Fayansa Akıllı Vida Atılır Mı?
-
Selam gençler. Akşama duşakabini monte edicem. Duvar biraz yamuk. Sik gibi fayans döşemiş ibneler. Bir yerde belki serçe parmak girer. Neyse Profil arkasında çift taraflı bant var ancak duvara vida atmak istiyorum. Dübelle vs. uğraşmamak için videonun birinde fayansa akıllı vida attıklarını gördüm. Sağlam olur mu sizce? Hatta derze denk getirsem de fayansı kırmayayım diyorum. Darbesiz modda delicem, acele etmicem falan önceden dübelle bişeyler takmıştım ama akıllı vida pratik geldi. Tecrübe eden var mı? Banyo tadilat görmüş. Önceki fayans üstüne fayans yapıştırmışlar. İyi tutunur mu bilemedim. Yoksa riske girmeyip dübel mi atsam?
-
Dübel atmalısın ilk başta sıkı gibi görünsede zamanla gevşer
-
Dübel +1
-
darbesiz kullanım ile fayans delebilen şu uçları ile dübel yuvası açabilirsin. Yavaşca fayansı delebilirsin.
https://www.amazon.com.tr/dp/B09417YQ4Y?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
-
Anladım hocalar dübelsiz tavsiye etmiyorsunuz. Teşekkür ettim. Dübel üstüne silikon sıkayım bari oradan su almasın zamanla.
Tşkl ettim.
-
Liquid bunu yazdı
Anladım hocalar dübelsiz tavsiye etmiyorsunuz. Teşekkür ettim. Dübel üstüne silikon sıkayım bari oradan su almasın zamanla.
Tşkl ettim.
duvarı arkadaşın bahsettiği uç ile dübel boyu kadar del,
içerisine silikon sık,
dübeli yerleştir,
vidayı sık,
kenarlarda suyu/nemi içeri alabilecek alanlar varsa oralara da silikon sık ve düzgünce yedir.
Silikon atmazsan oralara giren nem zamanla küf oluşturur pislik oluşur durduk yere.
GodKlaus tarafından 19/Eyl/25 14:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Darbesiz modda del fayansı fayans delinince darbeye al. Veya derz arasını del önce darbesiz sonra darbeli yoksa fayans kırılır
-
Beton delme ucu değil mi o zaten? Takım var elimde hallederim. Tek korkum fayans üstüne fayans yaptıkları ve işçilik kötü olduğu için fayans arkasında boşluk varsa fayansı kırma ihtimali yüksek. Delik açınca içine de vida kafasına da profil fayan-mermer aralarına da silikon sıkıcam zaten. Akvaryum silikonu tavsiye etti herkes. Kararma vs yapmıyormuş. Onu kullanıcam. Tekrardan tşkler.
-
Eğer duşakabin duvardan duvara ise delmeden silikon ile yapıştır gitsin. Sağı solu delmene gerek yok. Askıda kalmıyor neticede.
-
fanyans ucu kullanabilirsin yada ince bir matkap ucu dene ilk olarak darbesiz olarak sonra büyüt
-
Fayansa delik açmak pek kolay değil. Önce kağıt bant yapıştırman lazım. Kayar durur kendine de zarar verebilirsin duvara da... Ben geçen 10 tane açtım işkini açınca kolay. Ama dübelsiz asla :)
Bir de dedikleri gibi DARBESİZ MODDA yapman önemli.
zeybekustasi tarafından 19/Eyl/25 15:12 tarihinde düzenlenmiştir