanıyıp yargılayamazsın !

    IQ seviyen normalin altında yada laf olsun diye forum'a yazı yazıyorsun !

    Bu gün Almanyada Türk'lere sorulan soru ! " - Siz hepiniz mi KAPALISINIZ ? " Bizi dünya'ya modern bir ülke gibi göstermek yerine ilkel ve cahil bir ülke olarak gösteriliyor ! Gözündeki (leriniz) At gözlüklerini cıkarın OBJECTİF olun !

     

    + Forum 'u iyi takip etseydin bir önceki sayfada BAAL kim görürdün ! Forumu düzgün okumadan yargısız infaz yapıyorsun ! İnsanların yazdıkları cümleder çok görünce okumak zor geliyor sanırım !

    Cahillerden biri de sensin sanırım ! 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vampire
    vampire's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2003
    Erkek
    shockman bunu yazdı:
    -----------------------------

    Haklısında Cumhuriyet Rahat ettirmedi Hoca, Sosyalizimde Görünen Köy kılavuz istemez, Farksız bir sistem olduğu aşikar, Diğer sistemlerde insanları mutlu etmedi, O halde Yeni bir Sistem türetilmeli bencede, ama nasıl olacak bu iş. ? Yeni bir Yönetim biçimini ne şekilde olmasını ön görürsün, Açıklardan Arındırılmış, Gelişen Çağa ayak uydurabilen bir sistem nasıl olabilir.?


    -----------------------------
    burada asıl olan mevzular baya fazla ancak başta ele alınması gereken bazı temel konularda fikir beyan edebilirim .Örneğin jakoben bir lider çıkararak ki geçmişimizde liderlerimiz yada bazı liderler bu vasıf sayesinde bazı şeyleri düzelttiler yada bozdular . veyahut çoğulcu bir sistem ile herkesin seçeceği farklı yüzler ile bir sistem olabilir ancak birbirimizi kandırmanın bir manası olduğuna inanmıyorum şurası aşikare ki biz toplum olarak karşıt görüşleri hazm edemiyoruz kimsede bana hazm ediyorum demesin en azından ben bile ne kadar kasarsam kasayım bazen karşımdaki insanın görüşlerine alaycı yaklaşıyorum bunu genele yayarsak çoğulcu demokrasinin temeli olan güçler birliği bizim ülkemizde uygulanamaz ve bence denenmiş olması bile büyük hataydı neden ? Çünkü çoğulcu demokrasi sadece bir teori olarak kalmıştır çoğulcu demokrasinin tam manası ile uygulanabildiği bir ülke yoktur var olduğunu söylemek sadece körü körüne bu iddaya inanmış olmaktan ötürü gelir. Baktığımız zaman çoğulcu demokraside amaç dediğim gibi herkesimin temsilidir burası güzel ancak burada bir devlet ve milyonlarca insandan bahsediyoruz milyonlarca farklı yüz farklı hayal haliylede farklı yüzlerce bakış açısı peki bir devleti yüzlerce kişi yönetebilirmi ? Bence hayır yönetebileceğini kimse idda edemez çünkü gerek sosyalizmde gerek cumhuriyette gerek şeriatta ve diğer sistemler bütününde kesinlikle sistemin başında AKTİF bir yönetici vardır olması gerekirmi evet gerekir. Çok seslilik sadece bir manipülasyon aracı olmuştur tarihimizde bize hiç bir katkısı oldumu hayır. İl mecliselerinde belki olmuştur ancak halka hizmet bağlamında boş lafların duyulmasını sağlamaktan öteye gidebilmiş değildir. Bu noktayı bu kadarla geçeceğim çünkü çoğulcu demokrasi şu anda benim kanaatimce ben sen biz ve hepimiz için gereksiz . Kısacası Bir Arabayı Yüz Kişi idare edemez bi kişi İdare eder gerisi yolcu olur yolculuk haklarını vermek zorundadır !

     

    Gelelim jakoben liderliğe Jakobenlik siyasi terminolojide tek bir kişinin toplum üzerinde doğruları ve yanlışları seçip tahakküm ettirmesi olarak özetlenebilir ayrıcada dini bir terminolojidir. Genel itibari ile bir devletin aktif bir başı olması gerekir başsız bir vücud olamayacağı gibi başı olupta bu başını sadece süs olarak kullanan bir vücudda var olmuştur denilemez. Bu pencereden yola çıkarak ve tarihimizi ayrıca dünya tarihini ele alırsak jakoben liderler yada tek başlı ancak vücudu halkın oluşturduğu birbirine düşman değil dost gözüyle bakan siyah beyaz veyahut açık kapalı diye ayırmayan bir toplumlar örneği fazlası ile vardır.

     

    Burada biraz dağınık gittiğimin farkındayım çünkü gerçekten çok fazla düşünce terminolojisi ve düşünce mevcut olduğu sebebiyle haliyle asıl amaca ulaşmak için dağınık gitmeyi yeğledim.

     

    Ülkemize gelirsek. Öncelikle bizlerin siyah beyaz açık kapalı inanıp inanmayan artık kendinizi nereye koyuyorsanız oradan bakınca ortak bir geçmişimiz var. Bunu inkar edemeyiz etmek sadece bazı saplantılarının olduğunu farklı bir dilde ifade etmek ve gizlemektir. Biz anadoluda yüzlerce yıl kardeşçe yaşadık malesef bazı çevrelerden ve bazı ÖNÜNÜ AYDINLATMAKTAN ACİZ AYDINCIKLARDAN dolayı bu tanım yozlaştı. Bakınız dünya siyasetinden kimse devletini milletini soyutlayamaz sadece siyaset değil ekonomik kültürel ve diğer alanlardada beğensede beğenmesede bazı şeylere ayak uydurmak zorunda ! Neyse ben konumuza döneyim Ülkemizde kim ne derse desin zaten kendi içimizde bildiğimiz ama dillendirmediğimiz kutuplaşmalar mevcut idi . Nasıl mı ? En basitinden bir maç esnasında sanki düşman askerine saldırıyormuşcasına aynı lokantada belkide karşılıklı yemek yediğin kardeşine saldırmak onu darp etmeye çalışmak kutuplaşmadır .Biz değilmiyiz senin saçın uzun senin saçın kısa senin küpen var sen rock dinliyorsun sen çok açıksın sen bilmemnesin sen çok kapalısın sen yobazsın vs vs vs diyen biziz dışardan değil bu lafları dillendirenler ayşeler fatmalar mustfalar hasanlar vs vsler yani biziz öncelikle bunu çözmemiz lazım bunu çözmediğimiz sürece yok o gelirse o yıkılır bu gelirse şu değişir bunlar çok komik ve cahilce tavırlar nedenmi ? Dünyada hiç bir sistem ilelebet yaşamayadı yaşamayaz !!! İddamı ediyorsunuz tek bir sözüm var Tarih Tekerrüden İbarettir !

     

    Yönetim Konusunda Bizler öncelikle birbirimizi fiziki tarzımız ile sınıflandırmamaya ne zaman başlarsak , Kendi işimizi ne zaman yapmaya başlarsak , vatandaş olmak demek devlete hakaret etmek değil devletin çözüm sağlayabilmesine olanak sağlamak olduğunu idrak edersek o zaman sistem rahatlıkla kurulur adı ne olur işlevi ne olur bunlar uzun konular ancak temelinde Halk olmayan hiç bir sistem yaşayamaz bu cumhuriyet dahi olsa.

     

    Sonuç Olarak ;

    Siyasi yönetim sistemleri Halk İçin Seçilir ve Tatbik Edilir . Halk İstemiyorsada Yok Edilir Burada Sempatizanlık , İdeolojik Saplantılık Yapmaya gerek yoktur duygusallık siyasette olmaz realist olmayanların siyaset hakkında konuşması bile yanlış .Ülkem insanı bu gün neyi istiyorsa beğensemde beğenmesemde halkım istiyor diye kabul ederim çünkü ben değil biz var !!!

     

    not : Ülkemizin siyasi , ekonomik ve toplumsal birlikteliğini bozacak veyahut bozyamaya yönelik herhangi bir davranış tutum vb. olguların meydana getirilmeside hiç birşekilde doğru olmayacaktır. Mevcut anayasal düzenimizin ve dahilinde anayasamız biz türkiye cumhiriyeti vadanşlarına verdiği haklar neticesinde bir açılım yapmak gerektiğini söylüyorum sakın yanlış anlaşılmasın amacım Milyonlarca insanımızı kaybederek kazandığımız kazanımları birilerine kızdığım için değiştirmek  falan değil kaldıki böyle bir amaç sadece dikdatör bir zihniyetin sonucudur ki dikdatörlüğü hiç birimiz isteyemeyiz kabulde etmeyiz inşallah zamanla anayasamız dahada güzel ülkemiz yönetim sistemimiz kurumlarımız daha refah seviyeye gelecektir !

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    fasist kavramini tamamiyle hitler yada mussolini ile ögrenmis olanlar yanilmaya cok devam edecekler..  ayni sekildede küba nin ve cin ülkesinde görülen komünizm dedikleride seyde yalandir. komünizmin bir kapisida fasist kavramina cikar ister istemez... günümüzdeki komünizmi benimsemis ülkelerden cok örnek var..

    sonuc itibari ile ikisininde gercek anlamda uygulanmasi neredeyse imkansiz... 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    Nasyonel Sosyalizm ve Komunizm...

    İkiside Fantazya ürünü gibi geliyor bana.. Asla tam anlamıyla gerçekleşemeyecek birer Terim gibi :l

    Dikkat edersen bu iki kavramında Dünya üzerinde tam anlamıyla hakim oldugu bi Devlet yok...

    Emperyalist düzen devam ederken bunların hiçbirine yer yok!


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enqaz
    enqaz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    Fuzulli bunu yazdı:
    -----------------------------
    enqaz bunu yazdı:
    -----------------------------

    1- demokrasi 10 akıllının 1 cahili yenmesidir benim gözümde de. baal kim ki? ben öyle birini tanımıyorum

    2- şu cumhurbaşkanı keşke referanduma götürseydi de kaç kişi istiyomuş kaç kişi istemiyomuş o zaman bi görseydin bakalım.

    3- bundan da çok tırsıyorsun. referandumdan. cumhurbaşkanı referanduma götürmeyecem deyince bu tip laflar çoğaldı. şimdi horoz kesildi senin gibiler.


    -----------------------------

    Yaptığın şeyin Klavye Erkekliği oldu hakkında şüpelerim var !

    Benim gibiler ??

    Benim hakkımda hiç bir şey bilmiyorsun forumdan okuduğun 5 satırla insanları tanıyıp yargılayamazsın !

    IQ seviyen normalin altında yada laf olsun diye forum'a yazı yazıyorsun !

    Bu gün Almanyada Türk'lere sorulan soru ! " - Siz hepiniz mi KAPALISINIZ ? " Bizi dünya'ya modern bir ülke gibi göstermek yerine ilkel ve cahil bir ülke olarak gösteriliyor ! Gözündeki (leriniz) At gözlüklerini cıkarın OBJECTİF olun !

    + Forum 'u iyi takip etseydin bir önceki sayfada BAAL kim görürdün ! Forumu düzgün okumadan yargısız infaz yapıyorsun ! İnsanların yazdıkları cümleder çok görünce okumak zor geliyor sanırım !

    Cahillerden biri de sensin sanırım !


    -----------------------------

     

    açık olmaka medenilikse benim kapıya bağladığım bi itim var o senden çooook daha medeni.

    ha bense gericiyim, ilkel ve cahilim. 


    Türbana hayır. Yaşasın AYYAŞİZM. Yaşasın ZİNAİZM
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Yahu Arkadaşlar Madem bir konuyu tartışıyoruz neden tartışırken Kavga eder gibi oluyorsunuz anlamıyorum, Bari konuyu birbirimize anlatırken bilmiyenlerimizide düşünerek bişeyler katmak şeklinde değerlendirmeler ile yanaşalım lütfen. Burada Gayemiz Asla birilerine düşüncelerimizi Empozet etmek olmamalıdır Sen Kendince Doğrularını dersin, Okuyan arkadaşlar da ona göre Elbette değerlendireceklerdir.

    Gel gelelim Nihayi fikrim Faşizm Zaten Iyy Lanet şey diyecem Anladınız Sanırım siz onu. Hiç bir Yönetim şekli insanları Mutlu etmeye yetmiyormu. Bİraz Hayal perest karşılayabilirsiniz ama İnsanoğlu Köle olarak yaratılmış bir varlık değildir, Tüm sistemlerin Kökeninde birilerini köle edip öyle rahat yaşamak vardır o halde. Çözümü ben biliyorum. Ama Uygulanması Sanırım insanlığın tamamen yokolması ilede Eş anlamlı olsa gerek, İnsanoğluna tamamen güven olmuyorki.

    Robotik biliminin Geliştirilip Robotların insanoğlunun Hizmetine Sokulması gerektiğine inanıyorum Global Dünya Federasyonu Adında yeni bir Yönetim sistemi Dünya barşını Tamamen Gerçekleştirebilir. Amma velakin Şeytan Ruhlu birilerinin sistemi Sabote etmesinin Yıkım Gücü Hakkında da Pek fazla bişey diyemeyeceğimi belirtmek isterim. Nihayetinde Nano Teknoloji Ve Kötü Kullanımının Doğuracağı Güçlü Yıkım Söz Konusudur.

    Düşünsenize, Tarlayı Robotlar Devlet güdümünde işletilen Robotlar Ekip biçiyor, Enerji Sorunuda Hallolmuş, Enerji Artık insanoğlunun Ucuza Temin edebildiği bir Güç durumuna getirilmiş, Parasal Rant Kaygısı olmaksızın Enerji İnsanoğlunun Emrine Sunulmuş, Mutfakda Ve kişisel Yaşam Alanlarında Hizmet eden Çeşit Çeşit Ve Rengarenk Robotlar. Dış Tarafa Duyarlı Devletsel Güdüm işletiminde, Çalışan Savunma Mekanizmaları Robotları ve Emvayi Teknoloji, Neden olmasın Arkadaşlar, Ve Tabiki Uzay Medenciliğinin de Önününün Açılması gerekmektedir, Nihayetinde Dünyadaki Madenler ve Kimyasallar, Bütün bu dediklerimi Karşılayamayabilir. 


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kahramanmi
    kahramanmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    ikisininde derin araştırırsak ikisininde başlangış noktası materyalizm

    onun için siyaset yalan (lisede kaldı) 


    Bende Rüya Çok Sende Tabir Boldur Aslanım
Toplam Hit: 10685 Toplam Mesaj: 45