Fayansa Akıllı Vida Atılır Mı?
-
açılın fayans ustası olarak... şaka lan şaka ama fayans işinden anlarım.
cam uçlu matkap uçları var. deliği açacağın yere cam uçlu matkaplarla darbesiz del. bantlamayı da unutma. yavaş ayarda delmeye bak. çatlama yapabilir ama zaten oraya duşakabinin profili geleceği için çatlasa da görünmez diye düşünüyorum.
ayrıca fayansının cinsine de bağlı. seramik fayans var normal fayans var.
dedikleri gibi dübelsiz girme.
-
Kafamda durum şekillendi. Derze öncelik verip olmadı fayansa delik açıcam. Bant olayı mantıklı. Kağıt bandım var. Onu da denerim. Tek tek teşekkürler.
-
Liquid bunu yazdı
Selam gençler. Akşama duşakabini monte edicem. Duvar biraz yamuk. Sik gibi fayans döşemiş ibneler. Bir yerde belki serçe parmak girer. Neyse Profil arkasında çift taraflı bant var ancak duvara vida atmak istiyorum. Dübelle vs. uğraşmamak için videonun birinde fayansa akıllı vida attıklarını gördüm. Sağlam olur mu sizce? Hatta derze denk getirsem de fayansı kırmayayım diyorum. Darbesiz modda delicem, acele etmicem falan önceden dübelle bişeyler takmıştım ama akıllı vida pratik geldi. Tecrübe eden var mı? Banyo tadilat görmüş. Önceki fayans üstüne fayans yapıştırmışlar. İyi tutunur mu bilemedim. Yoksa riske girmeyip dübel mi atsam?
Hocam direk akıllı vida ile olmaz. Duvar delme ucu kullan. Fayansın deleceğin kısmına elektrik bandı ya da kağıt bant yapıştır. Bir süre matkap ucu döndüğünde fayansın sert kısmını aşınca fayansı kırmadan delecektir. Selametle...
-
Hocam duvar delme ucu ile fayansı delmeye çalışırsan, fayansı ortadan ikiye çatlatırsın.
Tecrübeyle sabit.
Fayans delme ucu kullan mutlaka.
-
Geçen youtube da denk geldi. Fayansa matkap ucunu yaslayıp çekiçle ufak darbelerle vuruyor sonra deliyor. İz yapıp kaymasın mantığıyla. Belki işine yarar.
-
Bulursan maxell elmas uçları var çok birşey değil önce onunla aç sonra dübel Silikon at en son.
-
hocam nasıl bir fayas hiç derz boşluğu yok mu, duşakabinin iskeletinin derz aralığına gelen yerlerinden vidalıyorsun vida zaten silikon kuruyana kadar tutsun diye atılıyor neredeyse, silikon kuruyunca gayette sağlam oluyor.
Shephard tarafından 20/Eyl/25 21:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Beton vidası olur ama dubel ile normal vida kullananilirsin. Matkapla delerken nazikten darbesiz olarak fayansı del.. sonra darbeliye alıp nazikten del daya gitsin
-
hocam herkes bir sey soylemis.
derz delinmez, derzden sakin delme. derz dolgusu zayif bolge olur. ilerleyen zamanda oradaki dubelin oldugu yer gevseyecek ve dusecektir. kici kirik tuvalet kagidi tutacagi bile assan dusecektir.
fayansin direkt ortasini delmelisin.
fayansi delmeden once isaretligin yere nokta birakmalisin ki matkabin ucu kaymasin. matkap ucu sert olur civi gibi koy arkasina col sert olmayacak sekilde cekitle vur fayansin uzerinde col hafif bir delik olusur. Boylece oradan delmeye calistiginda matkap saga sola kaymaz.
dubel icin bir sey dememe gerek yok. dubelsiz zaten yapamazsin.
artik nereyi deleceksin bilmiyorum ama kolon falan deleceksen bir noktada demire denk gelebilirsin onun icin kolonu delmemeni tavsiye ederim. demire denk gelirsen oraya dubel yerlestiremezsin fayansinda fazladan delik acmis olursun.
-
Shephard bunu yazdı
hocam nasıl bir fayas hiç derz boşluğu yok mu, duşakabinin iskeletinin derz aralığına gelen yerlerinden vidalıyorsun vida zaten silikon kuruyana kadar tutsun diye atılıyor neredeyse, silikon kuruyunca gayette sağlam oluyor.
Fayans işleminde Fayans aralıklarında işlem yapılır bildiğim öyledir,yoksa fayansı her şekilde delebilirsin.